Förbenade kjol!

Inte nog med att jag har strumpbyxor som kanar ner! Jag har även en kjol som fastnar på strumpbyxorna så att den sakta söker sig upp för låren.
Eftersom jag är medveten om detta blir det mycket, mycket svårt att gå normalt. Jag går lite lätt frammåtlutad  för att kjolen ska få fritt fall frammåt. Ser rätt kul ut faktiskt...såg mig själv i ett av glasfönstren på jobbet.

Imorgon skippar jag kjol och strumpbyxor och tar på mig hederliga sköna jeans!

Strumpbyxor

Det finns många olika sorters strumpbyxor i olika färger, olika design och mönster. Strumpbyxor kan vara praktiska, värmade eller väldigt sexiga beroende på man för övrigt har på sig.

Idag har jag ett par silvergrå praktiska på mig som matchar bra till kjolen jag köpte på Malta. Kljolen i sig har svart botten men med detaljer av samma gråa färg som mina strumpbyxor och även min kofta har.
Det finns ett problem dock....

De är INTE PRAKTISKA ETT DUGG!!! Inte de jag har på mig.
Yes, det ser ok ut men ni ska bara veta vilket förbenat fixerande det krävs.
Så länge strumpbyxorna håller sig på plats så är det ok. Men!

De rullar ner sig för magen och korvar ihop sig någonstans på mitten av rumpan. Otroligt störande och detta händer varje gång jag reser mig eller sätter mig.
Sånt kan göra mig på väldigt irriterat humör så egentligen känner jag för att ta av mig strumpbyxorna och bara FÖR ATT! klippa sönder dom i små små bitaaaaaaaaaaar!

Grrr....

Får se om jag kanske sticker ner till CG (City Gross) och akutköper ett par andra på lunchen.


Lek på Leos

I ett svagt ögonblick häromdagen lovade jag barnen ett besök på Leos Lekland och idag var dagen då det passade bäst.
Vi var i stort sett själva på Leos och det var såååå skönt. Vi byggde klosshus:)



Det är intressant hur människor fungerar och hur de beter sig. Jag inspekterade en familj som kom in till bygghörnan. De hade två pojkar. En som kröp och smakade på allt och en som var ungefär i Matildas ålder. Mamman såg så sur ut och blängde hela tiden mot oss för vi hade byggt med nästan alla klossarna. Matilda var på väg att hämta en till från en hög nära dom och då praktiskt taget lade sig mamman på högen för att hennes son skulle få några att bygga med. Hon fräste något åt Matilda och vände ryggen åt henne. Och då kunde jag inte låta bli....
- Men ursäkta mig. Hur beter du dig egentligen? Detta är en lekhörna och jag tycker inte om din attityd mot min dotter. 
Tror ni jag fick något svar? Näe, mannen reser sig upp och tar med sig den minste och går lite förläget iväg medans mamman reser sig upp och snäser åt sin son att de också ska gå därifrån eftersom "vissa" personer "tar plats".
Jisses säger jag bara. Vad är problemet? som en killkompis till mig brukar säga...hahahha...

Nåväl -

Vi fortsatte vår lek och slogs med de vilda djuren....




Efter min totala flopp mot bläckfisken blev jag putt och för att bli på bättre humör så tyckte jag att en fika skulle göra susen.



Och det gjorde det. Supergod kladdkaka med grädde och kaffe blev en energikick som förde mig och barnen vidare till bollhavet.




Vi hade riktigt kul. Enda problemet i bollhavet är att håret blir så otroligt statiskt. Men hahha...kolla in nästa bild och min näsa!



Jag älskar verkligen att busa med mina flickor. Puss på er mina älsklingar!


"Fånga dagen"

Att vistas hos tandläkaren är något som blivit natruligt för mig....eller inte!
Var där idag igen och de kollade om inflammtionen runt tanden börjat lägga sig. De spolade och lättade på trycket:(
Därefter gjorde jag något betydligt roligare. Jag CARPE DIEMARE MIG;)

Jag landade i stolen på Carpe Diem och blev ompysslad av Helena Jansson. Idag var det bara färg jag ville ha och täckning av det vita.


Mumsade i mig lite gott och drack kaffe och därefter en sköööön massage vid schamponeringen.
Resulatet:


Puss på dig Helena! Du é helt enkelt bäst på mitt hår!


Jag tror jag ska försöka få Helena att låta mig gå en kurs i snabbfixning av hår hos henne. Hur många gånger jag än försöker få till den där luggen så blir det aldrig som när jag varit hos Helena.

Rusade sedan vidare från salongen för att hämta mina barn.


Onsdag

Mitt i veckan dagen:)
Solen gör att en del av mitt tandbekymmer bleknar. Jag kan väl säga som så att jag börjat utforma någon slags hamsterkind på vänster ansiktshalva...
Ser lite gulligt ut, det måste jag erkänna men samtidigt blir det lite ojämnviktigt...hahahaha....
Alvedon hjälper än så länge.

Så vad händer idag?
Jo, Mikael, Mikaela har namnsdag så jag passar på att gratta alla er som jag känner med en kram och er andra med endast ett grattis;)
Skulle ha lunchat med en Mikael idag men min tandvärk har fått mig att skjuta på lunchen till en annan dag. Jag får hålla mig till milkshake idag...mmmmm....jordgubbsmilkshake.....muuuuums.

Massage av underbara Susanne ska jag få på jobbet snart (jag väntar på att ett program ska jobba klart, därför är jag här inne på bloggen just nu), därefter ska jag få mitt vita färgat av Helena J på Carpe Diem, hämta flickorna, ev åka till Leos Lekland eller till någon park och sen ikväll ska jag till Noa Noa och spana in trenderna med min kära mamma.  Hoppas Karin B är på plats:)

C U!

Natti nattit

Klockan börjar närma sig spöktimmen och jag läser instruktionsboken till min VAIO. Det finns en hel del finesser som jag borde ha koll på, finesser som kommer att underlätta det för mig då ett nytt kapitel i mitt liv startar igång den 12 oktober:)

Idag har jag fått besöka tandläkaren igen. Det värker och gör riktigt ont i tanden där rotfyllningen är gjord. Tydligen en inflammation på gång. Så jag har fått ny tid för borttagning och fyllning igen nästa onsdag. Och ni vet ju alla vad och hur jag känner för det....

Hämtade flickorna hos mamma och pappa efter jobbet. Åt god gryta och busade med Filippa (min brorsdotter) som också var där.
Vi åkte hem och fixade alla nattprocedurer och var så gott som färdiga då Niklas kom hem. Jag missade kundkvällen på Make Up Store, trist men så är det. Man kan inte vara med överallt;)
Gick en riktigt långpromenad med Antonia istället. Tevligt sällskap och frisk luft.

Vet ni, det doftar så gott utomhus så här års. Speciellt när man är ute så sent och går. Folk eldar i kaminer och det sprider en så mysig doft som påminner mig om när jag var liten.
Jag minns när pappa tände brasan i den öppna spisen och jag och Dani gosade ner oss i var sin hörna i soffan, väntandes på att:
 skulle börja:)

Det var mysfaktor på hög skala. Det var tider det!

Nähepp, tillbaka till min VAIOläsning nu. Kommer förmodligen att somna ganska fort för jag HATAR nämligen instruktionsböcker!

Omstart....

Hej igen,

Dagen igår började bra men blev ihoptrasslad någongång runt 14tiden. Knuten löstes upp igen strax innan 21.00 då jag och Ullis möttes för att gå på bio.




Jag fick förmånen att få följa med henne och se Förhandsvisningen av "Lyckan, kärleken och meningen med livet".

Jag ger filmen 3 Alinor av 5.
Den var ok, ingen woaooofilm utan en mer lugnare variant av feel goodfilm. Den var nästan 2½tim lång och enligt mig hade den kunnat kortats ner till 1½.
Men Julia var bra och platserna hon besökte i filmen var härliga.

Traversattiare, vin=terapi och tutti är tre saker jag tar med mig från filmen;)

Förövrigt vågar jag inte säga hur det är idag mer än att jag gjorde en OMSTART av mig själv under natten.

Lätt till sinnet

Sov riktigt gott inatt, kanske för att Emilia inte hostade, kanske för att fullmånen dragit sig tillbaka eller kanske för att jag pratade med Gulle igår.

Alla tre orskerna bidrog nog men mest tror jag på Gulle. Hon har alltid haft förmågan att kunna läsa av mina känslor.
Och så även denna gången. Det räckte med ett par minuter med henne i telefon för att jag genast skulle känna mig bättre. Och att veta att man verkligen är omtyckt för den man är, att veta att någon verkligen bryr sig på riktigt, det betyder oerhört mycket.
Samtalet med henne och stunden själv ute vid stugan därefter stärkte mig och idag har jag vaknat upp lätt till sinnet. 


Fönt jag en körv...

...så höppe jag i älva.....

Jajemen, idag blev det korv med bröd till lunch:)

Matilda har fått korvkinder hahahha! Så söt!



Inga regler gällde vid bordet utan vi skrattade och flamsade och berättade roligheter. Sen försökte Emilia och Ida att lära mig att göra så här:



Och resultatet blev så här (först efter att jag petat mig själv i ögonen ett antal gånger...)



Fy så otäck jag ser ut! Och så lägger jag ut det här också?! Nåväl...

Den energin som flickorna har önskar jag kunde smitta mig. Jag är ofantligt seg idag. Jag sov dåligt i natt och har en hel del måsten på listan men jag orkar helt enkelt inte. 
Funderar dock fortfarande på att baka något...men först ska jag dricka kaffe och se klart en film jag började se igår. Matilda serverade mig kaffe:)



Kan inte låta bli att kika på Emilia och Ida, de är så roliga och så sjunger de en låt som de alltid brukar sjunga för mig. Bom bom ahaha, bom bom ahaha - A riki tiki tiki tiki - ha!

Gäääääsp...

Jag önskar jag hade fått sova vidare...länge....
Men hur jag än försökte så gick det inte. Jag låg och hörde Emilia och Matilda, kaffedoft smög sig in i min näsa och min kropp värker.
Den träningsvärken jag har idag är inte nådig. Jag hade fullt sjå med att ta mig ur sängen och sedan ner för trapporna. Benen skakar vid varje steg och aj aj när jag ska sätta mig eller resa mig.
Det är med andra ord dags för mig att börja träna regelbundet.
Ska bara se till att hitta något som jag verkligen tycker är kul också.
Just nu lutar det åt Nordic Club...men egentligen hade det varit bäst att träna på Idrottskliniken eftersom vi får träna gratis där via jobbet.
Men på Nordic Club lägger de upp ett pass på det sättet jag gillar bäst. Man får lära sig rörelserna grundligt och sedan är det bara att släppa loss.
På Idrottskliniken rusar de igenom allt och man blir förvirrad av höger/vänster, bakåt/frammåt.

JAG SAKNAR STEP & STAGE!!!! Vill att det stället ska återuppstå!


Strip or....

Så var det då dax för Strip Aerobics. Med slips!
Lite kaxig var jag allt i början. Det kunde väl inte bli så tufft. Man vickar bara lite på höfterna....
Men O M G!!!
Instruktörens ord:
Ja, kom igen då! Se porriga ut! Rulla höfterna!!! Osså neråt - osså uppåt! 
Inombords skrattade jag så jag tjöt, vågade knappt titta på Ullis. 

 

Allvarligt talat - vet ni hur jobbigt det var!!! Efter cirka en kvart så var jag helt genomsvett och mot slutet skakade mina ben så pass att det var svårt att komma ner i vissa rörelser och ännu svårare att komma upp.

 Strike a pose!

Med tanke på gelébenen så var jag tvungen att stretcha lite till. Ullis såg oförskämt fräsh ut efter passet.



Vi hade haft en riktigt kul timme och jag gillade känslan av begynnande träningsvärk. För tro mig. Om jag känner så här nu, då kommer jag defenitivt att känna dubbelt upp imorgon. Vi avslutade vår dag på stada med en go fika på Gusto. 

Därefter hem för att hämta Matilda från Mys kalas men innan dess testade jag passet på altanen för att se om jag kom ihåg the moves;)



Eftermiddagen/kvällen tillbringades ute i stugan. Emilia och Matilda städade lekstugan och vi vuxna fixade i trädgården.



Jag påbörjade finputsningen av mina älskade Rhododendron. Det tog verkligen emot att kapa vissa grenar men det kommer att ge dem ny fart och nytt liv till nästa vår. Vet ni, när jag arbetar med just Rhododendronbuskarna så bryr jag mig aldrig om småkryp eller spindlar. Jag har alltså inga problem med att befinna mig mitt i busken. Med tanke på att jag hatar småkryp och verkligen hat hatar spindlar överallt annars så anser jag det väldigt mysko...



Nu ska det tändas i brasan. Jag ska upp och duscha bort myggmedlet och sen ska jag och familjen gosa ner oss i soffan och titta på "Vi hade i alla fall tur med vädret".


Kära blogg

Jag har stängt av filmen The bounty hunter. Jag har ingen ro att se den. Trots att en av mina favorit skådespelerskor Jennifer Aniston har en av huvudrollerna är filmen kass. Jag har istället ägnat mig åt att skriva på novellen. Och jag måste då säga...vilken befrielse. Det jag varit med om idag har verkligen satt verkligheten på sin spets hos en av mina karaktärer.
Författarskap är inte lätt. Man måste skriva det så realistiskt så möjligt för att fånga läsaren. Få läsarna att känna, verkligen känna. Det stycket jag skrev om nu handlar om svek och det svider i mina ögon nu för jag har snörvlat ikapp med nedslagningarna på tagentbordet. Men stycket blev bra och jag har fått fram budskapet.
Jag ser fram emot att få sätta igång på allvar den 12 oktober!

Jag ser också fram att få delge er av det i framtiden.

Att man lär så länge man lever är så sant som de är sagt. Men om man går starkare ur något det vet i fanken. Jag känner mig inte alls stark just nu. Jag känner mig ynka pynka mentalt men gigantisk fysiskt. Jag har nämligen vräkt i mig en massa onyttigheter. Delicatobollar är....usch...just nu.
Klockan har passerat midnatt och fullmånen lyser rakt in i vardagsrummet. Och jag är piggare än piggast...pigge piggsvin...fast utan pennor i öronen.... En insider men kul. Fnittrar högt just nu.

Med tanke på allt onyttigt jag fått i mig under kvällens gång så passar det sig utmärkt att testa på Strip Aerobics imorgon. O M G! säger jag bara. Jag kommer att ge gärnet. Jag går alltid in för det jag provar på men alltså...allvarligt! Hahahah...med slips!

Så håll utkik. Kanske det dyker upp något foto.....;)

Nattit


Toy´s R Us

Har man inget för sig så kan man alltid ta en tur till den gigantiska leksaksaffären. Matilda fyller år snart så hon gick runt och pekade på allt hon önskade sig. När vi varit där en stund dök Alexandra upp med sina barn. Emilia och Alva försvann på egna äventyr och vi hittade dom här:

 

Bilar är ju alltid kul, det tyckte även Matilda.



Alexandra jagade Mira och ville inte vara med på kort.



Och jag förstår henne. Jag kan vara lite jobbig med min kamera men....
...jag fick en bild på henne i alla fall:) Puss på dig vackra Alex!



Emilia, Alva och Matilda hade kul bland gosedjuren.



Efter en stunds letande hittade Matilda en present till My som hon ska på kalas till imorgon.

Här kommer en bild på söta Mira som testade gungorna på vägen ut.



Det är härligt att stöta på sina vänner när man minst anar det. Speciellt när man haft en tuff dag och man bara känner att man vill hem och dra täcket över huvudet.


Respekt

När jag står framför dig och du ler mot mig
Är det då för att du måste
eller för att du verkligen känner?

När jag talar till dig men du inte hör mig
Är det då för att du borde
eller för att vi är så kallade "vänner"?

När jag ber dig att vara ärlig mot mig
Får jag då höra sanningen
eller får jag bara svar på en dömd fråga?

När jag går ifrån dig och du fortfarande ler mot mig
är det då lättnad du känner
för att du inte hade svarets förmåga?

Det gör ont, man blir besviken
Var finns empatin? Var finns ömheten
för det man säger eller gör?
Vart tar vänskapen vägen då respekten dör?

Vilken dag!

Den började med att jag glömde fixa matsäck till Emilia som hade utedag. Niklas brukar sköta lämningen annars men idag åkte han tidigt hemifrån. Fröknarna lovade ta med något till Emilia men jag åkte ändå iväg till jobbet med en klump i magen.
Ett par intensiva timmar följde på jobbet. Både roligheter och tråkigheter.
Därefter lämnade jag bygget för att hämta mina tjejer och stack direkt till Toys R Us. Matilda ska på kalas imorgon så hon letade present. Träffade på Alexandra och hennes tjejer där. (ja, jag tog kort men batteriet i kameran la av så de kommer jag att lägga ut senare).
Mellanstannande på ICA Hovshaga och handlade mat och fika.
Hemma först vid 14.30. Ställde fram fika och åt upp en princessbakelse själv. Kom på att jag inte ätit någon lunch precis då jag tog den sista tuggan! Nåväl.
Därefter lite städ och plock och härlige Ola B stannade till och sa hej. Ett välbehövligt och glatt break.
Sen åkte jag och Matilda iväg till hennes träning medans Emilia stannade kvar hemma själv.
Nu har jag precis ställt in en Mossaka i ugnen och barnen har fått annan mat för att de inte skulle hungra för mycket.
Köket = Kaos
Jag = Uppe i varv
Tjejerna = nöjda och belåtna i soffan

Jisses säger jag bara!


Man borde leva livet baklänges!

1.    Man skulle starta med att dö och få det överstökat. 

2.    Så vaknar man på ett vårdhem och får det bättre varje dag.    

3.    Man blir piggare och smidigare och till sist är man för pigg för att vara där, då får man gå ner och ta ut sin pension.     

4.    Efter ett antal år början man arbeta. På sin första arbetsdag får Du en guldklocka. 

5.    Så arbetar man i 40 år tills man är ung nog att dra sig tillbaka från arbetslivet. 

6.    Man dricker,  festar och har sex   och förbereder sig för att ta en paus. 

7.    Så börjar man i skolan,   blir barn igen, leker, har inga förpliktelser tills man är en baby igen
     
8.    De sista 9 månaderna tillbringas flytande runt i fridfull lyx. Där är centralvärme, roomservice 
       m m – och till sist lämnar man denna världen i en orgasm.


Insänd till mig via mail av Gunilla L:)

Men mamma då...

Det är just det jag får höra titt som tätt från mina barn.
Men mamma då...
Vi var i simhallen i vanlig ordning, som andra torsdagar men ikväll var det lite annorlunda. Jag badade också! Passade på att simma ett par längder och när flickorna var klara med resp simskolor satte vi oss i det varma bubbelbadet.
Så skönt! Och därefter lite bastu. Detta extra gjorde att klockan blev lite sen så jag körde till Barks korvkiosk.

Vi stod och dividerade om vad vi skulle ha och en kvinna bakom oss påpekade för mig att det fanns något som hette Funbox (eller nåt liknande) till barnen. Menyer med en överaskande leksak. Så fick det bli.
När vi satt i bilen började Emilia skratta och jag undrade vad det nu var som var så roligt. 
Då sa hon att jag hade sagt: "Åh, vad bra! Vilken tant!" till kvinnan bakom oss, för att jag tyckte att hon kommit med en bra idé när vi inte kunde bestämma oss.
"Mamma, du hade inte tyckt om, om någon kallat dig för tant". Och så fortsatt hon skratta.

Och jag...det är sant...jag sa faktiskt så! Hemskt ju! Hon var ingen tant...bara ett par år äldre än mig...!!!!

Mina stövlar...

...har fortfarande inte hittats. Det är ett mysterium. Såg dom i klädkammaren för bara ett par dagar sedan och nu är de puts väck! Jättekonstigt!
Mitt dåliga humör från imorse har dämpats och harmoni har smygit sig in.

Här är det fullt upp just nu. Emilia sitter och spelar dataspel på min bärbara (har tjatat på henne att klä på sig ett antal gånger nu men...). Matilda är påklädd och kör runt med sin radiostyrda bil och jag...fick hoppa över den en gång. Tyvärr hade jag mjölkpaketet i handen och mjölk skvätte upp i mitt ansikte och ner på tröjan jag från början tänkt ha på mig idag.
När jag väl bytt om så skulle jag öppna en burk med krossade tomater och vad händer då? Jag slinter med öppnaren. Tomat stänker upp i mitt ansikte och på tröjan som jag tänkt ha efter den första tröjan som jag också tänkt ha men som blev nedstänkt med mjölk.
Nu puttar köttfärssåsen på spisen och jag har bytt om för tredje gången och nu orkar jag inte bry mig om frägmatchning och sånt. Huvudsaken är att jag får äta och komma iväg till jobbet. 
Barnen ska hem till mina föräldrar ett par timmar innan det är dax för simskola. 
Voine voine.....

Jag hör dig



Du blåser i min nacke,
du biter i min kind
en doft av vinter sveps med i din vind.
Du målar mitt landskap, 
i rostiga toner
men klarrött på rönnbärens zoner
Du visar noga vem du är,
du knackar ihärdigt på mitt bröst
Nu är du tätt inpå, alldeles för nära
Ja, jag hör dig -
Ditt namn är Höst


Ekebacken på Norr

Det var en paradoxal känsla att vistas i mina gamla hemtrakter! Varje gång jag kör förbi huset på Gamla Norrv 28 sprätter hjärtat till och denna gången likaså. Jag lade märke till att granen som farfar en gång planterat var borta. Och jag förstår varför. Den hade växt sig högre än huset...men som sagt, det var inte dit vi var på väg utan till Ekebacken där vi emellanåt åker för att busa och leka i parken. Denna gången hade vi med oss Emilias kompis Ida.

Klätterställningen var kul. Här lekte flickorna Brandstation:)



Och i parken fanns RIKTIGA gungor! Det var väldigt populärt.



Och jag roade mig som vanligt med löv och kottar...hahahah.....



Att fika efter bus och lek var uppskattat och jag kunde äntligen sätta mig ner och dricka kaffet.

Jag tyckte det var riktigt roligt att stöta på Ulrika som också besökte parken med sina barn Jack och Olivia!
Vi kom ikapp oss lite med vad som hänt de senaste åren medans Jack hängde på i flickornas lek och Olivia låg och sov i vagnen.



På vägen hem stannade vi till i Strandbjörksparken också för jag ville se om det fanns några kastanjer. Det fanns det men de var fortfarande för små. 



Och ja....vad ska jag säga om mig själv....
Jag lekte att jag hängde på en stock! En aning pinsamt...med tanke på dom som såg mig men....jag hade kul i alla fall.


Det gick bra

Hos tandläkaren alltså. Det gjorde ont, det kan jag inte säga att det inte gjorde, för rötterna var som sagt inte döda så det ilade och smärtade. Men nu är det över för denna gången.
Nu är tanden och rötterna inbäddade i bakteriedödande medel och med det ska jag gå i 2 månader innan tanden åter igen skall rotfylls på riktigt.

Och då tänkte jag så här:

Eftersom jag har ca 40 min på mig innan jag ska hämta barnen hinner jag gå en runda på andra delen av stan som jag inte hann med igår och fortsätta leta kappa.

Jag blev med en hatt istället!



MQ, deras egna märke! Och jag just LOVE! Jag är ju en typisk möss-, keps- och hattkvinna! Har alltid gillat det:)



Nu ska jag fixa fika till mig och flickorna och sedan tänkte jag att vi skulle fika på Ekebacken. De ville till parken där och vädret är ljuvligt.
Bäst att passa på innan bedövningen släpper. Tar nog en Alvedon i förebyggande syfte.

Två timmar kvar....

....tills det är dax att åter lägga sig i tandläkarstolen och gapa. Jag måste säga att jag har underbara vänner och arbetskamrater som gör allt för att få mina tankar distraherade.

Här är ett exempel....hahahahah......


En behövlig kvällspromenix

Egentligen kände jag inte alls för att gå någonstans. Utmattad efter alla tankar på min tand ville jag bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet.
Men min jeansskjorta från La Redoute hade kommit så jag drog på mig kepan och gick till ICA Hovshaga. Och det var skönt...såååå skönt!



Jag tycker verkligen om den höga, klara luften så här års. Och färgerna är en praktfull palett av umbra, rost, gult, orange och rött.
Nu vet jag varför jag sov så dåligt i natt och förmodligen kommer att göra några nätter till. Det drar mot fullmåne igen!



Bye the way - Jeansskjortan satt inte ett dugg bra och jag blev så grymt besviken!
Men jag shoppade loss på lunchen...en väska, ett skärp och en snygg kofta:)

Gonatt alla goa!


Betala för smärtan!!!

Jag vet inte vad jag ska säga...är mest tom nu....lessen....arg.

Var hos min tandläkare på lunchen, ville få en bedömning om varför jag fortfarande har ont i en tand som egentligen inte skulle ge mig någon smärta alls med tanke på rotfyllningen.
Sade även till honom att jag lidit av dålig andedräkt sedan rotfyllningen gjordes.
Röntgenbilder togs och sen ett långt hmmm:ande, ännu ett hmmm:ande och sedan kom domen:

ROTFYLLNINGEN MÅSTE GÖRAS OM! För att en av rötterna är inflammerad! Och tandköttet är ömt p g a det.

Där kom bekräftelsen på min dåliga andedräkt. (Tro mig jag har försökt med allt! Tuggummi, SB12, persilja....).
Inte nog med att jag är rädd och tycker det är fruktansvärt obehagligt med allt vad tänder heter så kommer det att kosta mig 3200 kr - igen!
Får poängtera att detta inte är samma tandläkare, för han som gjorde rotfyllningen har flyttat till Lund.

Imorgon 11.10....tänk på mig då....för då ligger jag där i stolen...med gapande mun....ynka pynklig.....


God morgon

Idag har Matteus namnsdag, vädret är för närvarande gråmulet, med lite regndusch i luften och soptunnan ska tömmas idag. 
Jag har precis hämtat mig en kopp wiener melange (choklad, mjölk, kaffe) och ska äta min macka med briewurst samtidigt som jag läser mina mail.
En procedur jag gjort i åratal nu.
Måste erkänna att jag är lite disträ...och kommer att så vara fram till 11.50 då jag på spaghetti ben tar stegen in på tandläkarmottagningen. 
Och NEJ - jag har inte ändrat tiden denna gången. Nu har jag så pass ont att jag bara måste få en klarhet i vad jag kan bli hjälpt med. Förbaskade rotfyllda tand! Den ska ju inte göra ont alls!

"Hemma hos" Anna och Henner

Klockan elva var det utcheckning från vandrarhemmet.
Jag var så dimmig i ögonen när jag gick till damernas att jag krocka med först dörren in till själva rummet och sedan ytterligare en gång med dörren till toaletten.
Vi packade ihop peruker, skor, kläder, sovsäckar och nessesärer och begav oss till brunchen Anna och Henner skulle bjuda sina övernattande Hässleholmsgäster på.

 
Här ser ni Hässleholmsgårdens Vandrarhem. Väldigt fräscht och fint. Och det kostade endast 200kr/natt.




Anna öppnade sina presenter samtidigt som vi åt en mycket god brunch.



Och jaaaaaa! NUTEEEEELLAAAAAA! Så gott! (jag åt...mycke...Nutella...aj aj i magen sen....)



Tusen tack Anna! och Henner för en riktigt kul fest! Och för brunchen!


After Afterfest

Här är ett gäng som inte riktigt ville gå och lägga sig.



Så Anna skickade med oss vin, juice och chips.



Men först tänkte vi ta oss ett dopp i bassängen som tydligen skulle finnas på vandrarhemmet. Så vi gick på jakt.



Det gick inget vidare med jakten så vi tog en paus.



Vi skrattade så vi kved.
Och blev konfunderade.....

Då kan man ställa sig frågan: När sker mörkrets inbrott?



Vi gav upp jakten och satte oss i samlingsrummet istället.
Dumma radio som brusa så fort man inte stod nära den. Micke var suverän som gav oss musik genom att stå och hålla i antennen...hahahah...

Och skrattet fortsatte en bra stund tills det kom ut en ilsken kille från köket? och tonade ner oss. 

Då kom Mickes sköna kommentar: Och då tänker jag så här, kommer vi någonsin att stöta på den killen i framtiden igen? Nej!



Så vi tonade visserligen ned oss lite men efterfesten fortsatte en bra stund till.
Ni ser vem som håller i chipsskålen va;)



Johan, Susanne (alias Antonia) och Maria lyssnart på grabbarna i röda soffan.



Niklas är kamouflerad! hihi....



Vid ca 03.30 gäspades det stort och vi bröt upp efter en mycket trevlig stund tillsammans.

Sovsäck och skumgummikudde med min t-shirt som örngott är egentligen inget jag föredrar men va gott jag sov de få timmarna innan det var dags att stiga upp igen.

Resan nästa år går till....

SAN FRANCISCO/LAS VEGAS!!!!

Villkoret för resan är att klara målen och jag tror nog många kommer att lägga in extra växlar på att just klara målen med tanke på vart Visma Spcs tänker lägga sin utbildningsvecka nästa år:-)

OM resan blir av så funderar jag på att ansöka om lite semester. Det vore så kul att hälsa på släktingarna i New York när man ändå är i USA:)

 

Åh vilket party!

Vad vi dansade!
Oh Mama, Run Run Away, Abra Abra Cadabra, Thriller, Daddy Cool - you name it!





Vi var bara tvugna att posera som vi "brukar"...hahahah.....

 DJ Mattias spelade riktigt bra musik. Det var inte många gånger jag lämnade dansgolvet:)



Jessica och Anders vann pris för bäst utklädda! Visst är dom läckra!



Även här finns det många fler bilder men som sagt, inte ämnade för bloggen.

Nästa inlägg kommer att handla om efterfesten;) Något att se fram emot imorgon!

Nu säger jag gonatt alla goa där ute.


Anna is da new 20!

Efter en kanon kickoff blev jag upphämtad av Niklas och Johan och vi åkte direkt till Hässleholm för att fira Anna Brändefors som fyllde 40 år igår!

Jag kanske bör tillägga att temat var 70- 80-tal;)



Och så här såg jag och Niklas ut. Tack Stina Gustavsson för lånet av peruken!



Det bjöds på mat, dricka och spex och det var riktigt kul att se vilket engagemang folk lagt på sin utklädnad.
Jag mötte både Elvis, Frank Zappa, hippies och discodancers:)

                      

                                                 

Pust! Det blev en del kort i omgång ett av tre. Och då har jag ändå sållat bort en hel del. Omgång två kommer jag att lägga ut lite senare ikväll. Då ska ni få se röj on the dancefloor och många andra roliga bilder.

Nu ska jag pussa lite på mina godingar som vi hämtade hem för en timme sedan, dra på mig kepan och varma kläder och traska ner till stan för att hämta min bil. Både motionen, den friska luften och bilen behövs;)










Menlös or what?

Är ju tvungen att packa allt inför imorgon kväll också!
Huga!
Just nu är jag lite snurrig om jag får säga... Det är fyra uppsättningar kläder.
Vad sägs? Passar jag i peruken som jag fått låna av Stina Gustavsson?

 

Åh, herregud! Jag skrattar sönder mig! Ser ju verkligen helt menlös ut...moahahaaaaaa.....

Men tycker faktiskt Niklas passar bättre i den, eller hur?



NOT! Hahhaah....vi skratta så vi kved. Han ser så loj ut!

Hur som haver. Peruk eller inte så är det dax att gå och sussa. Det blir en lång lång dag imorgon.

Nattit!

Min påhittiga Emilia

Emilia stannade hemma under tiden som jag var med Matilda på hennes dans. Nepp, jag fick inte ta kort på henne.  Inte ens i smyg;)
Men när vi kom hem så såg det ut så här:

  En spindel hade hon hängt upp på dörren. Vem gillar spindlar minst i familjen?

 Man fick huka sig....

 Man fick öppna en skattkarta....

  Och leta sig fram till lådan med pasta och ris. Vi hade tidigare dividerat om vad flickorna ville ha till fisken. Och Emilia valde ris:)

Måste säga att det var underbart kul att komma hem till en sådan härlig kreativitet. All stress bara flöt av mig och jag blev så glad och varm. Det var inte länge jag var hemma förrän det var dax att bege sig tillbaka till jobbet.
En mycket rolig kväll med förberedelser inför morgondagen.
Visma Spcs Kickoff är alltid någon utöver det vanliga. Så kommer även denna gången att bli.
Jag var mer nervös igår än idag. Men det beror säkert på att jag är för trött för att orka bry mig.

Är fortfarande kvar på jobbet....

Lite annat med lön som skulle fixas så...
Men men, snart ska jag hem då och hämta både Emilia och Matilda hos mina föräldrar. Papps var så go så han hämtade Emilia från skolan.

Matilda vill inte alltid vara med på bild, men lyckas jag så ska ni se en liten dansflicka sen i fin rosa dräkt:)


Toaletterna på jobbet....

Var på toa nyss och gjorde nr 1 (intresseklubben antecknar) och ! när jag skulle sätta mig ner så satte jag mig väääääldigt långt ner. Jag brukar nämligen inte gå på den vänstra toaletten. Den är tydligen handikappsanpassad. Nivåskillnaden....fick mig att tappa balansen....

Så - checka höjden på stolarna - ett välmenat tips;)


Frajtag!

Trots träd som böjer sig i vinden och det gråmulna vädret ute så är det sol i sinnet.
Låter det glättigt?
Närå. Ibland är det ju bara så. Man är helt enkelt glad.

Vi är klara med lönerna!!! Efter ett par dagars intensivt tänkande och synkande så kan vi än en gång låsa körningen och klappa sig själv på axeln.

Ikväll blir det fix med personalföreningen inför kick-offen. Det är en del saker som måste falla på plats...hahaha...

Men först, hämta Emilia på skolan och sen åka hem till mina föräldrar för att hämta Matilda. Det är fantastiskt att ha föräldrar som praktiskt taget alltid ställer upp med barnvakt och diverse hjälp.
Och - om ni läser detta mamma och pappa - så tar jag er INTE för givet! Ni är guld värda och jag uppskattar allt ni gör för oss!

Ska passa på att gosa extra med mina godingar idag eftersom jag inte ser dom så mycket mer förrän efter helgen.

Maskigt värre....



Eftersom det inte blev någon promenix jag sett fram emot denna kväll så fick jag väl promenera mig själv på ansiktet. Igår återfuktande lermask ikväll en algmask från Body Shop. Den doftar därefter....
Men den är riktigt bra. Den återfuktar huden och ger lyster.
Ser ni blicken jag ger Emilia. Typ: Få mig inte att skratta gumman! Det misslyckades tyvärr och hela masken krackelerade. Men innan dess hann den torka och ge mig den effekten jag ville ha:)

Nu ska jag äta en morot - hör och häpna - och börja titta på Benjamin Button. Niklas har fortfarande inte kommit hem...saknar honom.

Did it again....

Är hemkommen från simskolan och jag säger bara en sak: PUST!
Skönt att ha barnen på simskolan samma dag för att slippa vara där fler gånger i veckan men det är tufft. Först ska Emilia in, Matilda tröttnar och ska aktiveras och så får hon riskakor, Emilia slutar och tio minuter senare börjar Matildas. Under tiden duschar Emilia och därefter går vi in till Matilda igen och hon får riskakor.
Jag frågade om hon var törstig, det var hon så jag går iväg för att hämta vatten i fiket.

Vaktar mina steg för de hade just spolat golven, när jag passerar barnbassängen där alla små brukar bada lyfter jag handen för att hälsa på en väninna, jag halkar och håller mig i ledstången till den lilla trappan. Slår i ryggen och höften i trappan och greppar ledstången igen. Sedan tar jag tag i öppningen till "fönstret" till lilla rummet i bassängen och just då tittar en liten flicka ut och skriker så halva simhallen hör henne. Jag skrämde henne.... och det var bannemej inte meningen!
Så kommer hennes morfar/farfar vem det nu var....och skäller ut mig efter noter. Där står jag och känner mig som Alina 3 år med pärkeleont i rygg och höft och får inte en syl i vädret. När han var klar halta jag iväg och inombords räckte jag ut tungan åt honom...läääänge.....!


Lycka!

Det är precis vad jag kännt hela dagen. Fick ett fantastisk roligt mail igår och... jippiiiiieeeee!!!

Berättar mer när jag har tid. Just nu megastressen Arne.

Kör lön med Else för brinnande livet. Telefoner ringer, folk knackar på dörren, möten hit och dit. TEMPO (inte affären...hahahah...) på allt.

Nu dax för simskola för flickorna och jag har laddat upp med kex, frukt och mental peppning. Gillar inte att behöva vara där så länge som 3 tim. Jag har massor jag behöver göra hemma också som ska vara färdigpackat inför helgen för jag hinner inte imorgon.

Hej, jag heter Rulle - full rulle...hahahaa....

Jag dissar Kungarna av Tylösand

Alltså allvarligt talat!
Hur många dåliga dokus S program sänds det egentligen? och! den sämsta för närvarande är Kungarna av Tylösand.
Stackars patetiska människor som måste supa sig fulla och göra saker i tv de för all framtid måste ha på sitt samvete. Vad ska dom säga till sina barn någon gång i framtiden?
Att "det var tider det"? Att KNULLA i tv är ingen merit. Det är så nedvärderande looseraktigt man bara kan komma. Jag får avsmak av alla deltagarna i det programmet och mest av alla faktiskt NEMO. Jag stör mig som F* på hans svamphattsfrisyr och hans glättiga mjae-leende. Och den så kallade "Biskit"?! Men halllååååå - han låter som Rocky Balboa måste ha låtit i puberteten. Och de plastiga varianterna av "Uppblåsbara Barbara" och deras Oh, Ah, Yeah....

DISS DISSIGARE DISSIGAST!

Varför synkar inte skola/dagis sig????

Är riktigt sur. På fredag har Matildas dagis stängt, men inte skolan. Nästa vecka, på torsdag, är skolan stängd, men inte dagis.
Va fanken!
Semesterdagar, flex och komp försvinner ju på sådana dagar. Varför synkas inte studiedagarna?

Jag ska ut och gå nu. Dels för att bli av med inre agression, dels för att jag har röksug, dels för att jag har börjat få degobertmage! Men det är blåsigt och börjar mörkna. Kan typ komma på hur många ursäkter som helst för att slippa men - nepp.
Nu gick precis två andra hurtiga personer förbi mitt köksfönster så....upp med rooooumpan Alina och ut med dig! 

Jag vara en gurkklämmare

Ja faktiskt, det är jag. Vi var och handlade för en stund sedan. Och jag hatar gurkor där halva gurkan är mjuk och den andra hård.
Så jag står där och känner och klämmer lite, så passerar en man , grabbar tag i en och går. Och jag bara känner att jag vill skrika efter honom: Men tänk om halva gurkan är mjuuuuuk dåååååå!

Vi handlar klart och åker hem, båda barnen vrålhungringa och jag är hungrigare än hungrigast. Jag fick nämligen bara i mig tre rostade mackor och en actimel till lunch...

 

I detta nu...hahhahah....jag döööööör....Niklas testar sina kläder inför lördag. Han har hittat en Armani kostym på Erikshjälpen från sent 70tal. Han vill inte bli fotad men på lördag ska jag vara smygpaparazzi...moahahaaaaa!

Stress...

gör att jag får acne och flottigt hår! Inte bra!
Just nu är det fullt ös på jobbet. Jag är mitt inne i en lönekörning, det är många schemaändringar, en del nya som börjar, det är kick-off på lördag och en del saker som händer mer in på hösten som måste fixas. Och mitt i allt godisautomaten.
Vet ni vad folk handlar mest i den? Jo - Delicatobollar, Riesen, Snusklubbor och Knäckebröd. Sen får jag inte glömma Coca-colan. (Det var inte så lyckat att byta ut colan mot julmust i vintras....)
Men det är kul med fart och att det händer saker. 

Idag på förmiddagsfikat t ex så fick alla anställda, genom Jennie-Ann K, prova på Isterband från Gullaskruvs Delikatesser.



Så smaskens gott! Jag stod där inte alls länge;) och såg inte heller till att få upp två bitar på min tandpetare;) varje gång....
Jag beställde torkad, rökt och chili-isterband. Det är tur att Jennie-Ann såg över min beställning för jag hängde inte med alls i kilo och pengar och stycken och allt hon berättade...men det blir säkert bra.

Blev du sugen på Isterband? Kika in på deras hemsida: www.gullaskruvdeli.se

Nu ska jag fixa lite fika till tre flickor, Emilia, Matilda och My.
Jag själv ska äta något och spana in Åhlénskatalogen jag fick och dricka kaffe.


Dagens Visdomsord

Livet är inte bara dagarna som gick
utan dem man minns.

Poetry Slam på Biblioteket

Har varit på en riktigt häftig Poetry Slam kväll på Växjö Stadsbibliotek. Deltagarna framförde sina politiska tolkningar av olika partier i estradpoesi.

         

Politikerna var på plats för att bemöta poeternas tolkning av deras partier.
Här ser ni bl a Bo Frank (M), Gunnar Elm (C).

När Anders Tornblad (kollega och vän) trädde upp på sceen med sin tolkning av bl a Moderaterna var det många som höll andan. Hans tolkning var lite provosernade och kanske en aning elakt men han var saklig och rak. Och jag måste säga att Bo Frank bemötte tolkningen riktigt bra!

 

Han var såååå bra!!!!

              


Jag hade inte varit där om inte Ullis sagt att det var Poetry slam på biblioteket, något jag velat se länge, eftersom jag visste att Anders var så bra. Och jag blev inte besviken. Poetry Slam tänker jag gå på fler gånger framöver.

Poetry Slam är en tävlingsform i estradpoesi och om jag inte missminner mig så måste det var egna poesier man framför på under 3 minuter.

Blev ni nyfikna:) Gå in på www.estradpoesi.com



Det är grått ute...

...mycket grått. Jag önskar jag hade kunnat ta min palett och klickat ut en sol och lite färger här och där. En sån här dag borde man ligga i soffan, smaska i sig chips och se en riktigt skön komedi/dramafilm. Eller som en väninna sa till mig en gång:
Det går även bara att älska också. Hahhahah...tja....

En sån här grå dag blir ännu gråare när man är extra trött. Matilda vaknade 04.47 och ville gå på toa. Jag gick med henne men parerade dörrkarmen till både sovrummet och toaletten illa. Bonkade in axeln så pass hårt att det inte gick att somna om därefter. Det ömmar rejält, just nu, i vänster axel. Till råga på allt så låg en hel toarulle i toalettstolen i morse. Jag minns att jag blivit arg på rullen då vid 05.00 nån gång och slitit ut den från hållaren....
Inte kul att få upp den ur toastolen...bläh.....

Nähepp, nu är det dax för lunch och den ska jag ta med Jennie i stada:)


Kuddrum-et

Svenskt begrepp för rum fyllt med kuddar och madrasser. Finns främst på dagis, lekis och vissa fritidshem. Avsett för vila, samlingar och bokläsning. Ex - Ska vi gå till kuddrummet och läsa Ett barn blir till? - .

70/80-tal

    Jag 70-tal

Mamma mia!
Jag har än en gång provat kläderna jag ska ha på lördag. För min del blir det 70tal, för Åses del 80tal. Det lönar sig att spara unika kläder. Jag har två lådor fullpackade med allt möjligt från 70-, 80- 90-talet. Jag funderar på att svira om runt tolvslaget på natten till en ljusblå plyshoverall med rosa deltaljer. O M G! Den är lite för liten och väldigt tajt och jag kommer att se så otroligt loj ut! Blir det slag i saken och jag byter om till det lovar jag att lägga ut en bild på mig här;) 


      Åse 80-tal

När smink, hår och övriga accesoarer fulländat utklädningen kommer vi att vara SÅ HIMLA COOOLA! :)


Flourtant-en

Identitetslös dam som reglebundet besöker klassrummet och delar ut illasmakande vätska att skölja munnen med. Som tack får man behålla den lilla plastmuggen, som till storleken är perfekt för Barbie-huset.

Rotavdrag? Näe...rotfyllning!

Jag har alltid haft problem med tänder ända sedan jag var barn.

Det började med att mina hörntänder växte ut över den befintliga tandraden. Och visst, det kunde väl anses som lite ironiskt kul - eftersom jag föddes i Draculas land...hihi….

För att få en vacker framtida tandrad så blev RÄLS det enda alternativet. I cirka två års tid tampades jag med allt vad en tandställning innebar. Åtdragning av ställningen en gång i månaden som medförde ofrivillig bantning i cirka tre dagar efteråt. Gummiband som ideligen gick av (många gånger för att jag envisades med att spela boinkmusik med dem) och såren på insidan av läpparna och kinderna.

Därefter så började visdomstandsperioden.  Så klart trilskades alla fyra med mig och de blev så småningom utdragna en efter en.

Moahahahaaaaaa - Om jag ställer mig framför spegeln och ler brett kan jag liksom inte se mig själv med åtta tänder till i min mun. Huga!

Tandläkarna jag haft genom åren har alla varit rörande överens om att jag har bra tänder – yea right!  - säg det till den döve – varför har jag då alltid haft såna bekymmer!? Det är saliven det är fel på – hör och häpna!  Tandsten får inte heller glömmas.

Så kom dagen för ett år sedan – då jag fick domen gällande en av mina kindtänder. Tandläkaren gav mig två alternativ:

1.       Dra ut den

2.       Rotfylla den

Med tanke på att jag saknar åtta tänder så kändes det inte helt ok att dra ut ännu en. Så jag valde rotfyllning efter ett par veckors vånda. Riktig vånda eftersom jag har TANDLÄKARSKRÄCKEN arne!

Med facit i hand skulle jag dragit ut tanden. Rotfyllningen har inte gett mig annat än besvär! Det gör ont i tandköttet runtom, jag får dålig andedräkt eftersom det fastnar mat i en tandficka och skräcken för att åter lägga mig i tandläkarstolen med gapande mun skulle faktiskt kunna få mig att SPRINGA Tour de France med cykeln på ryggen! – bara för att slippa.

Så jag lyfter luren och slår numret till tandläkaren i detta nu…. För jag fixar inte att ha det så här längre. Nåt måste göras….buhuhuuuuu…


Nice kalajs Micke!

Som sagt - en mycket trevlig fest!

Läs om festen under "Mmmm...sovmorgon".

Jag tog massor av bilder som vanligt och här kommer en del av dom:)

                                                                                                             


Seg, segare, segast

Är bara förnamnet av hur jag känt det hela dagen. Om jag skulle lägga mig i ett bad just nu skulle jag somna och inte ens märka om jag drunknade. Jag gjorde misstaget att ge barnen lite cola att dricka innan - de blev speedade till max. Nu sitter de i alla fall stilla i soffan och ser på Bolibompa. Att ha två extra uppspelta barn närman är så seg är ingen hit. Ulrikas och min fika blev lång, vilket passade mig perfekt. Jag hade ändå inte orkat med att göra allt i trädgården jag från början tänkt. Oj, jag gäspade så stort just nu att det riktigt knakade i käken. Nani nani puiu mami... På tal om att gäspa så minns jag en gång då jag hälsade på en kompis på lasarettet. I samma sal låg det en kille med en konstig ställning runt hela ansiktet, han hade gäspat käken ur led. Kan ni fatta! Men...hahahha...förlåt, egentligen inget att skratta åt, men det såg rätt kul ut och att hetsa en sån person till att vilja tjabba tillbaka vore väldigt elakt. Men shit...hahahah.... Suck, jag får så dålig humor när jag är trött. Nu dax för kvällsmat.

Mmmm...sovmorgon...

Godmorgon alla ni där ute:)
Det blev en lång sovmorgon idag. Jag tror inte jag sovit så länge på minst sju år. Inga barn som tittade på Barnkanalen, ingen telefon som ringde och ingen man som snarkade...hahaha....
Nu väntar jag på att kaffet ska rinna ner och sen ska jag göra mig ett par mackor. Därefter ska ta med mig min frukost till vardagsrummet, bädda ner mig under mitt goa fluffiga duntäcke, och se klart filmen jag började titta på igår.
På tal om igår - vilken KUL och minst sakt VÄL ANORDNAD FEST! det var:)! Intressanta och roliga människor, fantastisk god mat från Café Boden Smått & Gott i Rottne, www.cafeboden.se, tipspromenad och quiz, varav mitt bord vann det förstnämnda.

Det är idag Micke fyller egentligen så jag skickar honom ett gäng cyber-grattis-kramar. 

Ett stort tack till Mia och Micke Wickell för en fantastisk fest!

Bilder från festen kommer under dagen, ska bara göra det ovanstående först, handla lite och hämta hem mina små godingar.

Äntligen klar!



Pust och ve och svett i armhålan!
Äntligen klar efter att ha sminkat om mig en gång. Vände nämligen hårsprayen åt fel håll och fick in en dusch i ögonen. Blärk! Men nu så, nu är jag redo för feeeeest! Adelante i bakgrunden och fördrink med Johan och Niklas.

See you tomorrow! Skåååål!:)

Men sätt igång nu da!

Ja, sätt fart nån gång Alina! Ligg inte där i soffan och kolla på film och smaska i dig choklad och lakritspengar!

Det är två timmar kvar bara - och - du vet fortfarande inte vad du ska ha på dig!



Min inre röst har fösökt starta om mig ett par gånger idag men utan resultat, jag har varit en riktig slöööööfock. Jag och Emilia var visserligen iväg en runda till Lindex tidigare på förmiddagen och jag har fixat lunch och skjutsat hem barnen till mamma och pappa. Men jag återkommer ideligen till soffan. Jag har börjat titta på en film som heter The blind side, med Sandra Bulloc. Nu pausar jag. Påfyllning av mums och coca cola.

Vi ska på 40års fest ikväll. Ska bli riktigt kul men jag har stått och glott in i garderoben med jämna mellanrum under hela dagen och jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska ha på mig. Jag önskar jag hade kunnat ha mina nya stövletter, men jag skulle picka sönder deras gräsmatta med klackarna. Men kolla - de är sååå fina!



Att det är trädgårdsfest gör valet av kläder ännu svårare. Jag fryser nästan alltid och med tanke på hur vädret är just nu skulle jag lätt kunna tänka mig att ta på mig min långa täckkappa och vinterbootsen.
Hm... Snart kommer Johan hit på fördrink så jag måste väl då...

Men sätt igång nu da Alina!

Jag minns mitt flickrum

Ibland önskar jag att jag kunde gå tillbaka i tiden och öppna dörren till mitt gamal flickrum igen. Rummet med den rosa heltäckningsmattan, med väggarna prydda av afficher på Michael Jackson, Wham och Madonna. Jag hade en vit 120 säng med rosa överkast - såklart - och på den låg en stor kudde, format kyssmun, som jag fått i present av pappa, köpt på en affärsresa i Japan.
På mitt skrivbord var varje yta täckt av teckningar, Starlet, Okej, Suddegummin, Lyckotroll... och väldigt mycket mer. Och nåde den som vågade ändra eller flytta något på det bordet!
Jag skulle vilja uppleva känslan av att sitta i min sackosäck (vilken färg kan ni säkert lista ut) och bläddra bland mina LP-skivor och singlar och starta igång skivspelaren i mitt egna lilla mysrum (en fd garderob) och borra ner mig djupare i säcken sjungades till exempelvis Lionels Richies "Hallo".

Jag vill uppleva Daniels (min bror) och mina mysstunder då vi kröp upp i min säng och smaskade i oss kaviarmackor eller tallrikar med olika grönsaker på som vi doppade i Trocomare (aromatkrydda) och berättade hemligheter för varandra.
Han var och är fortfarande fantastisk på att bevara hemligheter.

Jag vill återuppleva fredagskvällarna då jag och mina goa bästisar gjorde iordning oss för en kväll på BG (Bergendalska gården). Eller Barbarella (Bella). Hysteriska fnitterattacker och långa deeptalks om killar.
Maggan, Vesna, Sorana, Virginia, Nono, Vicky, Cissi, Cathrin, Wivi, Martina, Sussie, Marie R, Carina S, Jessica O, Lie, Nico, Beata, Fatima, Eva, Fabiola (förlåt om jag glömt någon) men...åh...minns ni! Många av er har jag som vänner på Facebook och det är underbart att få följa dem i deras liv nu, nästan 23 år sedanre:)

Jag vill vakna upp till doft av mammas goda gryta eller till musik på hög volym då pappa demonstrerade någon ny stereo i hans affär. På tal om pappa - åh! Jag minns Donkey Kong, Mario och Ice Climber jag och min bror spelade då.

Snacka om nostalgi - men mitt flickrum var centrum för olika händelser fram tills dess att jag flyttade hemifrån. Jag älskade det rummet! Jag älskade tryggheten och jag älskade att rummet bara var MITT.


Galaxer i mina braxer på PM!

After woooork! Yes!
Det blev en sån skön kväll med vännerna på PM. Rosévinet var ljuvligt gott och hamburgartallriken gav mig proppmättskänsla en lång stund efter att jag tagit sista tuggan. 
Här är tjejligan:



Och vad vi skrattade!!!
Det var många ämnen och områden vi duttade vid....men! så bara råkar en viss person sitta i lokalen och vad gör Alina då? Jo, hon måste helt klart ta en upp-till-bevis-bild. Jag satt faktiskt och våndades ett tag.... Jag väntade tills de hade ätit färdigt och jag passade mig för att dricka ur mitt roséglas. Ville liksom inte gå fram och sluddra:
Men schå treeeevligt! Jag har schett dig när jag va liten och nu schå har mina barn osså sett dig!
Näe, som sagt. Jag åt och smuttade och kastade hela tiden ett öga mot dem och till slut så reste jag mig och gick bort till deras bord.
De övriga vid MITT bord tyckte nog det var både kul och PINSAMT! Men...har jag fått in nåt i huvudet så måste jag bara.
Utan sludder:
Men gokväll, det är ju hur häftigt som helst att du sitter just här. Vintergatans hjälte! 70-talets Kapten Zoom! Jag måste bara få ta en bild på dig. Eller nej vänta - en bild på oss!
Anders Lider hade ingen direkt chans att neka mig det för jag langa över min kamera till hans middagspartner och placerar mig brevid honom.



Hahahah....bra bild eller hur?

Och! Hans sambo (visade det sig) som han åt med var ingen mindre än Anna Roll, skaparen till Galaxer i mina braxer, sa kapten Zoom. Och - jag hade ingen aning - men hon är även grundaren till Urcellen Ellen! (inte Ljudcellen Ellen eller Hårcellen Ellen som jag skrivit på lappen....Skrattade så vi kiknade vid bordet sen - detta är en liten insidergrej men - ja, jag var totalt bortgjord!)

Ibland vill jag SMASCH MY FACE! Jag är rätt jobbigt påflugen...på ett roligt sätt då...hoppas jag...
Jag satte mig brevid Anna och ville veta vad de gjorde i Växjö.
De berättade att de bodde på Folkhögskolan och att Anders skulle hålla i en föreläsning där och även få ett författarpris under helgen. Anna kom inte undan hon heller för jag langa över kameran till Kapten Zoom.
Smile sa jag:



Jag tackade för att jag fått störa dom och önskade dem en trevlig vistelse i Växjö och så gick jag tillbaka till vårt bord. Det ska bli så kul att se Emilias och Matildas miner imorgon när jag visar dem vem jag träffat:)

Ytterligare en kändis satt på PM denna kväll. Det var Stefan Edberg men honom lät jag va. Han var där med hela sin familj och där går gränsen även för mig. 

I skrivandets stund visas STARTREK på TV just nu, så loja de är! Och inte nog med det så visade de reklam om att de ska börja sända om serien V ! O M G!!!

På tal om OMG så sa tjejerna att jag brukar använda mig av den förkortningen ofta i det jag skriver. Men det är ju så jag känner. O M G!!! hahahah....
Något jag fick lära mig ikväll var att LOL inte står för Like O Lot utan Laugth out laud (yeah right - strunta i stavningen!) men shit vad vi skrattade!

Nähepp, ska ta och sussa nu. Men som sagt, hade en härlig kväll med härliga väninnor. Ni är alla guld värda!
Nästa gång får Anna-Lena och Karin stanna kvar minsann. Puss på er!

                                         

Efterlängtade helg!

Det är så otroligt skönt att sluta redan vid 13 på fredagarna. En riktigt lyx att få hämta hem barnen tidigare från dagis/skola och bara få njuta av att helgen börjar.
Emilia är en riktig, verkligen riktig paparazzi. Man får verkligen akta sig för att göra saker i hennes närvaro...hon har redan tagit ett par riktigt hemska kort på mig. Bl a ett då jag petar i näsan... NEJ! Den bilden har jag redan raderat men här kommer det två och de är tagna precis då vi kom hem i eftermiddags.



          Hållningen Alina!!


Idag hade Emilia och Matilda som önskemål att vi skulle baka bullar. Tyvärr hade vi ingen jäst hemma så jag föreslog att de kunde baka med leklera istället:)
Och ingen blev gladare över förslaget än jag. Jag äääääälskar leklera! Det doftar som klistret vi hade i skolan förr och så är det så där härligt skönt att krama och arbeta med.

Smaskens med lite MAZARIN fika, köpt från Gekås i Ullared:)



Snart är det dax att bege sig till dansskolan med Matilda och därefter möter jag upp ett par från jobbet på AfterWork. Om jag inte syns mer här ikväll så:


Grrrrr......

Vilken morgon!
Vaknade upp totalt genomsvettig. Jag hatar att vakna upp genomsvettig! Och det händer allt som oftast nu för tiden.
Enligt läkarna så är det inre stress eller dax för mensabensa och inte förstadiet till klimakteriet som jag trott....
Anyway.
Tar mig en lång behaglig dusch. Hittar kläderna jag vill ha på mig. Det går smidigt med flickorna och deras kläder och så går jag ner för trappan... I köket står grytorna kvar på bordet från gårkvällens middag och jag bryter ihop. Blir SÅ LESSEN att maten blev glömd! Det var bara att hiva ner det i soperna....:(
Sen börjar ett maraton som heter duga!
Jag vet inte hur många gånger jag gick fram och tillbaka mellan bilen och huset efter sager jag glömt.
Först passernyckeln, sedan glasögonen, sen väskan som jag gått in med igen, sen läppgglanset (har blivit beroende precis som Maria Montazami) och slutligen min mobil som jag fick ringa efter för jag hade ingen susning vart den var. Visade sig ligga i bilen i min väska....grrrr......

Det var riktigt skönt att komma till jobbet.
Måste dock ha fatt i någon av våra städerskor för golvet i mitt rum är jättekladdigt. En viss person spillde ut cola igår...vi kan kalla honom Roald...;)

Ullared / Morgan:)

Dagen med stort U kom igår, U som i Ullared:) Egentligen har det inte attraherat mig så mycket att åka dit.
Jag gillar inte trängsel (förutom på dansgolvet) men jag gillar att fynda, dock inte så pass att jag velat åka till Ullared. Men igår var det alltså dags. 
Jag och min mamma lämnade Växjö ca 08.45. Det var riktigt härligt att få prata ostört under de 2 tim det tog för oss att komma fram. Jag är ju ganska bekväm av mig som en del vet, så jag ville inte parkera långt ifrån utan körde så nära ingången jag kunde. Är det något som jag brukar ha tur med så är det parkeringsplatser och även denna gång. Ett äldre par överlämnade sin ruta till oss och även sin vagn.




Vi gick faktiskt inte in direkt eftersom vi båda var ganska trötta efter bilresan så vi spanade in skor på Sko Boo istället. Och där - TA DAAAA - stod ett par supersnygga stövletter i rött som jag bara var tvungen att köpa.
Vi bestämde oss för att gå vidare till ett köpcentra vi sett på andra sidan parkeringen. Där hade bl a Scorett sin outlet och... 

   ....ja, lite kittlande intressant men - nepp, gick aldrig in där!

Gick istället in å MQ, Rabalder och en del prylaffärer. Under tiden blev vi hungriga så vi bestämde oss för att äta på Kinarestaurangen de hade på våning 2. Eftersom vi hade en vagn med oss fick vi ta hissen. Det var en handikapps anpassad hiss som man fick hålla in UPP-knappen på om hissen skulle röra sig uppåt. Åsså började den röra sig, åsså börajde den låta - nåt fruktansvärt lät den! Gnissel och knak. Ni skulle sett min mammas förskräckta min. Och min blev lika förskräckt då hissen kommit upp så pass att man såg golvet på våning 2. Ett varulager under renovering såg det ut som. OCH!



Vi blev "RÄDDADE" av denne man som hört oväsendet. Mamma och jag fnittrade tacksamt hytsteriskt då vi  lämnade den otäcka hissen.
Vi åt en riktigt god lunch, kan varmt rekommendera den restaurangen, och sedan var det dax för självaste Gekås. Vi hade ett problem dock. Vi var tvugna att ta oss ner med vagnen på något sätt. Att ta hissen ner var uteslutet så det fick bli rulltrappan. Det hade funkat jättebra om vi inte skrattat så mycket och om jag inte hade varit så kissig.
Nåväl.

Redan hemma i Växjö, redan kvällen innan, hade jag bestämt mig för att jag ville träffa Morgan "in real". Och hade han inte stått där han stått, bara 6 meter in i affären framför mig, hade jag letat upp honom. Och vad gör jag? Utbrister: Men Morgan - där är du ju! Så går jag fram till honom och frågar dumt nog efter vägen till leksakerna (precis bredvid fanns en karta över Gekås och dess avdelningar). Han höjer ögonbrynen och ser frågande på mig.
Lite svårt att bortförklara det så jag säger med rodnande kinder och en aning gäll röst om jag fick ta ett kort på honom och mig. Och det fick jag.



Nej, det duger inte! Du tittar inte och så måste du hålla om mig också, sade jag och lyfte hans arm och lade den om min midja.



Tack för bilden - där satt den!

Jag tyckte Morgan hanterade min framfusighet väldigt bra. Han var ödmjuk, öppen och glad. Vi pratade en liten stund och han berättade lite om hur mycket han blivit både filmad och intervjuad den senaste tiden. Han hade kul humor:) Sedan var det då dags för själva shoppandet. Och HERREGUD vad vi shoppade loss.

   Och ingenting vi handlade var "onödigt"....eller? Jag gillade att det fanns gott om personal att fråga om man behövde hjälp. Jag gillade klädlinbanan som förde de provade kläderna ner till källaren för att sedan plockas upp till butiken igen. Jag gillade även toaletterna, de var fräscha. Jag brukar annars ha väldigt svårt för att gå på allmänna toaletter. Något jag verkligen gillade var:



Fikat i det Röda cafét som bara kostade 20 kr för två koppar kaffe och två mazariner! I cafét satt vi en bra stund och pustade ut inför slutspurten på Gekås. Precis innan denna bilden togs hade vi haft ett rejält skrattanfall. 
Mamma hade fällt en sån härlig kommentar att jag skrattat högt rakt ut. Folk vände sig om och tittade på oss och jag försökte verkligen behärska mig men så fort jag tittade på henne brast det igen. Äpplet faller inte långt från trädet sägs det så...om ni vet hurdan jag brukar vara så kan jag nu tala om vem jag fått det ifrån...hahahha....

 

På denna bilden ser ni Camilla. Säkert Gekås coolaste kassörska:) Jag vill ge henne en stor eloge för att hon fick oss stirriga kvinnor att lugna ner oss och systematiskt beta av våra högar av allt möjligt som rullade förbi henne på bandet. Hon sa till och med åt andra att gå till någon annan kassa för att vi skulle kunna få packa ner våra saker i kassarna i lugn och ro. Det är service det! Camilla, om du läser detta så måste jag säga att du förgyllde våra sista minuter inne på Gekås! (visa detta för chefen och förhandla om lönen;))

Bara nerpackningen startade igång nya skrattanfall. Det blev många kassar.

När vi då äntligen kom ut i den friska luften igen var klockan 19.20.




Vi hade 2 timmars bilfärd att INTE se fram emot framför oss så vi bestämde oss för att äta något för att fylla på energin.




När vi satt där och åt och gick igenom hela dagens upplevelser, alla goa skratt och fynd ville jag kasta mig över bordet och bara krama henne. Hon är MIN MAMMA och hon är...så FIIIIN! Jag älskar att umgås med henne (ok, ibland är hon lite tjatig som alla mammor - jag är numera en själv...). Det är underbart att ha en sådan relation till sina föräldrar som jag och min bror har till våra. Och att få en heldag som igår med henne var super! 

Tack mamo, tack Morgan, tack Camilla men framför allt tack Alina för att du körde oss välbehållna tillbaka till Växjö trots slingringa vägar i mörker och dum långtradare som fesade framför oss över mer än halva vägen. 


Ulla-Ullared;)

Japp, så sant som det är sagt. Efter nästan 20 år har jag idag åter vistats i Ullared hela dagen tillsammans med min härliga mamma. Måste få smälta alla mina intryck först men imorgon lägger jag ut bilder och så berättar jag om mötet med Morgan;)

Nattit

Oj!

Sitter och tittar på den tomma chipspåsen! Det var ju verkligen inte meningen att allt skulle ätas upp....
Men....
Halv åtta hos mig
Idol plus Fotboll
The Mentalist
Nyheterna
Och nu Kvällsöppet...

Det blev mycke teve ikväll och jag ligger fortfarande i soffan. Lite så där lojt halvliggandes, totalt okvinnligt. Orkar inte resa mig och gå upp för trapporna och borsta tänderna. Allvarligt talat. Hur TRÅKIGT är det inte att borsta tänderna?! Ett nödvändigt ont. Blah...
Imorgon åker jag till Ullared. Ett ställe jag faktiskt inte direkt bejakat mig med. Ett ställe jag flinat åt och om jag ska erkänna tyckt varit lite B. Men om ärligheten ska fram och alla vet ju att jag är det, så har jag inte velat åka dit p g a trängsel. Jag HATAR trängsel och folkhopar.
Hellre betala lite mer än stå och trängas i timmar.
Men imorgon bär det som sagt iväg. Och vem vet...kanske stöter jag på kultmännen Morgan och Ola-Conny:) Och stöter jag inte ihop med dom ska jag bannemej leta upp dem. That´s a fact!

Det har varit lite lugnt på klumpighetsfronten på sistone...fram tills idag. Som tur är var det bara jag som fick uppleva mig själv. Men jag ska förmedla synen för er här....

Jag är överhopad på jobbet med diverse uppgifter. Ska skicka iväg en nalle (vi ger en fin Unicef-nalle till de som fått barn) och går lite så där chict ner för trapporna. Hoppar över det sista trappsteget och knät viker sig så jag rundar ledstången (håller mig i den) och dunkar i axeln ganska hårt. När jag reser mig upp så dunkar jag i huvudet i trappen (jag står snett under).
Ska ut genom dörren mot kundtjänst och sätter upp mitt passerkort. Tror ni dörren öppnar sig? NOPE! Jag går rakt in i dörren. Pang!
Frustrerat öppnar jag dörren och går vidare till postrummet. Väl där så hittar jag ingen bra kartong utan får vika en större kartong till mindre storlek. Klen som jag är så lägger jag kartongen på golvet och stampar lite lätt på den... Kan säga att det var tur att det fanns en rulle bubbelplast precis bakom mig. Landningen hamnade på den och det lät som om popcorn poppades för hela företagets anställda. Och bara för att! Så (usch så får man inte göra....) så rullade jag ut en bit bubbelplast och så rullade jag själv fram och tillbaka på den.... Rätt coolt! faktiskt.
Konsekvensen av det var att det var svårt att få håret på plats igen. Statiskt värre och nallen är ännu inte ivägskickad...

Klädkod

Idag har jag ofrivilligt knäckt klädkoden på jobbet.

I vår policy på jobbet står det i klartext: ".....följande passar exempelvis inte på arbetsplatsen: trasiga eller djupt urringade kläder, strand..." 
O M G!
Jag brukar redan kvällen innan (vilket inte är så ofta dock) lägga fram kläder som jag ska ha på mig dagen efter på jobbet.  Det är så oerhört skönt att ha gjort det, med tanke på att jag snoozar mig igenom ca 30 min varje morgon så...
Anyway -
Väl på jobbet blev det en fullsmockad dag. Min kollega var sjuk så det blev mail-, communicator- och livefrågor att svara på, möten och dessemellan fika. När jag sedan går på lunch så tittar jag nedåt.
Och får chocken! Vilken urringning!!!
Personen jag skulle luncha med tyckte inte alls att det störde - tro jag det - han var av motsatt kön. Jag knyter min bolero över urringningen och rodnar så det börjar stickas i armhålorna! Urringningen hade nämligen töjt ut sig sedan morgontitten i spegeln. Visst är jag glad över att BHn jag köpt av Susanne Arnesson på Naturliga rum www.naturligarum.se ger mig en fin byst och faktiskt en klyfta men JAG har aldrig någonsin varit bekväm med att visa vad jag har. Eller....inte har....
Jag minns tillbaka:
Jag står i duschen med mina döttrar. Min äldsta dotter, Emilia, tittar på mina bröst och frågar:
"Mamma, jag är ju flicka"
"Ja, det är du"
"När jag blir stor, får jag också bröst då?"
"Ja, älskling, det kommer du att få"
Så tittar hon länge på mina bröst och kisar sedan upp och ser mig i ögonen.
"Men mamma, då vill jag inte ha så långa som dina"

Barn är hemskt ärliga ibland.

Detta var en parantes. Det slutade i alla fall med att jag hade långkofta på mig resten av dagen på jobbet, knäppt upp till halsen.
På bilderna här nedan ser man inte så mycket men tro mig - det var det - urringning alltså.

 Emilia är paparazzi ut i fingerspetsarna...

Suget...

...suger!

Det är idag 23 dagar sedan jag slutade röka och det har gått riktigt bra hitills. Men idag, just nu - förbaskat - skulle jag kunna lappa till nån för att få ta ett bloss! Detta suget är giftigt, elakt....åh....!!!! Jag får gå och ta mig en snusklubba istället! Bilden här nedan beskriver VÄLDIGT mycket känslan av hur jag mår just nu....grrrrr


Frisyren "Arne"

Det vankas 40års fest på lördag och då tänkte jag fluffa till frisyren i form av lite snygga lockar. Så jag gav mig in i "prova-på-spolning".
Jag lade i nåt i håret innan, vi kan kalla det moss och sedan när allt var upprullat så sprayade jag till en fixering.



Jaha, förväntan var stor på att mitt hår skulle vara så där filmstjärnelookigt. MEN....

 Som ni ser blev det inte så värst lockigt. Fluffet var det däremot inget fel på. Men okej då, tänkte jag jag får väl ta och dra igenom med borsten då da, så det blir så där stylat istället. Ni vet ett sån där bakåtvariant av håret som Anna Anka har....

 Men ni ser ju själva! Jag är ett hopplöst fall. Detta innebär att jag måste lyfta luren och ringa till min Helena för akut hjälp inför lördagen. Denna bilden ni ser nu är inget jämfört med den bilden jag valde att inte lägga ut. Emilia som är min paparazzi ville att jag skulle ha med "mag"bilden också. NÄE! Verkligen inte!
Hon har skrattat gott åt mig en stund nu så jag kontrar med en bild på henne;)




Så mina kära vänner. Detta är vad jag donat med sen jag kom hem från jobbet förutom att steka pannkakor och pusslat med Matilda då vill säga. Nu dax för nani nani för mina flickor och jag själv ska slappna av i ett bad - UTAN ANKOR!


Huvudvärk och mandelförstoring...

Det är verkligen inte roligt att, innan man ens hunnit öppna ögonen, konstatera att man får stiga upp med bultande huvudvärk. Det är högra sidan, typ från nacken och ända upp till pannan som sticker till och gör ont. Tog två Alvedon vid ca 08.36 på förmiddagen... Fick en akuttid hos Marie för punktmassage i nacken, tog ytterligare värktabletter men ack...fortfarande ont...och nu är klockan nästan halv fem.

Men jag tror huvudbryt om vi ska låta operera bort Matildas mandlar eller inte påverkat mig.
Vid kontrollen för ca 1½ år sedan var hennes mandlar väldigt stora. Nu har den högra mandeln blivit normalstor medans den vänstra blivit gigantisk. Vi vill kolla upp detta så att det inte är orsaken till att hennes tal påverkas.
Logopeden har sagt att hennes betoningar är normala för ett barn i hennes ålder. Att det är sånt som rättas till tids nog.

Läkarna frågar: Har hon haft många halsinfektioner? Snarkar hon? Han hon svårt att svälja när hon äter?
Våra svar: Nej, på alla frågor.
Så egentligen behövs inte en operation men som sagt, det är hennes tal vi tänker på.

Och dessa MANDLAR. Vad har man dom för egentligen. Det är så paradoxalt.
Läkarna frågar om extra många halsinfektioner, för det kan man få när man har mandlar.
Sen när vi frågat vad man har mandlarna till så svarar läkarna - De skyddar från halsinfektioner?! VA! Så hur ska de ha det egentligen? Är Mandlar bra att ha eller inte bra att ha. Skydd eller inte skydd?

Känner mig så kluven. En operation är alltid en operation och kan man undvika det så är ju det det bästa men jag vill samtidigt inte att hon far illa och blir retad av andra barn för hennes tal. 

Har ni några erfarenheter om mandlar? Bra som dåliga?

Har lagt ut lite till bilder från kräftskivan under "Dagen efter..." :-)


Dagen efter...

...är alltid dagen efter. Det blev sent i säng och tidigt upp. Förr, innan man hade barn kunde man ligga hur länge som helst. Gärna till efter 12. Jag minns hur arg jag kunde bli på mina vänner när de ringde innan 12 en lör/sön. Nu blir jag bara glad om de hör av sig innan den tiden för då vet jag att jag inte är ensam om att ha behövt gå upp så tidigt.
Anyway, vilken härlig kräftskiva det blev. "Styrgruppen" hade gjort det så fint! Och det tackar vi för:)
Här följer en del bilder...

Men innan dess så måste jag bara få berätta om mitt ansikte. Jag var ju som sagt på NUNA igår på ansiktsbehandling. Jag fick prova på något nytt, som en liten bonus, som de ännu inte börjat använda sig av i sitt utbud av behandlingar.
Hon började med att fråga om jag hade problem med klaustrofobi. Inte vad jag vet sa jag. Vad bra då, för denna masken läggs även över ögon och mun, sade hon och lade först på en tjock kräm i hela ansiktet. Därefter lade hon över en gasbinda och lyfte den lite vid näsan så jag kunde andas och på den i sin tur lade hon på själva SUPERDUNDERmasken.
Fick jag någon klaustrofobi? Tro fan! att jag fick det! Det var hur läbbigt som helst. Men...vill man vara fin ska man defenitivt lida pin så jag härdade. Mitt i allt ringer telefonen. Jag försöker trycka av min hemska ringsignal men hör personen i fråga säga hallå, hallå Alina? Jag kan ju inte öppna munnen eftersom jag har lager på lager av välgörande dunder så jag försöker buktala. Ett gutturalt läte och grymtande var det enda jag fick fram. Lyckades stänga av telefonen. Såg sceenen framför mig och började istället skratta. Försökte kväva skrattet eftersom masken krackelerade. Hmmm:ade högt, högre, högst och så äntligen kom hon tillbaka och tog snabbt av masken.
Ärligt talat - jag kände mig så fin i hyn! Jag överdriver inte heller när jag säger att hela huden stramats åt och en del rynkor faktiskt slätats ut. Och idag! Idag....JAG VILL HA SÅN HÄR HY HELA TIDEN!!! Visserligen har jag prickar i ansiktet efter marodörportömningen men woaooo, vilken lyster! Kanske för att jag såg mig själv i spegeln samtidigt som solen sken in i badrumsspegeln? Hahhaa...nej, nån gång ibland är det absolut värt att utsätta sig för pin.
Nu en del bilder....





Kräftis med grannarna:)

Oj oj oj....

Mellanlandar hemma för att titta till barnen. Passar samtidigt på att skriva av mig lite.

Det har över lag varit en bra dag. Den började med en skön ansiktsbehandling på NUNA. Jag fick en rejäl uppfräschning av ansiktet och just nu (kl är 22.45) känns den som sammet. Hoppas huden förblir så ett tag. Därefter träffade jag Staff och FAF på stan. FAF är numera Växjöbo igen:). Jag och Staff fikade och gjorde stan. Hittade så mycket fint. Åh...om man ändå hade de där extra pengarna att göra av med.... Jag har dock lagt märket UGG åt sidan. Jag är ingen UGG-människa. Ser väldigt loj ut i det. Därefter stresshandlade jag på ICA Hovshaga, hem och förberedde för två kycklingpajer och gick för att hämta Emilia från ett kalas med Matilda. Därefter stress igen med att få pajerna klara och sen var det dax för alla grannarna på gatan att träffas inför den årliga kräftskivan. Så otroligt skoj!
Samtidigt pågår Hovshagas cykelfest. Har sett en del cykla förbi med ballonger fastknutna på styrena.
Det är så otroligt skönt och befriande att skratta! Och...jisses va vi skrattade!
Typisk Alinahumor: Hur vet man att en älg är nyduschad? Han har blvit Ren! hahaha....jag skrattade så jag satte snapsen i halsen.
Nähä....kramar till er alla (typ inga för det är knappt några som vet att jag startat igång den här bloggen...). Bildbevis från kvällen kommer imorgon. Jag måste återgå till festeriet.....hi hi......

Den Försvunna Diamanten.....

Har precis spelat Den försvunna Diamanten med Emilia och Niklas. Matilda somnade redan vid halv sju, totalt utmattad, efter en vecka på dagis med avslut på barndansen som startade igång idag.

Vi andra har som sagt spelat....

Just nu är jag sur...Riktigt sur, för jag fattar inte ens hur jag tänkte. Tre gånger stod jag och tvekade på om jag skulle flyga till S:t Helena eller inte. Jag betalade med mina sista pengar och flög dig. När jag vände på plutten efter att ha fått en femma på träningen var det en Visa, vilket jag inte behövde....och sen började gapskratten.
Då sa Emilia: Men mamma, hur ska du komma därifrån då? Jag fatta NADA och glor på spelplanen. Det är nämligen som så: När man står på S:t Helena och vill komma vidare i spelet, gör man det endast genom att flyga eller åka båt därifrån. Så ni förstår ju...vem som förlorade hela spelet! Grrrr.....



Gääääsp

Åh..., hela denna dagen har blivit förskjuten på något sätt. Först lunchen som jag åt först vid 12.45. Jag är som Skalman i Bamse. Jag måste ha mat på bestämda tider för att må bra. Ingen fara om det händer då och då men eftersom det blev så sent så blev det ett ganska långt glapp från förmiddagskaffet till efter-lunch-kaffet. Det i sin tur gav mig en seg paltsvimma länge läääääänge...

Och så var det dax för simskola för båda mina flickor. Vid 16.35 startade det igång för Emilia och vid 17.35 för Matilda. Det var olidligt varmt och fuktigt och jag kände mig som en sömngångare då jag följde med dom till de olika bassängerna. När jag är så seg önskar jag att ingen ville se eller prata med mig. Jag orkar helt enkelt inte vara social. Men det är jag ju naturligtvis ändå, trots att mina ögon är dimmiga av trötthet och jag gäspar okontrollerat.
Men i duschen vaknade jag till liv. Först kissade en liten kille på min vad. Japp, han stod väldigt lägligt i duschen bredvid Emilia. Sedan "råkade" jag komma åt sensorn som startade igång just den lille killens dusch och jag bjöd ofrivilligt på en wet t-shirt tävlig fast med mer hoppig stil.
Nästa gång ska jag ha baddräkt på mig. 

Nu hör jag min man försöka få bukt på barnen på övervåningen. De är inte så lite övertrötta just nu. Och här sitter jag...dricker kaffe... och känner mig en gnutta....elak.
Näe, det är inte jag till att vara elak. Jag ska avsluta här nu. Önska er en härlig fortsatt kväll så ska jag ta itu med nattprocedurerna.
 

Har jag kunnat sova?

Klart jag har! Ingen fullmåne just nu och bloggen lämnade jag så fort jag lade huvudet på kudden. Den fortsätter jag med "another day". Fixa till den alltså.

I eftermiddag startar simskolan igång för båda mina flickor. Det innebär att jag kommer att vara fast i en fuktig simhall i ca 2½ tim. På en skala? Typ 6. Och då är 6 ändå ganska högt, eller hur? Jag älskar nämligen att betrakta folk. Och på simhallen finns det en salig blandning av folk.
Eftersom jag gillar att måla, mestadels i olja och då kvinnokroppar, så blir jag lite av en "smygtittare" i duschrummet. Mycket svårt att vara diskret speciellt då jag ser en kropp som jag ska memorera som motiv till min nästa tavla.
Hahahah...minns faktiskt en gång då en otroligt vacker och välskapt tonåring glodde tillbaka på mig med höjda ögonbryn sedan vände hon sig till sin kompis och sa ganska högt: Daahh, va fan, e hon läsb eller. Kom! och så gick de. Pinsamt värre men oj vilken fin tavla det blev. Den är förrästen ivägskickat på granskning av IKEA:-)!
Jag ska någon gång framöver ta ett kort på den och lägga ut den här.

Vet du? Om du läser detta så är du en av de första som gör det. Det är i dagsläget endast 3 st som vet om att jag startat upp denna sidan.

Och så här ser jag ut...

Måste ju dock säga att det är väldigt svårt att göra något här som går fort. Infoga bild t ex. Gjorde det men den hamnade typ i cyberspace.... Så jag provar igen. 



Hjälp!

Alltså...hm...helt lost i bloggvärlden....
Kanske skulle jag läst på mer om hur man skapar en blogg. Hahah...jag dööör. Men här är jag i alla fall. Den ser galet tråkig ut, min sida. Men jag kommer igen! Jag lovar! Jag kommer att försöka få till enurläcker snygg blogg. Eller....inte...huga!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0