Vilken otroligt fin midsommar det blev!

Hej på er,

Förmodligen är ni lika sega som jag idag. Och vädret är passande nog på min sida. Ett riktigt filmväder och mysväder och äta godis och chipsväder. Mmm...
Efter att ha fått sovmorgon idag har vi istort sett lallat runt hela familjen och bara varit.

Men gårdagen blev en fullträff. Firandet gjordes tillsammans med familjerna Löfqvist, Palm och Ljungberg. Vi träffades redan vid elvatiden och förberedde lunchen. Därefter begav vi oss till Evedal med fikakorgar och såg dans runt midsommarstången och hälsade på många vänner och bekanta som var där också.
Några regndroppar kom det på oss men vilken tur med vädret. Allvarligt talat. Det var först på kvällen det kom en regnskur. Så grillningen gjordes i carporten.
Lunchen blev traditionell med sill, sånger, snaps och köttbullar till barnen. Därefter hade lekledaren Therese roliga uppdrag till oss alla och det hela avslutades med stafetten "Fem enkronor i röven". Så vi skrattade. Jag fick kramp - i både kinder och mage. Jordgubbar med grädde till och glass och sen fixade killarna grillningen och dukningen.
Alltså, allvarligt talat.
Det kändes som vi åt hela tiden. Frammåt tiotiden på kvällen tog vi en promenad, det var efter att ha spelat "Den försvunna diamanten" med barnen.
Ullis kom nämligen förbi och sa hej med sitt midsommargäng och vi antog deras exempel och gick en välbehövlig runda vi med. Därefter blev det frozen cheescake som Helena bakat. Vi sjöng för Kristina som fyller 40 idag och smaskade i oss rejält med lite avec till.
När jag gick till sängs, proppmätt men glad så låg jag där och bara kände mig så glad. Vilka härliga människor. Alla klaffade. Alla bjöd på sig själva. Och allt var så okonstlat. En riktigt skön och avslappnad midsommar. Den bästa på länge faktiskt.
Så...gäsp. Hoppas ni också hade en fin dag. En dag som ni kan le åt och minnas länge.

Midsommar...

Mmmm...
Jag vill att midsommar ska bli som i en Pripps Blå reklam. Det är en önskedröm som förföljer mig från år till år. Och det brukar det bli men det som för det mesta felar är VÄDRET. Och i år spås regn, regn och regn och så klart kommer regnet med en del vind också.
Låter jag pessimistisk?
Ja, när det gäller vädret.
Midsommar kommer som åren innan och man får göra det bästa av det trots grå sky.
Blommor på bordet, sånghäften, sillen och snappsen, kubb i regn, grill, massor av skratt och bus.

Jag minns en alldeles underbar midsommar som vi tillbringade hos kära vänner i Oskarshamn. De har havstomt och vädret var strålande. Ölen stod på kylning i en stor tunna. Alla var på härligt humör och vi sjöng och lekte. Dagen efter blev det båttur och promenad. Just den midsommaren var just som i en Pripps Blå reklam. "Blå blå himlar och vatten"...
Är det verkligen himlar i den sången? Är det inte vindar och vatten? För trött för att googla på Thomas Ledin.

Så vad har hänt på sistone då?
Resa till Bukarest
Resa till San Fransisco, Las Vegas
Pappa som fyllt jämt
Bror som gift sig
Fester
Getingstick
Krönikor och reportage i Magazinet

Så jag ser verkligen fram emot semestern. Vi har INGET inplanerat, förutom en Ölandstripp. Men det är tänkt att vi bara ska vara. Ta dagarna som de kommer och det ska jag bannemej försöka göra också för jag har städat sönder mig här hemma så jag slipper ha det hängade över mig.
Varje yta här hemma är klinisk! Bokstavligen.

Ni som följt mig både här och på VäxjöNytt vet att jag är en List-människa. Jag har faktiskt gjort en "Att-göra-lista-på-semester". Och då menar jag utflykter:)
Så, om vädret inte tillåter sol och bad (vilket jag verkligen hoppas) så har jag en lista på saker man kan göra med barnen.
För det finns inget värre än att vistas hemma flera dagar i sträck med kinkiga barn som inte kan gå ut på grund av regn.

Önskar er alla (helt otroligt att så många fortfarande går in på min sida och kikar) en riktigt fin midsommar och en ännu härligare semester! Kramar

RSS 2.0