Våga inte skratta! grrrrr...



Idag har det varit en typisk Alina-dag!
Frågan är: Ska jag skratta eller gråta åt det?

Det började vid lunch då jag åkte till stan för att uträtta ärenden.
Gick in på BR för att köpa en leksak, startade igång ett tåg som var intressant, tåget spelade musik, fick fnatt och körde av rälsen = tåget gick sönder.
Hämtade ut en undanhängd klänning på Gina Tricot. Det gick bra. 
Gick vidare till Nilson där jag ville reklamera mina kängor som inte håller värmen. "De är varmfodrade, men kylan kommer underifrån". Daaaah???!!! "Det ska man tänka på när man handlar sådana kängor". Resulterade i att jag köpte mig sulor i fårludd. Gick vidare till PM för att hämta ett presentkort, när jag öppnade dörren halkade jag och ramlade baklänges över en kvinna vilket resulterade att jag blev utskälld. Men hallåååååå, kan jag hjälpa att det var halt där eller?!
Skulle köra ut från parkeringen, bilen spann. Bad om hjälp från ett par killar på Orient kebab. De var rätt korta... De puttade järnet bärnet, till slut ropade en "Har du friläget i?" Hm...
På jobbet ok.
På simhallen...rätt ok.
MEN!
Åkte iväg för att storhandla. Tänkte att då stannar jag till vid Media Markt och handlar lite julklappar.
De har gjort om där sen jag var där sist. Fick tag på en säljare som...hahahah...var - rätt glad. Fick ringa efter hjälp på en fråga jag hade. Han pratade rätt fort och kvinnan han samtalade med i telefon hette tydligen Annananananananna - precis så sa han. Då började jag småfnittra lite nervöst (jag kände mig lite stressad). I ögonvrån ser jag en man...hahahah...göra höga knälyft, först sakta, sedan fortare och så höll han ena armen ut i luften. Omedveten om att säljaren försökte återfå min uppmärksamhet följde jag mannen med knälyften och så...PANG! Han slog till killen bredvid sig (han provade EyeMovie..heter det så). Jag började skratta högt och vänder mig om och knockar säljaren! Han stod faktiskt väldigt nära mig. Jag är glad att han inte fick näsblödning.
Sen står jag bland cd-skivorna och då ser jag en vän på andra sidan så jag tänkte spexa lite med honom och går på huk. Resultat = hamnar med huvudet rakt i en sceen, mikrofonen får spelet och samma säljare springer till min hjälp. Min vän skrattar högt och säger: "Fan, du har inte ändrat dig nåt Alina!" Hm...eller hur!
Sen var det dax för CityGross och storhandling. Kan bara säga att jag hade otroligt kul med scannern. Jag borde inte handla när jag är så trött. Men shit alltså...hahahah...jag låtsades att det var ett lasersvärd så jag bippade sönder mig. Behöver jag tillägga att man inte får leka med dom? Behöver jag även tillägga att kassören blev sur då han var tvungen att hjälpa mig avregistrera alla 34 felbippade varor? Vem vill ha 34 Kellogspaket?
Nu är jag hemma.
Jag ska lägga mig i soffan och trycka bubbelplast! Grrrrr.....

Hoppas din dag varit bättre. Nattit!


Kramp i stortån...

...och det passar inte alls i hop med bilden här nedan - egentligen.
Jag har tampats med kramp i stortån hela natten! Fatta! En gång var jag till och med tvungen att ställa mig upp och trampa runt ett tag. Min bror har en gång sagt till mig att man får kramp för att man druckit för lite vatten. Så jag drack. Väldigt dumt för det medförde ju så klart toalettbesök. Jag har med andra ord sovit rätt dåligt.
Och så vaknar man till ett vinterland så vackert. Fönstrena ser ut att vara vadderade med spunnet socker.

Något som däremot inte är så vackert är synen i carporten.
Jättemycket snö...och det har blåst på ett sådant sätt ute att en snödriva i mindre elefantstorlek är placerad bakom min bil. Och - tänker ni säkert då.
Det innebär SKOTTNING ju! Det är för tidigt för mig för ett sådant pass:(
Hm..sluta klaga nu Alina. Res på dig, lämna datorn, klä på, ut och skotta. Kör till jobbet så du får första morgonkaffet och så får vi hoppas att du inte bjuder på en liknade variant av John Cleese, Silly walk, om du skulle få kramp i stortån igen.
Finns en risk....

Ha en bra dag:)



Flickornas julkalendrar

Kvällen har mestadels bestått av klippande och tejpande. Jag gillar inte att vara ute i sista minuten så jag passade på att fixa med flickornas julklappskalendrarna redan ikväll. Och - nu när jag var klar med inslagningen så fattas det sex paket! HUGA! Fantasin har tagit slut...
Det får bli en rajd på stan imorgon lunch helt enkelt. Men jag är nöjd med de paketen som är inköpta och klara. Och jag vet att mina små änglar kommer att bli så glada och överraskade.

Det finns inget som kan göra mig så glad som när mina flickor är glada och jag är lika förväntansfull som dom över paketen. I vissa paket får de samma saker i andra olika. Hihi:) Jag vill också ha paket!!! Jag älskar att få och jag älskar att ge bort paket! Hm...undrar om jultomten tycker att jag varit snäll i år. Han har idag exat en månad på sig att fixa:
Ett par nya stövlar
Ett iPhone fodral (jag fick min iPhone idag! Jippieeeee!)
En kappa
En lampa
Presenkort på fot- resp ansiktsbehandling
En SPA-helg
En , en, en....åh....min lista kan bli lång;)

Nattit på er, nu ska jag fortsätta med annat klippande och fixande.

Blogg på VäxjöNytt

Men hej:)
Ja, visst är jag här emellanåt. Men för det mesta är jag på VäxjöNytt och bloggar.
http://www.vaxjonytt.se

Men jag lämnar inte min grund här ändå. Fast klart. Om ni vill veta vad detta är och vad jag tyckte gå in och kika genom att trycka på länken.

Kram på er:)







Victoria's Secret Fashin Show 2011


Victoria's Secret grundades i USA, Kalifornien 1977 av Roy Raymond. Efter ett par år sålde han varumärket till Limited Brands som 1995 startade Victorias's Secret Fashin Show och som blivit en av modevärldens mest spektakulära och påkostade shower genom tiderna.
I år gick showen av stapeln, den 10:e november, på kända Lexington Armory i New York.

De otroligt vackra "Änglarna" som blivit ett starkt varumärke för just Victoria Secre't Fashion show bär underkläder till ett värde av 10 miljoner kronor och för modellerna är det en enorm prestige att få gå just den catwalken. I år var Katy Perry artisten som fick äran att gästspela på showen.
Runt nyår brukar showen sändas i svensk tv och då är jag okontaktbar. Jag älskar kreaktionerna, modellerna, musiken - ja ALLT. Och jag återkommer med datum för denna fantastiska show:)
 (bilder lånader från tuxboard.com)



Gin Tonic och riskaka?

Nej! Verkligen inte!!!
Efter en dag i soffan med en massa filmtittande, först "Tingeling" med Matilda

och sedan själv "En shopaholics bekännelser" så har det fortsatt vidare till tv och "Så mycket bättre". Ungefär tio minuter in på sistnämnda program ställde Niklas var sitt glas Gin Tonic på bordet. Och hade vi något tilltugg? Nej - riskakor var det enda vi hade hemma så...?! Helllöööööö?
Jag satte mig i bilen och körde så klart iväg och inhandlade chips, nötter och cola.
Lill Babs har precis framfört "Fantasi" och jag har tagit min första sutt.

Gokväll alla och ha en fortsatt skön lördagskväll:)



Minigraffitin klar


Här är resultatet:)

Graffiti:)



Ser ni!!! Åh...det var år och dar sedan jag satt och ritade Graffiti! Håller på att göra en till Emilia och senare ska jag göra en till Matilda. Jag lovar att lägga ut bilden här när den är klar.
För närvarande pausar jag. Måste fundera på bakgrund och färger. Denna gången valde jag rak stil, nästa gång kanske det blir bubbliga bokstäver - vem vet. Kul är det i vilket fall som helst.

Powergirls!

 (bild lånad från IMDb)
En av mina favoritserier just nu är Nikita. Jag gillar powergirls. Huvudpersonen Nikita (Maggie Q) är snygg, otroligt smart och alltid steget före. Just sådana filmer har jag alltid gillat som till exempel Kill Bill, Lara Croft, Charlie's Änglar - you name it. Kanske ligger det en önskan inom mig att kunna besitta de krafterna tjejerna har? De får köra grymma bilar, de får hacka in sig i andras datorer;) de går nästan alltid i designade kläder och de har den perfekta kroppen, hyn, håret?! Speciellt håret. Hur smutsiga de än är, hur mycket de än slåss och tumlar runt i sand eller jord så är de alltid så förbaskat fina i håret. Men allvarligt? DET är något jag alltid brukar reagera över.

Själv sitter jag i soffan i mitt rosalila nattlinne med fjärilsmotiv på bröstet, degmagen fylls med chips som knastrar mellan tänderna, jag har kuddtryck på kinden och visserligen nytvättat hår men med en bena som är silvergrå på två cm. 
Precis som en helt vanlig hemmakväll i Alinas liv..hahahah...

Men på lördag, då ska jag få bort det silvriga. Jag ska till underbara Helena på Carpe Diem:)
Nu är pausen slut i filmen. Såååååå spännande!

Nattit på er alla

Ser ni inte många inlägg här?

Så hänvisar jag er istället en period till http://vaxjonytt.se Där dyker det upp mer inlägg än här som sagt för en period framöver.
Vi får se hur det går.
Mitt mål är att gå upp i topp på flest träffar;)
Så sök upp mig när istället...hahahah....

Puss på er!

Lek inte med maten!

Näe, det tycker jag inte man ska göra. Men det görs det ändå här hemma ibland. Flickorna bubblar upp mjölken genom att blåsa i sugrör, de leker att ärtor är bollar och potatismos är berg. De målar yoggin med blåbär och gör små söta konstverk. Och jag då? Jag är inte bättre jag...om man nu kan kalla det lek med mat.
Jag brukar nämligen vända pannkakor i luften och snurra ett varv för att fånga upp pannkakan i stekpannan igen. Behöver jag nämna att jag ibland misslyckas;)
Och så brukar jag sula iväg spaghetti mot kaklet för att se om den är färdigkokt. Ett gammalt beprövat knep.


Något annat jag brukar göra är att trycka ut mönster i falukorv med pepparkaksformarna. Det blir små hjärtan, grisar och stjärnor och det är alltid uppskattat. Mindre uppskattat av min man dock som får äta pytt på bara falukorv.
Får se vad jag hittar på för mat ikväll. Det är ett ständigt huvudbry...

Hatkärlek till Mario



Ja, det är det faktiskt. Jag älskar den lille gubben samtidigt som jag stör mig på att han inte gör som JAG vill!!!!
Passar på att spela lite när jag får...Emilia är på dansträning nu...hihi.....

La stada...

Bildkommetarerna finns på vaxjonytt.se :) Kram på er!








Blogg på VäxjöNytt

Hej på er,

Jag har fr o m i tisdags börjat blogga på Växjö Nytt. På denna sidan kan det dyka upp lite emmellanåt ändå så kika in här men det är på http://www.vaxjonytt.se som jag kommer att lägga fokus på min bloggning.
Mer kanske privata saker/händelser kommer att synas här.

Jag hoppas ni följer mig där istället:) !

Kram på er/ @lin@

Birdie nam nam!


Men visst! En papegoja har blivit vår nya familjemedlem. Han flög in med mina föräldrar och barnen fick honom i eftermiddags då vi var och hälsade dem välkomna hem. Han härmar allt man säger och han skrämde livet ur mig för en stund sedan.
Behöver jag nämna att just hans ljud inte mildrar min huvudvärk?
Söt är han, javisst. Men åh....

När man har ont i huvudet blir man känslig mot allt - även mot väldoftande liljor.
Otroligt vackra men...

Jag har förvandlats till en vandrande Klago-Alina. Det blev ingen promenad, det blev inget bad utan en dusch istället och nu blir det defenitivt soffläge. Jag ska spana in doktorerna i Greys Anathomy och därefter Nikita.
Hoppas ni andra där ute i cyber mår bra!
Gäääääsp...  Nattit på er!

Mys med personal:)

Det är härligt att umgås med de man jobbar med privat. Vår avdelning är liten och ibland går vi om varandra hela tiden så denna kvällen hade vi en mysig samvaro tillsammans på Sangria = vardagslyx:) 
Jag har numera blivit stammis där. Ja, det har blivit så. Jag fastnade för stället första gången jag var där och har hittat mina favoriträtter. Nu drar jag med mig alla mina vänner dit och på onsdag blir det dags igen. Ikväll smakade vi ett väldigt gott vin också. För att komma ihåg vad saker och ting heter så brukar jag göra ordlekar. Tänk på märket Prada så kommer vi ihåg vad det heter sade jag. Problemet var att, tja...det rimmar på Prada men vad vinet heter egentligen...minns jag inte. Får väl kolla upp det på onsdag då jag ska dit igen:)



Har har allt...

Va? Sa du halt?
Nej...hahahah....han har ALLT!

På fikarasten idag satt jag och beskrev lite av handlingen i min roman för två arbetskamrater.
Men tack för det. För nu har jag fått nytt material att arbeta med:)

Dagen har innehållit möten. Och jag har fixat och trixat med lite scheman. Sen hämtade jag min lilla goding som Matilda eftersom Emilia har sin dans idag.
Matilda har hjälpt mig att skiva och dela falukorven och hackat paprikan till Stroganoffen jag håller på att göra. Hon är riktigt duktig på att hjälpa mig.
Om en stund kommer resten av familjen hem och när de kommer så sticker jag. För mig blir det Sangria igen, restaurangen alltså. Och det ska bli lika smarrigt som sist att få smaka de goda tapasrätterna.

See you!

Min roman

Det har snart blivit dags att få den första bedömningen av min roman. Och jag står inför det med skräckblandad glädje. Jag har under kvällen skickat ut åtta stycken förfrågningar till nära och kära som ska få läsa hela altet från början till slut.

Det har tagit mig nästan 3 år att bli klar och egentligen tror jag aldrig en författare blir klar, man måste bara sätta dit en punkt - klart slut - helt enkelt. Jag har förälskat mig i mina karaktärer och de har genom åren fått mig att bli starkare och faktiskt hjälpt mig att bekämpa både ångest, sorg och ilska. De har fått mig att skratta hysteriskt (tro jag det, det är ju min humor;)) och samtidigt fått mig att rodna. Men vilken resa det varit. Och än är den inte slut. Det är egentligen nu allt startar igång på riktigt.
Min coach är fantastisk. Hon har väglett mig och peppat mig och nu har jag då gått och vunnit en tävling om att, om det vill sig väl, få ge ut min bok. 
Och jag är skitskraj!
Och jag skriver så fingrarna blöder. Mitt största problem är tempusbyte så jag har fått korrigera och göra om en del texter och jag har nu 40 sidor kvar sen så....huga:)

Så om cirka en månad - håll utkik för då får ni läsa de första fem sidorna i min roman.

Vi har tänt ljus...


Alla har vi nog någon som lämnat jorden för att bli en vacker ängel. Vi är många som bär en sorg inom oss. En sorg som med åren visserligen blir svagare men som ändå aldrig lämnar oss helt. Många tänder förmodligen ett ljus vid någons för alltid älskad och saknad persons grav idag.
Jag är en av dom. Tillsammans med mina barn cyklade vi iväg till Hovshagas kyrkogård för att tända ljus vid mina mor- och farföräldrars gravar. Atmosfären på kyrkogården var som varje år, vid denna tidpunkten, mjuk och vacker. Ljus prydde nästan alla vackra gravplatser och vi mötte andra som också var där för att kanske tala med eller bara minnas den vackra tid då den/de saknade personen/personerna var vid liv.

Jag har genom livet mist många fina människor. Men det finns en som för ALLTID satt ett extra djupt spår i mig och det är min kära mormor. Jag minns hennes härliga skratt, hennes trygga rosdoftande famn och hennes omtanke, kärlek och livsglädje. Det finns ingen som hon. Hon var god rakt igenom. Hon var rolig och älskade musik, hon tröstade och muntrade upp och hennes humor...hahahha...jag älskade hennes humor. Och det går inte en vecka utan att jag tänker på henne. 
Denna dikten skrev jag och läste upp på hennes begravning. Hur jag orkade läsa den utan att bryta ihop förblir en gåta. Och den publicerades i SMP en kort tid därefter.
    

Älskade mormor, 

Lugnet sänker sig, tystnaden omfamnar mig
Smärtan inuti mig är djup, som ett mörkt oändligt stup
Hjälplöst ser jag på, fast jag vet…ändå
Att jag inget kan göra, bara finnas och beröra.

Jag klappar din kind försiktigt, inget annat än du, är just nu viktigt
Du ser mig inte men din blick vilar på mig ändå, åh..jag önskar så,
Att du hör vad jag säger dig – DU betyder så mycket för mig.
En tår rinner ner för min kind, bröstet fylls av en iskall vind

Jag håller din tunna och livlösa hand, vill inte släppa detta sista band
Du valde att lämna när jag inte var där, mina ord min sorg klär
Den tomhet du lämnat efter dig…bedövar mig
Du ville inte att jag skulle gråta, du sa:

Livet och döden förblir människans gåta.
Jag kommer alltid att älska dig mormor lilla,
ända tills mitt hjärta också står stilla.
Och du kommer alltid att fattas mig,
jag kommer att sakna dig så
Alldeles för tidigt fick vi säga Hej då.


Klar för fest



Efter ha kammat upp mitt hår, släppt ut det och sedan förargat satt upp det igen på grund av statisk flygande hårändar så plattångade jag det. Så här års är mitt hår hopplöst. Jag är ju inte den som håller på med mitt hår så mycket. En del kan ställa väckarklockan tidigt på morgonen för att stå och föna, locka och styla det. Men jag - näe, sånt gör jag bara när jag ska på fest. Och det gäller även sminket.
Min väninna och hårfrisörska HelenaCarpe Diem är medveten om min hopplöshet och hon klipper mig alltid i frisyrer som är enkla att ha att göra med. Men som sagt, nu var det ett tag sedan jag var hos henne och utväxten börjar bli bred och håret lite slitet och statiskt.      
Och varför i hela fridens namn pratar jag mitt hår mer er? Intresseklubben antecknar vad jag har för problem med mitt hår eller hur...hahahhah....

Sorry,  men i alla fall -  här ser ni hur jag såg ut strax innan jag begav mig iväg på fest hos Anotnia som firade sin 35 årsdag igår:) Grattis än en gång om du läser detta Antonia! Och tack för en trevlig kväll.     

Before and after

Projekt slutförd!
Vi köpte en ny bokhylla till Matilda förra helgen från IKEA och nu har jag fått iordning den och det blev så fint:)

Before


After


Och lilla damen är så nöjd. Rummet ser större ut och eftersom bokhyllan slukade så mycket av hennes saker så har golvytan blivit större också. Underbart!

Stalker på ICA

Igårkväll åkte jag till ICA Norremark med en lång inköpslista. Jag började bland frukt och grönt för det är där affären börjar. En man går hastigt förbi mig och placerar sig framför tomaterna så inte jag kan komma åt dom. Jag flyttar lite disktret på hans vagn och lutar mig fram för att komma åt just DEN tomaten som jag hade siktat in mig på.
Det blev lite rullande av tomater och vi fick båda hjälpas åt att plocka upp de som hamnat på golvet.
Han flinar och går vidare.
Vid mjölken möts vi igen. Jag hade ställt min vagn på väg mot brödavdelningen. Jag plockar på mig 3 mjölkpaket och en yoggi och lägger ner dom i vagnen. Sen lägger jag ner kaviar. Lägger ner ost och soltorkade tomer. Så hör jag ett hummane bredvid mig. Det är mannen som vill ha tillbaka sin vagn. Jag tittar ner i vagnen. Det var hans vagn jag hade tagit. Problemet var att jag glömt då vart jag ställt min vagn. Jag tar upp mjölk, yoggi, kaviar, ost och soltorkade tomater och tackar honom för hjälpen för att han lagrat varorna i min famn och börjar letandet efter min vagn.
Finner den och går vidare mot brödavdelningen. Väl där börjar det som alltid börjar just där: Vilket bröd ska jag köpa med mig hem denna gången? Jag/vi har nämligen tröttnat på de sorter vi normalt sett brukar ha så jag står där en bra stund. Rör mig mellan brödhyllorna och tar någon ny sort och den vanliga sorten vi brukar ha och går till min vagn - som nu är borta!
Jag letar med blicken och ser mannen med min vagn som jag kännetecknat med en purjolök i abnorm storlek. Jag knackar honom på ryggen och hummar att det där är min vagn och jag vill ha tillbaka den. Han ser ner i vagnen och sen på mig och vi börjar skratta. Och jag får ett sånt där hysteriskt Alina-skrattanfall som inte går att hejda. Vi delar upp varorna mellan oss igen och under den tiden skrattar jag så tårarna sprutar. Vi konstaterar att vi faktiskt haft likvärdig inköpslista och han frågar om vi ska ha gäster i helgen. Ja, svarar jag skrattande. Vi önskar varandra lycka till i matlagningen och ställer oss i var sin kassa kö.

Och nu...hahahah...för en liten stund sedan gick jag ut för att hämta posten och vem får jag se då? Mannen - som kommer joggande på gatan utanför vårt hus. Han hajar till när han får syn på mig och snubblar över en av flickornas sparkcyklar. Jag hjälper honom upp och han flinar brett, undrar om jag möjligtvis hittat något avvikande i mina påsar igårkväll. Jag sa att ja, jag hade tydligen betalat hans linfrön, men det gjorde inget för de är goda att ha i yoggin. Han presenterade sig, önskade en trevlig helg och joggade vidare.

Så komiskt det kan bli ibland. Jag har aldrig sett honom innan, kanske kommer jag aldrig mer att se honom, men händelsen var kul och det gav mig ett gott skratt.

Spänd!

Idag är jag spänd. Inte på det sättet att jag går runt och är kaxig, verkligen inte. Jag är spänd i hela kroppen och skulle ge allt för inte bara en nackkrage utan en helkroppskrage.
När jag vaknade i morse så tog det en bra stund för mig innan jag fick igång mina käkmuskler så jag kunde prata och när jag skulle gå ner för trappan från övervåningen knakade jag ikapp med trappstegen. Man kan ju då ställa sig frågan: Hur har jag sovit inatt? Svar: Väldigt dåligt!
Kuddarna var hopplösa, täcket bullade sig, nattlinnet fick åka av efter ett antal förargade försök till att inte ha det korvat runt halsen och när jag äntligen fick ro då var det morgon och väckarklockan började ringa.
Nu har kaffet druckits upp och på agendan idag står det:

1. Ta en Alvedon
2. Plocka undan och bär upp/ner saker som hamnat på fel ställen
3. Dammsug
4. Lunch
5. Duka inför kvällen
6. Ta en välbehövlig dusch
7. Mellanmål
7. Börja med middagen inför kvällen
8. Förvandla mitt hemska utseende (ja, ni skulle storkna om ni såg mig nu) till fräsh värdinnelook
9. Ha en trevlig kväll med goa vänner
10. Försöka inte bli onykter genom att bara titta på flaskan...hahaha

Och mellan 1-10 försöka hålla mina flickor sams;)


Sanna vänner...

...är som balsam för själen.
Jag berättade om ett "problem" för Ija via mail för någon dag sedan och idag kom hennes svar. Hon skrev att hon åt samtidigt och att hon var vrålhungrig, beskrev sig själv som cave-woman, urghhh! Hahhah... och jag kan faktiskt se henne framför mig;)
Och hennes svar var långt och ingående. 
Min underbara väninna har i sann vänskapsanda tagit sig tid, tänkt igenom och sedan analyserat allt och hon förstod och satte ord på mina känslor. Hon gav mig visserligen en lavett cybermässigt men hon fick faktiskt upp mina ögon rejält. Och hon har så rätt! Och det känns så jäkla skönt för jag har varit så förvirrad och mått så dåligt och nu faktiskt, blir det lättare att släppa allt och lyfta hakan. Ingen sätter sig på mig! - så det så (säger Alina 3 år;))

Ija, jag saknar dig så mycket och jag hatar dessa mil mellan oss! Jag önskar vi satt i soffan med var sin kopp te, i gosekläder, skrattandes som vi brukade göra, eller gråtandes, kramandes och fjantandes...hahahah....
Jag hoppas verkligen att vi finner tid till att ses om en månad.

Ett stort Tack! Du vet att jag finns här för dig med - ALLTID!

Häxorna i Växjö

I helgen fyllde Saga 8 år!
Emilia var inbjuden på Halloweendisco hos henne och jag stannade kvar jag med och fick lite gos med min kära väninna Åse. Dessvärre fick jag inget kort på bara Emilia och Saga därför finns inget kort med på Saga här.
Jag lägger inte ut bilder jag inte fått godkänt att lägga ut, så är det bara.
Saga var hur som haver jättesöt och jag skickar henne en jättestor kram även genom cyberspace:)
Men här är vi i alla fall:
Häxorna i Växjö...moahahaaaaaa....

Och här är jag och min oerhört söta fladdermus till Emilia!

Svårt att se kanske på bilden nedan, men Saga fick en fladdermus-handdocka och i den hade vi lagt 100 kr som hon kunde handla vad hon vill för.

Alinas tips

Igårkväll tog jag fram högen med utrivna blad från olika Allers-tidningar som jag under en längre tid samlat på hög.
Jag har vid olika tillfällen fått gamla Allers från min kära svärmor och syftet med min hög är att göra aktivitetsböcker till mina barn.

Självklart tar det tid men samtidigt är det en perfekt stund för terapi. När man sitter och klipper och klistrar så blir det inte mycket övrig tid för tänkande och man varvar ner på ett skönt sätt.
Jag har nu samlat barnkorsord, knep och knåpförslag, klurigeheter, finn fem fel och tips till barnen hur man ritar olika figurer.
Ibland så kommer barnen och frågar: Mamma, jag har inget att göra! Och den frågan är ganska inerverande. Deras rum är fyllda med leksaker, de har var sitt Nintendo DS, filmer att se på, pyssellådor och annat onödigt överflödigt. Men ändå så kommer den där frågan titt som tätt.
Ibland brukar jag ge förslag på vad de kan göra men ibland ryter jag till och påpekar att: "När jag var liten minsann så hade vi inte lika mycket leksaker som ni har och då använde vi fantasin! Hitta på nåt för guds skull!"
Fantasin till att leka eller göra saker är både Emilia och Matilda duktiga på men ibland behövs lite hjälp på traven och nu har jag gjort en perfekt samling inför "Krisiga kommer-inte-på-vad-man-ska-göra stunder" :)


Tingel tangel

Idag smög jag mig iväg till jobbet. De övriga familjemedlemmarna sov så gott så jag skyndade på mina morgonrutiner. Jag skyndade så mycket att jag missade ta på mitt armbandsur. Den låg helt enkelt inte på sin vanliga plats. Jag vet inte hur många gånger jag kollat på min klocklösa handled idag. Det har känts väldigt tomt utan den:( Snyft. Men jag har haft bra sällskap ändå - mina nyinköpta Bag Lady öronhängen! Så fort jag rört mig så har det klingat om mig.

Jag är ganska ovan att ha sådana stora öronhängen. Det känns lite jobbigt att bli kittlad på kinderna titt som tätt men visst är dom fina:) Har dock inte hittat min klocka ännu. Men den ligger väl där jag lade den igår;)


Men då igen!!!

Oj oj oj... har precis kommit hem från mina förädrar där jag vattnat blommorna som...
Men inte visste jag att det fanns växter i badrummet, en som hängde från taket och en som hängde på väggen! Jag har då aldrig sett dom innan! Så - med andra ord - har jag lyckats ha halft ihjäl min uppgift - Att hålla dom vid liv!
Nu har jag en vecka på mig att återuppliva dem (de har blivit väldigt små efter min rensning) eller inhandla nya likadana. Det innebär att jag i sådana fall måste ha med mig växterna dit jag ska köpa nya för jag har ingen aning vad de heter.
Sen skulle jag handla på ICA Norremark. Och de gick bra tills jag skulle försöka få ner en extra frukostbulle i papperspåsen - och den sprack! Men hallå! Varför skriva 5 för si och så mycket pengar när de inte ens får plats i en och samma påse? Kan tillägga att de frukostbullarna nu bildat en fin liten hög vid sidan om...
Nämen vad tror ni om mig? Klart jag sa till! Behövde jag betala för dom? Nej, jag fick nya:)
Sen höll jag på att krocka med en av de gigantiska hararna (typ rådjur i miniformat...) som numera springer hejvilt på området där jag bor. En av hararna har dessutom vässat sina tänder på vårt plommonträd.
En av mina bästa väninnor har numera jägarutbildning. Funderar på att anlita henne.
Nu snart är det läggdags...


Men då!!!

Vad är det här!
Först så fixar jag iordning i Matildas rum. Vi köpte en fin bokhylla till henne från IKEA och jag har nu fyllt den och fått bort allt från golvet. Men så fick hennes hund liv! Och den var inte ens igångsatt på ON-knappen! Den voffade mot mig och skrämde livet ur mig så jag brakade rakt in i hennes fina Legobygge och fick trösta henne en bra stund.
Sen fick jag bygga ihop legobygget...
Sen så parerade jag en dörr helt fel och bonkade i min axel nåt så in i....åhhhh....
Sen skulle jag fixa potatis och purjolökssoppa och då klippte jag för långt ner på påsen så en del rann ut.
Sen skulle jag fylla på nytt kaffe i burken och vad glömde jag då tror ni?! Jo, måttskopan - jajemen, längst ner i botten så jag fick hälla ut kaffet på en tallrik (väldigt dumt att ta en stor tallrik...) och göra om allt.
Sen ringde telefonen, min kalender hittade jag efter ett tag, hittade dock ingen penna utan skrev med tjock spritpenna i kalendern. Nu har den texten plumpat sig igenom pappret och jag vet inte vad jag har inbokat imorgon för det syns inte och jag glömde lägga in det i min outlook.
Sen sen sen....
Listan kan bli lång.
Och än är det inte dags för att gå och lägga sig!!!

Krulliga hästen

Åh...hahahha...brast ut i hejdlöst skratt innan.
Jag var på väg tillbaka till jobbet med min arbetskompis Roald, efter lunch, och vi pratade om ditten och datten. Jag har rätt mycket i mitt huvud över lag just nu så tankarna hoppade rejält och vid ett övergångsställe så väntade en bil på att få köra.
På bilen stod det Krulliga hästen....
Alltså - jag...jag kunde inte hejda mit skratt och så bonkade jag till Roald också mitt i skrattet. Egentligen var det väl inte så kul men tänk er....
...där går vi och pratar....tror det var om Sandra Bulloc och helt plötsligt framför ögonen får du en text KRULLIGA HÄSTEN...aaaaahhahahhaaaaaa    

Det fina i det roliga är att det blev så paradoxalt. När jag mår som jag mår så brukar jag få tecken och jag kunde inte fått ett finare tecken idag:)



Roald skickade mig länken till hemsidan och ni kan gå in själva och se efter!
Vilket underbart ställe!

Och jag älskar allt som har med natur och konst att göra men jag är dock rädd för hästar så jag hoppas inte jag stöter på någon och då helst inte en krullig sådan;)

http://www.krulligahasten.se

Jag ska dit framöver - hoppas vi ses där då:)


Barbie igen...

Då så, här kommer texten till bilden jag lovade er i fredags;) Ha en bra start på veckan alla!



En man stannar till vid en leksaksaffär    
för att köpa en födelsedagspresent till sin dotter.

Han frågar expediten: 'Hur mycket kostar en av
Barbiedockorna i skyltfönstret?'

Expediten svarar:
'Vilken av dem menar du? Vi har:

Workout Barbie, 149 kr,
Shopping Barbie, 149 kr,
Beach Barbie, 149 kr
Disco Barbie, 149 kr
Ballerina Barbie, 149 kr
Astronaut Barbie, 149 kr
Skater Barbie, 149 kr
och Frånskilda Barbie, 1995 kr.'

Den förvånade fadern frågar:
'Varför kostar Frånskilda Barbie 1995 kr
och de andra bara 149 kr?'

Den lätt irriterade expediten himlar med ögonen,
suckar och svarar:

I Frånskilda Barbie ingår även Kens bil, Kens hus, Kens båt, Kens möbler,
Kens dator, en av Kens vänner och en söt liten nyckelring gjord av Kens testiklar.'  
 


RSS 2.0