Gårdagens möhippa - kväll/natt

Ja, då var det dags för att bege sig in i dimman;)


En del badade jacuzzi - alltså - misstänker att ni tolkade mig på ett annat sätt...hahahha....
Därefter satte vi oss till ett vackert dukat bord för att sedan förse oss av den goda maten som var beställd från Coretto.
Vid det laget var jag hungrig som en varg. Jag hade smaskat i mig sju skivor melon och en halv skål chips som förrätt. Åh..det var så gott! Både förrätten och maten hihi.. (jag har faktiskt hållt mig borta från chips sedan början av januari, och abstinensen har kommit och gott - igår UNNADE jag mig CHIPS)
   

Efter att alla stillat sin hunger höll Sandra ett tal som fyllde mångas ögon till tårar. Sandra sjöng en låt av Marie Fredriksson, text Ulf Lundell, och trots att Nina, genom tidigare år, stört sig på att Sandra alltid sjöng fel, fick vi erfara att så inte var fallet numera. Du var så bra Sandra!!! Det är kärlek det! Blod är verkligen tjockare än vatten.

     

Ett annat vackert tal till Nina hölls av hennes svärmor och talet avslutades med att hon fick en ovärderlig gåva, ett släkthalsband i pärlor.


Därefter blev det lekdags. Nina fick sniffa på tre tröjor med förbundna ögon för att se om hon kunde lukta sig fram till Martins doft...


Ja! Visst klarade bruden det galant. Tröja nummer två var Martins!

På bordet placerades det sedan en personlig sak från varje person som var med på möhippan. Nina fick i uppdrag att para ihop saken med personen och berätta historien bakom, till varför just den saken lagts på bordet. 
Vissa var givna, vissa var kluriga...speciellt då det kom till handspriten ;)

Slutligen delades vi in i grupper om tre för att försöka ta hem äran i musikquizen som Lisa höll i.
Riktigt klurigt quiz Lisa, riktigt genomtänkt och riktigt kul x 2....

...eftersom vårt lag vann!!!

Behöver jag nämna att Nina är en värsting på grupper, texter, filmer? Hm...och så klart - hon hatar att förlora!

Därefter partajade vi loss och dansade oss svettiga till 02.00.
Mitt liv, och alla andras som var närvarande på möhippan, måste ha förlängts med säkert 8 år (varför just åtta? för att jag tycker åtta är ett fint tal!) för vi skrattade oss igenom hela dagen. Jisses! Så mycket roliga historier och samtalsämnen!
Här dansar de inte "Klappa händerna när du är riktigt glad".

Det bjöds på flashback i tiden - Nina och Sandra shakeade loss och visade upp en väl inövad dans till Lili & Sussies "Oh Mama"
 
Nina och Tesse fortsatte med en annan inövad dans - denna gång en scen från Dirty Dancing. Musiken däremot var en upphottad verion gjord av Black Eyed Peas - The Time (Dirty Bit)
Jag hade gärna velat bevittna deras inövning av hoppet "in real" i en av bassängerna på dåvarande Dackebadet;)
   
Den sista bilden var starten på hoppet...som jag missade eftersom min kamera hakade upp sig just då, men Nina, det var många andra som förevigade det.
Sedan försökte Eva lära oss Afrikansk dans....
   
Du var grym på att "skaka rumpa" Eva, något jag jag också försökte göra, men det gick åt skogen med det och hur det gick för de andra, det hann jag inte spana in för jag hade fullt sjå med att följa ben, armar, skakningar, shakeningar med mera. Men var superkul att få ha provat på det i alla fall.
Mitt i allt dök min bror upp och skrämde som vanligt livet ur mig! Puss bro!


Fina, härliga Nina - det finns många fler bilder att se fram emot och de får du så fort jag bränt ner dom på en skiva. Det finns så mycket mer att berätta om din dag, kväll, natt men det får förbli osagt här.
Vi var alla där för att visa hur mycket vi tycker om dig!

En av dom Lisa, kvinnan som dök in i ditt liv för cirka två år sedan. Det är en häftig känsla att direkt känna att man har så mycket gemensamt. Var bara tvungen att lägga ut denna bilden, ni blev så fina på den.

Sandra, du hade ordnat allt så in i detalj perfekt! Du är en sann värdinna ut i fingerspetsarna och jag är så glad över att du tänkte på att bjuda med mig till möhippan! 

Nina, jag hoppas att du fått med dig ytterligare ett fint minne att bära med dig genom livet. Du har så fina och härliga vänner som alla tycker om dig och som uppskattar DIG - "Största egenskapen är att Nina aldrig är dömande" sade någon. Och visst är det sant. Det är inte många som har just den egenskapen och det är en av de starkaste. 

Jag önskar dig och familjen allt gott i framtiden Nina! Många pussar och kärlek/ @lin@

Gårdagens möhippa - Eftermiddagen

Oj oj...det är segt idag kan jag säga. Det är inte var natt man är uppe till 02.00 och håller igång. Men jag hade definitivt gjort om det igen med tanke på hur kul vi alla hade.
Det var nämligen möhippa för Nina igår och Sandra hade planerat allt så otroligt bra.
Hade jag haft en gammal traditioneoll kamera så hade jag fått använda 8½ 24-bildersrullar, det vill säga hela 196 bilder tog jag igår. Allt för att dokumentera Ninas härliga dag och kväll.
Här är vi - hela glada gänget! 


Men det var inte så dagen började. Nej, dagen började på Millas café, där alla samlats. Nina trodde nämligen att hon bara skulle fika med systra sin och en nära väninna och hennes nyfödda bebis.
När de sedan kom ner och rundade hörnet till rummet där vi satt blev hon riktigt överraskad.


Så klart Nina skulle få utmärka sig på firardagen. Hon fick ha på sig ett rockigt pannband och brillor som fördunklade hennes syn mer än champangen gjorde...

På cafét blev det mat och frågesport. Nina..., en del saker visste jag inte om dig men hahahha...ja, det var en härlig resa i ditt liv som Sandra plockat fram;)
     
Caféets ägare bjöd Nina på glass och strax därefter anslöt sig släktingar från Stockholm. Nu var hela gänget samlat och det var dags för Ninas huvuduppdrag.

 På med ögonbindel
 Av med ögonbindel
 Med skräckblandad förtjusning fick Nina höra att hon skulle få spela in en låt med Tina Turner "Simply the best" på Melody Productions.
Och hon var så grym! Den låten är ingen lätt låt att sjunga, det fick vi andra erfara då vi delades in i två grupper för att agera bakgrundskör till henne. En stor eloge till dig Nina! Det ska bli så kul att få höra den färdiga versionen framöver!


   

Lunchen och eftermiddagen var en riktigt rolig start på en kväll och natt som skulle bli ännu roligare. 
Men det - det får ni reda på senare ikväll.
Nu ska här lagas köttbullar och sedan bara måste jag ut i det fina gnistrande solvädret. 

C U!


Vad är Långben för djur?

Här hemma pratar vi Disney just nu och om vilka djur de olika figurerna är.

Vi vet att Kalle Anka är en Anka


Vi vet att Musse Pigg är en Mus


MEN - Vad är Långben för djur?
Enligt Emilia:
"Mamma, det är en spindel...för det finns spindlar som heter långben och som har långa ben och det har ju Långben". 
"Är inte han en ko", säger jag.
"En ko - en KO?!" säger Matilda och vi skrattar högt alla tre.

Så jag har surfat runt på nätet och letat. På Disneys sida står det bara om Långbens egenskaper, vilka han är vän- eller släkt med och vilka yrken han haft.
Inte någonstan vad han är för djur.

Så äntligen fann jag det - och svaret är: HUND en fabelhund, som kan prata. Så nu vet ni det om ni undrat :)

Och då går mina tankar vidare till Pluto som också är en hund. Varför gav dom inte honom någon röst?
Han är hund hund...moahahaaa.
Hittade också vad Långben (även kallad Janne Långben på svenska) heter på andra språk, här kommer ett par:

Norska:    Langbein (Så klart)
Danska:   Fedtmule    (Stor mule?)
Finska:      Hessu Hopo (Hoppetosse?)
Engelska:   Goofy (japp, det visste jag)
Tyska:        Goofy (jaha..det visste jag däremot inte)
Franska:      Dingo Goufy (oj...ding ding värld?)
Italienska:    Pippo (ja, än så länge har han inte förökat sig)
Portugisiska: Pateta (kan hålla med...lite patetisk är han ibland)


Gnäggande väckarklocka?!

Det kan dimpa ner mycket i brevlådan. Räkningar, inbjudningskort, tidningar och reklam. Det sistnämnda samlas alltid på en stol i köket, efter det att vi gått igenom högarna. Idag kom det reklam från Pollux. Tidningen för alla hästintresserade.
Jag är rädd för hästar. Det finns en historia bakom, varför jag är det,  men det tar jag någon annan dag. När vi öppnade kuvertet från Pollux trillade det ut små broschyrer, ett radergummi med en häst på, en plansch och en skraplott. Radergrummit norpade Emilia och planschen tog Matilda. Skraplotten "Hästskoskrap" skrapade dom ihop. 

"Skrapa fram tre matchande hästskor och lägg kortet i svarskuvertet - så får du den gnäggande väckarklockan utan extra kostnad!"

Jag hummade och iakttog dem - mina förväntansfulla flickor.

Ja, mamma! Vi vann! Vi vann!



"Så klart ni gjorde, det är meningen. Rena rama lurendrejeriet" sade jag och startade igång kaffebryggaren.
"Vad är lurendrejeri?" frågade Emilia.
"Det är att alla lotter i ett sådant utskick är fusk. Det finns alltid tre av samma sort bara för att locka med fler till att gå med i deras klubb", jag pausar, "Och förrästen, vem vill ha en gnäggande väckarklocka?"


Så klart de blev besvikna. Men allvarligt - ingen av oss är hästintresserade, ingen av oss behöver väckas av ytterligare en klocka och definitivt inte av en gnäggande sådan. Skrattretande! 


Gillar inte tisdagar

Nepp, så är det. Tisdagar är nog de dagar jag tycker sämst om.
De är alltid så tråkiga och nu, efter att ha varit och storhandlat så ligger jag i sängen, påbylsad för jag fryser så. Jag är trött, blämmig, chipssugen och allmänt off.

Extra off efter att ha sorterat och försökt slänga en del av flickornas gosedjur. De har ju hur mycket gosedjur som helst. Och de jag försökt smussla undan var de som de kloat upp i någon Lisebergsbur. Ni vet, såna där i neonfärger, där luddet tittar fram efter en kram och.....vänta, måste hitta sladden för batteriet tar slut i datorn - - - - - - - - -sådär - de är så otroligt fula. Jag stod i klädkammaren med dem och hade inte tagit med mig någon extra påse upp så jag stoppade in dem under min t-shirt. Att smyga ut med den bringan och magen sen var dömt att misslyckas.
Matilda var framme som ett spjut och plockade ut en efter en så nu finns dom på hyllorna i deras rum igen.
Grrrr....

Tacka vet jag gosedjuren jag badade i när jag var i USA med min bror :)


Visa uppskattning

Att göra någon glad betyder väldigt mycket för mig. Jag älskar att få folk att skratta, jag älskar att överraska och kanske ge bort någon liten blomma eller kanske bara bjuda på lunch.
Dessvärre har jag inte riktigt orkat vara en så jättebra vän på sistone. Det har hänt mycket som tagit en hel del av min energi och den energin som jag trots allt har kvar har gått till mina barn.

I vårat kök står en jättefin attention som jag fått av en av mina väninnor. Och den värmer ska ni veta - varje gång jag vistas i köket blir jag glad, och den glädjen värmer mer än alla filtar i världen, mer än alla tossor eller värmekaminer;)


Therese prickade in en dag då jag behövde uppmuntran som bäst och det gjorde mig otroligt mycket.
Tack underbara Tess! Du betyder mycket för mig med :)


Idag är det torsdag, en helt vanlig dag. Men absolut en dag man kan göra någon glad på. Så om ni har någon ni känner för, någon ni håller av oavsett ålder - visa det. Genom en extra kram, genom en liten blomma eller bara genom ord. 

Ha en fin dag!

Super sura sunk sAlina

Vad var det som hände?
Från att ha skrattat och haft kul så förvandlades jag till värsta surpuppan!


Det är jag på bilden, tidigt 80-tal, och minen just nu är densamma. Fast klart - jag är äldre med krackelering runt ögon, mun och på pannan.
Jag vet inte hur många gånger jag böjt och rest mig idag, plockat upp, plockat undan, stoppat in, vikt, flyttat på saker och ju mer jag plockade undan desto mer dök det upp. Så jag surnade ihop värre än den suraste citronen och började prata högt och sen slutade det med att jag skrekännu högre.
"Alltså! Från och med nu så kommer jag att slänga allt som finns på golvet när det är läggdags! Lego, teckningar, pysselsaker!" paus "Vill ni ha en glad mamma?
Barnen nickade förstummade över min förvandling.
"Då så - nya regler från och med nu! Är det förstått?"
De nickade igen (vågade inte göra annat)
Klamp, klamp och sen drattade jag ner för de sista trappstegen och blev sittande på golvet med värkande rumpa och tårar i ögonen.
Och vad hör jag då? Fniss. FNISS!!!
Nu sover båda barnen och jag sitter nu framför Morden i midsommer och försöker att inte titta på resten av grejorna som ligger här och där. Såja...såja, andas in, andas ut....

Och så är det fullmånedax också.

Ingen fager syn...

Näe, det är jag inte. Jag är ingen fager syn, inte ett dugg, ser mer loj ut - jisses! Och jag har gått i mysdräkt hela dagen.

Varför? Jo, för att jag genomgick rotfyllning idag som tog musten ur mig och så måste Matilda vara hemma också.
Jag kan riktigt höra min mammas ord (för jag vet att hon läser min blogg):
"Men Alina då! Tänk vad många det är som ser dig, ska du lägga ut bilder på bloggen så lägg ut sådana som du är fin på"
Men då tänker jag så här: Alla försöker alltid visa sin bästa sida, uppsminkade, perfekta i håret och med kritvita fina leenden.
Men alla vet ju att det krävs tid och ork för att bli sådan. Jag tillhör den naturen att jag till vardags ser normal ut, ok i håret och lite bassmink och när det är fest - jamen då fixar jag till mig rejält. Tråkigt att se likadan ut hela tiden eller hur?
Anyway - idag har det varit en rensar dag. För trots värk i området runt rotfyllningen så är jag ändå ganska rastlös. Så jag och Matilda tömde godisskåpet. Ja, alltså - vi kastade godiset.



Vi ritade och målade en stund och då passade jag på att testa alla tuschpennorna. En del åkte i soporna. Jag önskar man hade kunnat köpa tuschpennor i enpack. Vi saknar den röda färgen som användts flitigast.


Därefter gick vi igenom teckningshögen, en del sparades och en del kastades ihop med gamla Bratz- och Prinsessan-tidningar och då klippte jag ut en del motiv till framtida grattulations- påsk- eller 24decemberkort (jag vill inte säga namnet på den dagen för jag är trött på den nu)


En helt ok dag. Jag hoppas ni själva haft en bra dag och nu då, en fin kväll.

Nu ska våren in i vårt hus!

Denna veckan har jag en lång Att-göra-lista, även kallad cheklista.

Krossbankning av pepparkakshus står inte på min lista - på pappret alltså - men i mitt huvud. Jag vill utplåna allt som har med julen att göra. (trots att mina barn i detta NU sitter och tittar på Alberts och Herbets julkalender!)
Jag vill ha in våren i vårt hus så jag har påbörjat projekt VÅR.
Det innebär byte av prydnadskuddar, omplantering av en del växter och annat som kan liva upp den mörka årstiden just nu.

Som sagt - Pepparkakshuset mötte sitt fall tidigare i kväll, men se så fin den har varit! 


Emilia och Matilda tog fram var sin kavel....


Och så började det bankas - och pepparkaksbitar flög så det yrde i hela köket, men oj så kul de hade!
     


Och jag då? Jag hade också kul. Jag älskar att höra mina barn skratta! Men jag fick hejda dom att inte äta upp huset som stått i köket i över en månad. Dammsugningen var mindre kul. Smulorna hade även hittat till vardagsrummet så...
Nu fortsätter jag med nattning och därefter ska jag sätta mig och göra en checklista.

Julgransplundring på Leos Lekland

Tidig förmiddag, denna söndag, anordnade Visma Spcs julgransplundring för de anställdas barn. 
Vid 08.18 piiiiiip, slog jag upp mina bruna, eller rättare sagt, min man buffade till mig och sa att klockan var så mycket. Jag vände mig om i sängen och borrade ner huvudet i kudden - då gick det plötsligt upp för mig. 08.18! Men herregud! Jag skulle vara på plats 08.50 senast eftersom det var jag som höll i själva julgransplundringen. Det blev ingen frukost, jag haffsade åt mig ett par kläder, sminkade mig (bara ett öga, för jag glömde det andra, men det tror jag ingen märkte) och körde iväg genom ett blaskigt Växjö mot Leos Lekland. Prick 09.50 piiiip, klev jag in genom dörren.

Här ser mig med gosiga, åh så gosiga Leo. Jag passade på att krama om Leo bakom kulisserna för jag visste i förväg att jag hade konkurens av alla barnen som väntade på att han skulle dyka upp. 


Runt niosnåret började de första förväntansfulla barnen med föräldrar dyka upp och bara tjugo minuter senare hade alla klädhängarna fått sällskap;)


Till och med de minsta har kul på Leos!


Här står superhärliga Malin och förbereder fikat. Det blev många skålar med marängswiss de fick göra inne i köket och marängsvissen blev min frukost. Svissen i all ära men att äta det till frukost = NOT!
  


Sedan blev det tradiotionell dans kring granen och ringdans med Leo i spetsen.


Julgransplundringen avslutades med fiskedamm till alla barnen.
Och då tänker ni så här: Behöver hon poängtera att det var till barnen? Nej, det behöver hon inte, svarar jag, men i skrift ser det bra ut)
Här står nuvarande ägare, Daniel Vacha och hjälper till med fiskedammen.
Och då undrar ni så här: Hon skrev nuvarande, vadå nuvarande? Jo, det är faktiskt så, Daniel ska mot nya utmaningar och från och med 1/2, alltså redan om två veckor blir det nya ägare till Leos Lekland.





Ett stort TACK till Daniel med personal för engagemang och för att vi fick vara på Leos Leland även i år. 

Och ett ännu större TACK till Visma Spcs som årligen anordnar fina julgransplundringar till de anställdas barn! 



Mina inlägg här på blogg.se

Hej alla trogna som läser min blogg här:)

Som ni säkert märkt så har det inte blivit så många inlägg. Jag bloggar nämligen även för VäxjöNytt. Så kika gärna in där så får ni följa mig mer kontinuerligt.

http://vaxjonytt.se

Ses här - där - någon annanstans.

Ha en bra dag!


Me, my self and my orchids!

Hej på er,

Med sviter och trötthet efter helgens bravader på akuten så avslutas dagen med sängläge. Jag tänker inte göra många knop. Granen på bottenplan står grön och grann i huset så den kan gott få leva någon dag till innan den kastas ut och gör sällskap med den lilla grannen som blev utslängd igår. Jag prioriterar mig själv helt enkelt. Så varför rubriken ovan? Jo -

Me - mår så där....
My self - undrar om det finns någon tröttare själ än min just nu...
My orchids - jamen där har vi något som verkligen är i full blom och som lyser upp vintermörkret i vårt hem

Jag älskar orchideer! Och ALLA är i full blom just nu. Jag har inte gröna fingrar när det gäller inomhusväxter. Jag är en typiskt Garderobsblommekvinna. Allt som inte behöver vattnas för ofta - det växer som ogräs hos mig. Och tro mig, jag är inte den som donar mycket med mina orchideer heller. De får en skvätt vatten då och då. Jag håller alltså inte på och lyfter dom och sänker ner dom i vatten som det börs. Men spana in dem - visst är de fina:) 



             Ha nu en riktigt fin kväll alla. Jag kommer igen. Var så säkra. Jag är för seg för att tas kål på ;) Och det var som jag skrev på facebook - rastlösheten och humorn hos mig är det bästa tecknet på att jag är på bättringsvägen. Jag kommer att bjuda på diverse Alinabravader under hela 2011, d v s om ni fortsätter att läsa min blogg;)


Jag har dansat med Tobias Wallin i Let's dance!

Ikväll är det premiär för Let's dance på tv4 kl 20.00!

Förra året, i mitten av november fick jag en utmaning tilldelad.
- Skulle du kunna tänka dig att anta en utmaning och dansa ChaCha med Tobias Wallin i Let's dance på Jubileumsfesten?
SKULLE JAG KUNNA??? KLART JAG SKULLE!!! Tobias har sedan tidigare varit en av mina favoriter i Let's dance så jag tackar de iblandade för att jag fick äran att dansa med honom.

Jag och en kollega fick träffa och öva in ChaCha dagen innan självaste dansen skulle visas upp. Min kollega fick dansa med vackra Helena Fransson!

Här ser ni mig och Tobias in action!

Vi övade en hel dag på att sätta en dans som skulle vara i ca 3 minuter. Och I JUST LOVED to dance med honom. På bilden ovan sa han till mig på skarpen: Kom igen nu - rör på höfterna!
Och vi övade även in ett hopp som jag kallar för Bensaxen..hahha...den får ni se längre ner i inlägget.
 
En idolbild fick jag också:)

Snygga paret Tobias Wallin och Helena Fransson (som tyvärr inte är med i årets Let's Dance). 

Här ser ni Daniel (min bror) och Helena. De är före detta klasskamrater så det blev ett glatt återseende då min bror och min mamma kom för att se en förhandsvisning av det vi övat in.


Så var det då dags. Konferencier för kvällen var Peter Siepen.


Tobias och Helena började med att visa upp en riktigt fartfylld dans ihop.


Och här entrar jag sceenen...mamma mia. Handsvett var ett faktum. Det får jag alltid när jag är nervös...
     

Här kom den - bensaxhoppet - och jag satte den!!!


  

Så ikväll kl 20.00 tänker jag placera mig i soffan och spana in alla dansparen i 6e säsongen av Let's dance.
Det ska bli riktigt kul att följa Tobias och se honom utveckla sin danspartner Denise Rudberg. I år vill jag se honom ta hem första platsen!!!

Kom igen nu då Tobbie! Jag håller på er!!!


Partybruden nr 1



Det var då det, för cirka 20 år sedan. Här ser ni mig i permanent med Marylin som motiv, på väg till en av de största discoteken i Göteborg. Minnet sviker mig för jag minns faktiskt inte vad stället hette men jag tror det var Nivå eller Valand. Men detta kortet togs just på trettondagsafton för 20 år sedan.

På den tiden var jag ute onsdagar, fredagar och lördagar. Jag hade VIP-kort till alla ställena i Växjöstad och att glida förbi kön var ett faktum som ofta störde alla andra som stått och väntat länge för att till exempel komma in på dåvarande Lagerlunden. För er som var med då minns säkert att det fanns ett dansgolv där.

Jag kan idag fortfarande "glida" förbi en kö men alltmer sällan för jag är inte ute i svängen lika ofta. Men jag har ett datum att se fram emot i februari då jag och mina väninnor ska göra staden. Den kvällen kommer jag att vara blondin - kan ni fatta! Vi får väl se hur många som känner igen mig;)
Det är nämligen temat på festen. Alla ska vara blonda och peruken jag har är urläcker.

Ikväll är det många som förbereder sig för PARTYYYY och jag vill önska alla en riktigt trevlig kväll oavsett om man besöker dansgolvet eller tar en stillsam middag bland vänner eller helt enkelt är själva.

Kram på er!

Nätshopping



Nätshopping är en trend som slagit ut i full blom. Jag är inte sen med att hålla med om att det är otroligt skönt att i lugn och ro bläddra på de olika hemsidorna för att sedan, genom bara ett par enkla klick få hem varorna, oftast inom en vecka.
På bilden ovan ser ni en av mina födelsedagspresenter som jag fick av Daniel och Sandra. Ett jättefint armband inhandlat från:
 http://vackrating.se

Mina personliga favoritsidor när det gäller kläder:

 http://www.next.co.uk

laredoute.se
bonprix.se
bubbleroom.se
bonaparte.se
nelly.com
love2shop.se

eller parfym och annat ljuvligt doftande som hudkrämer med mera till riktigt bra priser:

 http://www.NoricFeel.se

eller inredning:


Inreda.com
trend4you.se


RSS 2.0