Nattgäst

God förmiddag,

Igår bestämdes det att Matildas kompis Ebba skulle sova över. Och det har gått hur bra som helst och de är fortfarande sams. De har en fenomenal förmåga att kompromissa vilket jag tycker är rätt häftigt för deras ålder. Just nu sitter de och ritar "Mandala" och smaskar på ostbollar.


Kolla vad fina Mandalana blev (förmodligen fel pluralform men ni fattar).


Precis innan lekte de "Skola" då Emilia var med som fröken. Jag hörde dem läsa, skriva namn och sjunga och jag fnissade för mig själv åt deras "vuxenprat". Med tanke på hur de härmar oss så blir man ju lite fundersam. Är det verkligen så vi låter?
Själv har jag ägnat mig till att lägga klart ett pussel till och precis innan jag lade den sista pusselbiten kände jag en liknande saknad som då jag kommer till sista bladet i en bok jag gillat. Turligt nog så ligger det två pussel till och väntar på mig:)
  

Ingenting på agendan idag och det känns underbart!
 


Sportlovsbio?

Igårkväll var jag på bio med mina flickor och en kompis till dem. Vi såg filmen om Hotell Gyllene knOrren :)
Vi laddade upp med popcorn och dricka, et par gigantiska snusklubbor och så sjönk i alla fall jag ner i biostolen.

Skulle kunna berätta hela filmen för er men NOPE - för då förstör jag nöjet. Det enda jag kan säga är väl att Pyret (grisen) står i centrum. Helt ok tyckte jag om filmen, den får dock bara tre Alinor av fem. Det var en skön LAGOMfilm helt enkelt.
Pappa Roger var rolig och det finns just en scen där han räknar YXI, KAXI, KOLME;) som jag tyckte var riktigt kul.

Trassel däremot var en riktigt bra film. Humorisktisk, bra animation och hästen...hahahha...HÄSTEN i filmen var så kul! Tänk på hans minspel och det han gör så fattar ni vad jag menar.
Trassel - även kallad RAPUNSEL - har otroligt långt hår och det är magiskt....


Det finns även knattebio för de minsta att se. 

Ha en riktigt skön dag alla lediga:) 

Bokreatips - barnböcker

Äntligen dags för bokrean. Jag ger er tips på härliga barnböcker, och finns de inte på bokrean rekommenderar jag er dom varmt ändå:) Nedanstående böcker är klara favoriter i mina barns bokhyllor.
De första fyra böckerna passar bäst till åldrarna 3-7 år.

Gustav älskar glass men det finns ett problem: tanten i glasskiosken ger honom alltid så lite glass och han måste komma på något sätt på att beveka den snåla glasstanten.


BU och BÄ-böckerna är roliga och handlar om två små lamm som alltid hamnar i trassliga situationer, de handlar även om vänskap och att man alltid reder sig på slutet oavsett vad som händer.


Boken handlar om en bonde och hans frus kamp om att få räven till att sluta ta deras hönor. Riktigt kul bok och barnen älskar då man viskar fram "Tass, tass tass, smyg, smyg, smyg...och så tjoff  (med högre röst) - så tog han en höna till".


En av mina favoriter! Boken är skriven på rim men låt er inte avskräckas. Den är riktigt bra skriven och historien och bilderna är underbara. Vi brukar leka en lek samtidigt som vi läser den. Efter varje sida så säger jag: Ser du t ex den gröna hinken? och Emilia eller Matilda får leta fram den och ropar: DÄR, när de hittar den.
"Det var en gång en pappa som var ganska tjock och rund.
Han hade fru och fyra barn och bil och hund.
Hans fru var flink och snäll men han var bara lat,
Det enda han var bra på var att äta mat...."
Följ med på familjens resa till att hjälpa pappan att bli av med stolen som fastnar på hans bak;)

Och nu för de lite större barnen - 7-12 år

Drak-Ola älskar sitt liv och han bor på Vampyrön och får äta världens godaste mat: blodtårta och snigelblodsburgare (men inte människoblod förståd!)
Han gillar att leka med kusin Snor och de två hittar på bus och hamnar i konstigheter.
Det är en kul och tokig bok och jag hör Emilia skratta ibland då hon läser den.


En gammal favorit som är tillbaka igen. Jag läste FEM-böckerna när jag var litenoch nu läser vi dem igen. De fyra kusinerna och deras hund Tim löser gåtor och letar efter skatter. Varje bok är ett riktigt spännande äventyr.


Självklart måste jag rekommendera Hotell Gyllene knOrren böckerna. De är så kul! och var även 2010 års julkalender. Familjen som äger hotellet hamnar i konstigheter och humorn är härlig.
Ikväll ska jag och flickorna se filmen som har premiär på bio. Spännande!


Givetvis så har vi en massa Lasse-Maja böcker hemma. Fyndigt skrivna och barnen Lasse och Maja löser fall efter fall. Bra böcker som är lätta att läsa.

Pust - det var åtta barnböcker det. Jag kommer att plocka fram en del "vuxenböcker" också. Det kommer.
Ha nu en härlig dag - solen lyser i Växjö, det är bitande kallt men det är Bokrea och Sportlov och det är precis så det ska vara:)

På solsidan

Vilken härlig dag! Jag tror att många, liksom jag, blir positivt påverkade av solen. Allt blir så mycket roligare då, humöret traskar upp på skalan, från att ha varit på 4,2 till närmare 9.
Jag och Kristina passade på att ta en rejäl långrunda idag medans våra små var på kalas. Den långa rundan avslutades med kaffe hos henne på solsidan. Förstår ni att solen tar nu! Mina kinder är inte bara rosiga på grund av det kalla vädret. Jag tror bannemej jag fått lite färg också:)

Jag tog ett jättefint kort på Kristina som hon totalt bojkottade så här är en bild på hennes händer och kaffekoppen.


Åh..hahahha...jag måste bara berätta. Mitt i vår promenad, mitt i ett samtalsämne blev vi avbrutna av dessa två:

Värsta bräääääket! Detta var bara en parantes. En kul sådan....som vi tyckte i alla fall..hahahah

Efter kvalitetstid med härliga Kristina var det dags att hämta Matilda och Ebba. De var på strålande humör och Ebba stannade hos oss för mer lek. 

Just nu hör jag dom leka på övervåningen. De har samling för dockorna och jag småfnittrar för mig själv. De låter så vuxna när de leker dagis. Dockorna ska äta, de får inte skrika högt för då får man ont i öronen och så ska dockorna självklart bada!

Jag och Emilia ska baka Hallongrottor nu. Nu tror jag margarinet blivit rumstepererat så jag säger tjingeling, så hörs och ses vi senare.

Ockuperat vardagsrumsbord

Sedan en period tillbaka, närmare bestämt någon vecka innan nyår är vardagsrumsbordet ockuperat.
Jag har kommit in i en pusselperiod! Och jag helt enkelt älskar det!
  

Jag pusslar för närvarande Jan van Haasteren pussel. Första gången jag såg en teckning gjord av honom var då jag låg i tandläkarstolen på folktandvården. Jag var i tonåren då och de små gubbarna fick mig att koncentrera mig på dom istället för på själva tandläkarbesöket.
Jan van Haasteren är en nederländsk skämttecknare och serietecknare, som är känd för sina genialiska pusselmålningar. De är fulla av liv, rörelse och humor. Jag har pusslat en del genom åren och hans pussel har gett mig många sköna timmar av avkoppling.
Jag har i dagarna börjat på ett nytt pussel som jag fått låna av Elisabeth.
Dessförinnan har jag lånat pussel från Laila och Stina men snart är det nog dags för att inhandla något. Ett Jan van Haasterenpussel kostar runt 250 kr och finns att hitta i leksaksaffärer, bokhandeln eller på nätet.
  

Kika in på http://pusselbutiken.se
eller på http://lekmer.se

Det går även att buda hem pussel på Tradera.

Strike!...a pose...

Igår blev så bra. En fin dag som avslutades med en ännu finare kväll.
Efter att ha lämnat barnen hos mina föräldrar så började vi eftermiddagen med att ta en fördrink hos Kristina och Henrik. Därefter åkte vi alla ner för att bowla. Det var knökat av folk i bowlinghallen!
           
Helt otroligt, men det kändes som halva Växjö var där. Vi hade riktigt kul och vi spelade mot varandra, männen mot kvinnorna. Ibland fick man till en strike och ibland blev det rännan. Hatar rännan! Det är så man vill springa efter och sparka in klotet istället. Och på tal om att sparka...de där otäcka skorna man ska ha på sig. Blärk! Inte nog med att fötterna blir svett man blir även plattfotad. Hm...nåväl.
Kvällen fortsatte sedan hemma hos Kristina och Henrik. Två par till anslöt sig inför middagen och vi åt och drack gott. Musikquiz, skratt, härliga människor - en fantastiskt trevlig kväll/natt...för vi höll väl på till 02.30....
Det är ju inte var dag man är uppe så länge. Så idag är en riktigt seg dag.
Va?
Jo, jag är faktiskt seg för att jag varit uppe länge. Nej, jag drack inte för mycket. Det gör jag aldrig.
Men vad kul vi hade...hahahha....bara tanken på igår får mig att skratta. Vilka roliga och härliga människor och vilket kanoninitiativ av Kristina och Henrik.
        

Det är fantastiskt fint väder ute. Funderar på att ta fram mina STORA glasögon och bege mig ut på en riktigt lång promenad. Men först...lite mer kaffe.


Alla Hjärtans och lite till

Idag har även flickorna varit hemma. Båda fick hög feber igårkväll så idag har vi vårdat varandra. Just nu är jag så trött att jag har svårt att hålla ögonen öppna. Trots egen feber så har jag ändå försökt göra dagen så mysig jag kunnat för dom. Vi började med att göra lite Alla Hjärtans dag kort.


Därefter sagostund i sängen vilket resulterade i att deras mamma snarkade högt i sisådär tio minuter. Med bultande huvud doserade jag upp alvedon till oss alla tre. Fick lite ork till att göra snabbmuffins så att vi kunde fika på något.

Tack Gabbi för receptet - de blev jättegoda!

Vi har även följt bygget av ett hus på första parkett idag. Vi facinerades över lyftkranen och byggarnas arbete. Men jag måste erkänna att det är lite jobbigt att höra allt bankande när man själv har ett bankande huvud.


Nu ska vi se film och det passar mig utmärkt. Kanske får jag snarka mig igenom ett par minuter till. Den här influensan har varit en rejäl pärs och att ta hand om två till som råkat ut för den tar rejält på energin.
Men, man klarar allt. Oavsett hur dålig jag är så kommer mina små hjärtan i främsta rum.

Inbrottssäkra förpackningar

Det finns många saker jag ogillar. Jag har till och med en Ogilla-lista som jag har gjort. Jag gillar ju listor som ni vet och just detta ogillandet är på plats nr 5:


Det står med fetstilta bokstäver på förpackningar "Öppna här" eller "Riv här" och vad händer???
Förpackningen går likt förbenat sönder!
Jag har provat att dra fort, provat att dra sakta, jag har till och med dragit med en kniv längst med den prickade linjen för att göra det enklare och ändå - ändå blir det så här!

Det är fjärde dagen med influensan som sällskap och jag har verkligen inget tålamod för jobbiga förpackningar. Jag är hungrig också - som en varg och det är visserligen positivt. Har inte ätit så mycket på ett par dagarn nu så jag har nässprayat och tagit värktabletter för att kunna stå upp någon timme i köket så jag kan laga mig något.
Och japp, som ni kan se på förpackningen. Ala la lasanga :)!

Alina i ett nötskal!

Jag blir så otroligt arg på mig själv ibland. Jag är så fruktansvärt oaktsam...när det gäller mig själv. Jag speedar runt och krockar med väggar, snubblar över lådor, halkar av stolar, spiller ut mitt kaffe o s v.
Idag, efter att ha hållt mig hur länge som helst var jag tvungen att gå på toa. Näe, jag gillar inte att avbryta det jag gör på jobbet för ett toalettbesök, men som sagt. Nöden har ingen lag.
Jag gick i raskt takt till toaletten, öppnade dörren som om den hade varit en svängdörr och smäller igen. Grejen är den att jag!!! - - - grrrrr - - -


...gjorde det så fort - smällde igen dörren efter mig alltså, att jag klämde mig själv i den. Och - inte nog med att det gjorde ont - jag kvaddade min kavaj också!
Mina knappar krossades. Kolla!


Så vad har man lärt sig av detta?
Men smäller inte igen en dörr efter sig så länge man själv befinner sig i dörröppningen!

Vi pratar Rymden

Det är fokus på Rymden här hemma för närvarande eftersom Emilia har rymdtema i skolan.


Denna rymdhjälm är inget hon fått i uppdrag att göra. Men hon är helt underbar. Igår satt hon och donade och grejade. Jag tittade nyfiket till henne ibland men hon motade bort mig, sa att jag fick se SEN. När hon efter någon timme kom ut till oss andra med rymdhjälmen på huvudet blev jag så förundrad över vilken otrolig fantasi och kreativitet hon bär på.
Jag älskar rymden, har alltid gjort det sedan jag var liten. Jag kunde alla planeterna men blandade nästan alltid ihop i vilken ordning de kom. 
Emilia hade en ramsa med sig hem som jag tänkte dela med mig av till er:
Mor Vattnar Jorden Medan Jag Sätter Ut Nyponen
Mars
Venus
Jorden
Mercurius
Jupiter
Saturnus
Uranus
Neptunus

Fjutten Pluto räknas inte längre till någon planet.

Ikväll ska jag sätta mig och leta efter "Det var en gång" serien som gick då jag var liten.
Och så klart - Dr Snuggles!!!
Den serien var en av mina favoriter då jag var i Emilias ålder.

Nähepp, dags för kaffe och sedan ila iväg till jobbet.
Ha en bra dag!

Jag är en av dvärgarna: Trötter

Jag är för närvarande zombie. Tröttheten söker mig stup i kvarten och trots många koppar kaffe blir jag inte piggare. Jag får bara ont i magen av det.
Och på tal om mage! USCH! Det går mycket magsjuka överallt just nu och på dagis står det på var och varannan dörr "Magsjuka i huset". Jag hatar det! Jag blir dålig bara av tanken.
Min man säger alltid till mig att inte oroa mig i förväg - händer det så händer det. Jag önskar verkligen jag var mer som honom i detta fallet.
Äsch - slutpratat om det.
Det var otroligt skönt att få komma hem idag. Jag sitter med senaste numret av Magazinet och får tips om hur man kan "Tjuvstarta VÅREN inomhus".


Solen tittade fram vid lunchtid idag och de få minuterna den var framme var ljuvliga. Snön har börjat smälta och fler och fler ytor, fria från snö, har börjat synas.

Jag ska sitta här en stund till och bara njuta av att barnen leker i lugn och ro, försöka komma igång, för att därefter städa toaletten på bottenplan och sätta igång med maten.
Mitt mål är att hänga upp en av mina egenhändigt gjorda tavlor ikväll.
En tavla jag blir glad av. Den är sååååå söt, min giraff. Och den ser så nyfiken ut! Jag målade den för ett par år sedan då jag gick en kurs för Jova på Medborgarskolan.


Vi ses snart igen :)

RSS 2.0