Bus eller godis del 3

Emilias goa kompis Saga bjöd på Halloweenkalas ikväll.
Bilder från hennes kalas och på min härliga Åse lägger jag ut imorgon.
Nu känns det som om klockan är....gäääääsp....åh....kram på er.
Nattit


Bus eller godis del 2



Så var det då dags för grannarna att ta ställning till om de ville bjuda på godis eller råka ut för bus!
Här ser ni Alva, Ida, Elin, Emlia och Matilda.
Ni skulle sett precis innan de begav sig. Fullt ös. Jisses, men vad kul de hade då de begav sig på sin färd från hus till hus.

Och när de kom tillbaka var de eld och lågor för att de hade fått såååå mycket godis och de hade TILL OCH MED fått pengar. Jag fick ingripa och dela upp godiset så att alla flickorna kunde känna sig nöjda. Nu sover de båda och skålarna står här på bordet och jag vill såååå gärna äta upp ALLT!

När Alex skulle hämta Alva stannade hon till på en kopp kaffe. Hannes och Mira fick var sin bit kaka de också och lite saft. Vad jag är glad att du gjorde dig tid att stanna Alex (hoppas du läser detta), för du fick mig på så skönt humör!

Självklart så kunde man förutspå att andra barn skulle stanna till hos oss så jag handlade en påse med dumleklubbor men jag var inte beredd på att så många skulle komma på en gång.

Hahhah...härligt!
Emilia: Mamma, mamma, titta, men tiiiiiiiitta då! Mitt tuggummi har samma färg som mitt ansikte!


Och jag lovar! Om jag inte hade vetat om att Hannes hade stått därutanför med just en sådan mask på sig så hade jag kissat ner mig av skräck. Sen hade jag sprungit efter honom och bankat skiten ur honom! Trots att jag ändå visste att han stod där så blev jag ändå lite rädd... Huga...hemskt!


Ha en riktigt fin Halloween kväll alla!

Just love...

...sådana kvällar som bara blir så RÄTT!!!
Igår var jag bara på halvt G. Jag mådde hyffsat. Huvudvärken började avta och jag spelade skön soul/funk musik.
Jag lagade mat till familjen och mös med dom och i just den stunden ville jag inget hellre än att byta om till myspys och lägga mig i soffan bredvid dom och se på Idol och smaska godis.

Men det gjorde jag inte, istället bättrade jag på läppstiftet och styrde bilen mot Camillas hus. Det tog en liten stund för mig att komma dit för först så var det stopp i trafiken på grund av en bärgningsbil som skulle bärga en lokaltrafikbuss.
 
Och därefter en riktigt segobertbil! ÅH! Sådana sniglar gör mig tokig och när de sen inte vet om de ska svänga höger eller vänster....?!, ja , då lägger jag mig på tutan!

Camillas söta flickor Kalid och Leah mötte mig i dörren. De var på väg ut för att fråga grannarna om "Bus eller godis" :)

Och i köket var det ett glatt gäng som blivit försedda med champange och tilltugg. Det var så kul att träffa alla. 
Camilla, Susanne, Cathrin, Ulrika, Lena och Gunilla.

Susanne hade mailat mig tidigare i veckan att det skulle vara poolparty hos Camilla innan vi skulle gå vidare för att äta.
Och ni som känner mig...
JAG ÄR BEKVÄMAST i hela världen. Va? Jamen, ska man i vatten måste man ju ha med sig tusen grejor för att göra sig i ordning. Håret är inget problem för mig för jag har det nästan alltid uppsatt men ändå så jag strunade faktiskt i att ta med något ombyte till det ändamålet.
Men...så har Camilla alltid haft en övertalningsförmåga som heter duga och hennes man Johan slängde till mig ett av sina badbyxor och Camilla en av sina bikinitoppar och...
...jag klev i!


Och vad SKÖÖÖÖÖÖÖNT det var! Jag förstår att de utnyttjar sin bassäng ofta. Den var uppvärmd och känslan var helt enkelt ljuvlig och lyxig. Åh...


Camilla och Johan! Nu kommer ni att få en BassängStalker efter er...moahahaha. Och hon ser ut så här:
 
Så var det dax för det jag inte tog med mig något för. Refreshing och styling, men Camilla...hahahah...underbart....hon hade "open toilet" för alla. Ta vad ni vill ha sade hon och det behöver man inte säga två gånger till mig. Jag frossade i smink och oljor och annat kul;)

Med tanke på hur gott det luktade av maten Johan stod och lagade i köket hade jag lätt kunnat stanna kvar och ätit upp allt, gått och satt mig en stund i bastun och sedan..väldigt okvinnligt, snarkat framför brasan....

Men så blev det inte. Bord på Sangria var beställd till halv nio och taxin var punktlig. Cathrin åkte hemmåt och Jenny anslöt sig till oss istället. Nästa gång Cathrin och Jenny ska ni va med hela tiden!
Eftersom det är Halloweenhelg var storgatan hemsökt av gastar, demoner och mystiska varelser.
Här ser ni fyra coola tjejer.

Det hade varit kul att få höra hur många gånger hon som var svartmålad i ansiktet behövde tvätta sig för att få bort allt. När Emilia och Matilda var grönmålade förra året tog det mig 4 tvättar för att få dem till normal ansiktsfärg igen.

Anyway. Det blev en mysstund på Sangria. God mat, roliga samtalsämnen och självklart en hel del skratt.


Och var det någon som ville gå hem efter att vi ätit? Nope - vi drog vidare till PM för drink och kaffe och där mötte jag Erika (årets företagsvärd som Visma hade på Amor-dagen på Universitetet). Vi pratade en stund tills resten av hennes tjejgäng kom tillbaka till deras bord.
Sorry tjejer...ni sa ert namn men jag är totalt hopplös på just minnas namn. Men ni var trevliga alla:)

Kvällen flöt på och plötsligt var det dax att bryta upp. Hämtning, bussar och taxi väntade.
Hahha...på tal om taxi! På vägen ner innan till stan så åkte vi variant minibusstaxi. Bara att få på sig bältet var en vetenskap och Lena upptäckte till slut att det var hon som hade både min och Gunillas bälte. Det blev ett flaxande av händer och jag fick ett sånt där typiskt Alina-non-stop-skrattanfall. Men man lär så länge man lever så nästa gång ska jag spana i taket efter bältet:)
Puss på er alla goa!!! Och tack för en superkväll! Energinivå påfylld till minst 98% igen!


Men hörrni...jag känner att jag glömt något...vad, vad, vad???? Joooo....jag har ju glömt Jackie!!! Familjen Kronströms fina lilla vovve!

Sådär - tack för mig leverpastej! Åh...hatar det uttrycket egentligen. Det var som en kille som stod i baren då jag beställde och när jag gick därifrån sa han: Simma lungt! Hahahhaah...jag dööööör - simma lungt va?!
Just det jag gjorde tidigare under kvällen;)

Barbie

Måste ge Roald en stor eloge för hans tålamod.
Så här på fredagarna brukar det cirkulera en hel del roliga mail och jag fick ett om Barbie som jag ville dela av mig med här. Men...
Jag är totalt hopplös när det gäller det tekniska och för femte gången på kort period hörde jag av mig till honom om hjälp med att kopiera en bild.
Roald har försökt - tro mig - på alla sätt att få mig att fatta.
1. Liknelse = Översätt filen till annat språk
2. Tekniskt = Konvertera filen till annat format
"Alina, man kan inte ändra en fil genom att bara skriva dit .jpg efter en bild du sparat"
3. Det är som att byta omslaget på en rumänsk bok och tro att den blir svensk.

Det där sista hängde jag med på men trots ihärdiga försök så satt jag ändå som IQAlina framför datorn.
Hittade inte ens programmet MSPaint. Roald kom och smålog finurligt och hjälpte mig utan att retas...hm...jo lite retades han allt.


Och här är bilden! Men!!!! Jag glömde få med mig texten från jobbet så...hahahha...förlåt....skrattar åt mig själv.
Ni får helt enkelt vänta på nytt Barbie inlägg tills på måndag.


Bidde inget PM

Har precis nattat Emilia, det blev en härlig mysstund. Jag älskar de stunder då jag får ha mina barn nära. Och just vid läggning är det sådana stunder.
Jag passar på att gosa, krama och pussa lite extra då, och trots mitt bultande huvud, skrattade vi så vi kved.
Jag läste nämligen en bok för henne och så var det en bild på en kråka och under vingarna stod det texten "Floff". Jag la till två extra floff bara för effektens skull och då sa hon att det bara stod ett floff.
Men herregud, spelar roll hur många floff det är, sade jag. 
Klart det gör, sade hon. Och så hade vi en dividering om floff och varför jag ibland lägger till ord. 
Kontentan är att hon kan läsa den lilla rackaren så numera, för att slippa just divideringar måste jag hålla mig till orginaltexten. 
Men allvarligt, om man ser en kråka på en bild och det står Floff under ena vingen....enligt mig borde kråkan dala ner i backen. Floff floff då blir det balans och kråkan flyger och ytterligare ett floff får den att lyfta ju....eller...hahaah...
Intresseklubben antecknar....

Sen skulle jag sjunga Vyssan lull och även det blev fel. Jag sjöng:
Vyssan lull koka kitteln full, det går tre vandringsmän på vägen 
den ena han var lång (vet faktiskt inte hur den texten är så jag improviserade)
den andra han var kort (snabbt nu Alina - hitta på nåt om den tredje mannen!)
den tredje var faktiskt...mittemellan

Emilia tittade på mig, tyst, med ögonbrynen höjda och sen brast vi ut i skratt. Aj min huvud!
   
I detta nu skulle jag egentligen ha suttit på PM tillsammans med Alexandra och Titus. Vi har indirket och direkt funnits i varandras liv sedan vi var små. Och nu har det gått år sedan vi träffades LIVE och jag hade verkligen sett fram emot det. Vi följer varandras bravader på Facebook och nu har man i allafall hunnit ikapp varandra lite i livet men det hade varit grymt kul som sagt att få möta dom på riktigt.
Men det får bli nästa gång han hälsar på i Växjö. Jag mår inte helt ok. Dumma, jättedumma huvud!

Nattit på er alla - höres imorrn:)


Bus eller godis del 1

Jamen visst är det härligt med barn som klär ut sig och ännu härligare med vuxna, som till exempel skolpersonal, som engagerar sig! Igår var det Halloween disco på skolan som 3-4orna arrangerat. Emilia ville som sagt inte vara häxa utan förvandlades till en fladdermus istället.
Här är Ida, Elin och Emilia:)


De fikade, lekte och fick känna i otäcka grytor på bland annat snor och äckliga maskar....


Ett stort tack till fritidspersonalen som verkligen gick in för att roa barnen. Ni är ett fantastiskt gäng! Det var superroligt att höra Emilia berätta om allt kul hon fått vara med om.
Här är Christel


Här är Malin


Och här är Johanna....hahahah...ett under att hon inte gick in i någon vägg! ;)

Och sist men inte minst två goa killar i Emilias klass som ville bli fotade nämligen - Melvin och Philip


Och varför har jag då skrivit del 1 i rubriken? Jo, det ska jag tala om för er. Det händer två Halloweeniga saker till i helgen...och det visas framöver...mooooaaaaahaaaa haaaaaa.....

Hm....

....sorry....har inte varit på humör för blogg idag.
Igår låg jag som sagt platt fall med mysko migränanfall. Något jag aldrig haft förut, just därför är det mysko. En kvinna från 1177 ringde upp mig bara för att checka att jag blivit lite bättre under kvällen. För när jag ringde till henne hade jag en nära-döden-upplevelse.
Det var hemskt!

Och hur mår jag nu?
Sådär faktiskt. Mittemellan på nåt sätt...
Men jag slapp simhallen idag ialla fall. Min man ringde innan och sa att han kunde ta det. Underbart!
Nu ska jag till affären och se om jag hittar nåt gott att laga till kvällsmat.


Aj aj aj...

...det bultar och det bankar...

Har sedan jag slog upp mina bruna i morse dragits med en hemsk huvudvärk.
Jag provade med att äta choklad, dricka en extra kopp kaffe och så har jag knaprat värktabletter - men det släpper inte!
Det känns som jag har en otäck mössa på mig som trycker ner mina ögon. Och tack vare det har jag dragits med otäckt humör idag. Vresigt värre. Ingen som märkte för jag är duktig på att dölja sådant men jag har nog varit extra dämpad idag.
Men så ringde jag till Ija:) ! och samtalet med henne fick mitt humör att lyfta och jag har kännt mig riktigt glad efter det. Huvudvärken trilskas dock med mig fortfarande. 
Jag har hämtat hem en trött Matilda från dagis och en uppspelt fladdermus, vi kan kalla henne Emilia. De har båda stängt in sig på sina rum. Det är som om de kände på sig att jag inte mår så bra. Nu sitter jag och smaskar i mig rostade mackor med marmelad och ost på  och ska gå igenom dagens post = SMP. Ja, det fanns inget mer i brevlådan. Sen ska jag lägga mig i soffan och försöka slappna av så jag blir va med dunderklumpen till huvud så jag kan orka gå promenixen med Antonia ikväll.


Rysligt värre

Hu!!! Vilken kväll det var...vilken fest! Och snart är det dax igen. Ni som känner mig väl vet att jag ALLTID går in för en utklädnad.
På senaste Halloweenfesten var jag utklädd till häxa och jag spådde gästerna i deras händer:) Hahhaha...kommer aldrig att glömma en tjej som faktiskt trodde jag var häxa på riktigt. Gulle, Anna och Vesna som var med den kvällen kan intyga att kön var lång. Hade jag vetat bättre hade jag tagit betalt! Men det var inte det jag skulle berätta nu...



Har ikväll plockat fram utklädnad till Emilia som ska på Halloweenparty i skolan imorgon. Hon ville INTE vara en häxa så tankarna gick kors och tvärs tills vi enades om FLADDERMUS! Hahhaha....underbart!
Jag hoppas jag kan fånga henne på bild imorgon eftermiddag då jag hämtar henne för hon var så cool i sina kläder så jag kan visa er. 
Emilia och Matilda var även vinnare av Växjö Citys tävling i bästa utklädnad förra året. Jag kommer att lägga ut den bilden här på bloggen om ett par dagar.  

Traditionen att fira Halloween har för övrigt blivit större och större i Sverige. Fler barn ringer på dörren nu för tiden och frågar "Bus eller godis". Jag har alltid valt godis men i år ska jag bannemej säga BUS! Måste lära Emilia några bus då hon ska gå med sina vänner. Så kul! Jag kommer nog aldrig att bli riktigt "vuxen" :)

Nattit på er


Mitt lilla hjärta:(

De ringde från dagis på förmiddagen runt 10.45 och sade att Matilda ramlat och slagit sig i pannan. Det blödde ganska mycket och hon hade ett litet jack sade dem.
Jag susade iväg i 110 km/tim till dagis - nåde den polis som hade stoppat mig då, jag hade kört över honom.
Väl på dagis så klistrade Matilda sig fast vid mig. Trots att mitt hjärta höll på att galoppera ut ur mitt bröst så fixade jag att vara lugn. Jag tog med henne till Carema Vårdcentral på Hovshaga och de tog emot henne direkt.
Fantastisk service måste jag säga. En sköterska och en läkare konsulterade om att de inte behövde sy utan det räckte med att tejpa pannan. Jag höll på att svimma av att titta på den otäcka miniglipan.

Jag tog med henne till jobbet för att släcka ner datorn och skicka iväg ett par akutmail och sedan åkte vi hem.
Hon har varit pigg hela eftermiddagen men hon var ändå medtagen och snyftade till ibland då hon såg sig själv i spegeln.
Nu har jag, Emilia och Matilda var sitt ärr i pannan. Mystiskt hur det kan gå i arv?!

För övrigt en städdag. Passade på att fixa i kontoret och oj vad fint det är där nu. Men jag är osystematisk. Det ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig i övriga huset! Men det är ju så att jag hittar saker på vägen som ska till ett annat rum och vise versa så...huga!
Men kontoret var ett måste. Och som sagt. Jag hittade en hel del roliga saker i städningen. Får se om jag lägger ut nåt av mina fynd senare;)

Vem lurar vem egentligen?

Det var bara den frågan jag ville slänga ut innan jag går upp för att sova;)


Enigma by night....

Jag åkte och tankade bilen för ett par timmar sedan. Jag skulle vidare för att handla därefter. Men... Något jag verkligen älskar är...att i mörker, få köra bil till hög musik. För det mesta är det Techno eller Hårdrock jag lyssnar på då men denna kväll var det Enigma som matchade mina känslor.

Ibland behöver man bara få gråta, det innebär inte alltid att något hänt. Ikväll var gråten så befriande och mina tankar gick hela tiden igenom en dikt, skriven av mig, som inom två månader kommer att publiceras.... (exakt när och var återkommer jag till) Den vackra liljekonvaljen även kallad "Tårar" på rumänska får vara symbolen för min dikt.



Kom till mig min älskling och låt mig få hålla om dig
Jag vet att ditt hjärta gråter
Bara jag vet varför dina nätter blir så långa
Bara jag känner dina tysta tårar
Bara jag vet hur mycket du försöker glömma, hur du vrider dig i din tysta ångest

Kom till mig mitt hjärta och låt mig få hålla om dig
Hos mig får du gråta ut all din smärta, det mörka - djupare än havet
En sista gång - sedan...
...vill jag se dina ögon, jag vill se dem glittra som förut
...vill jag höra ditt skratt utan en bakton av sorg eller hysteri
...vill jag släta ut din krackelerande yta

Kom till  mig min ängel och låt mig få hålla om dig
Det är bara hos mig du finner tröst
Jag tar emot dina lavetter, jag sväljer det du säger, jag begraver
Jag smeker din förtvivlan, jag lenar din själ
Varför ser du mig inte?
Kanske för...att jag...är du?


"Paltsvimma"

Det har jag just nu. Det är den tiden strax efter lunch som man förr i tiden sov lunch på. En del äldre gör det fortfarande.

Men jag har befunnit mig i Paltsvimman ände sedan jag slog upp mina bruna och i panik spärrade upp dom då jag såg att klockan var 07.25!!! Det var längesedan hela familjen försov sig på det sättet och tur i oturen allt var framlagt sedan gårkvällen. Det blev värsta kallaballa! 

Blev bjuden på lunch idag av företaget som tack för hjälpen på Kick-offen. Mumsade gott på Kök11 och därefter fick jag med mig Ullis till Senadas skor (som öppnat här i Växjö - jag slipper åka till Alvesta!!!). Och tro fanken att jag hittade de dyraste stövelparet i butiken!
Men shit vad snygga de vaaaaa!!! Dem vill jag haaaaaaaaaa!!!


Vår fina pumpa:(

Det har blivit en tradition hos oss att ha en pumpa utanför dörren som lyser fint på kvällen runt Halloween. I år var vi tidigt ute och redan för två veckor sedan gav Niklas pumpan ett ansikte. Han är suverän på det så numera har det blivit hans uppgift:) Flickorna älskar stunden då pumpan bärs in och placeras på bordet och ansiktet ritas dit.

 Spänningen är stor då det skurna locket kan lyftas av. 
 Projekt urgröpning på kärnor och annat.. trådigt halvslemmigt... 
 Oj! Titta - blärk säger jag...ingen direkt härlig konsistens på det där. Men barnen tycker det är kul.  Jag är inte så förtjust i själva pumpadoften heller så jag brukar undvika att vara för nära. Min uppgift är att ta kort och sätta i värmeljuset när den är klar så den lyser fint.  

Den blev så fin! Och den har lyst så fint på vår veranda i nästan två veckor som sagt. Men igår...:( Igår natt så hade någon tagit vår fina pumpa och kastat den på gatan så den spruckit helt. Bitarna låg utspridda och lyste orangea på den våta gatan och jag kände ett sådant starkt vemod.
Jag blev SÅ lessen och sen blev jag jävligt förbannad! Ursäkta svärorden men allvarligt! Vad är det för människor som gör sådant. Jag vill inte tro att det är någon vuxen som gjort detta och är det något barn/tonåring som gjort det då riktar jag min ilska till deras föräldrar. Rätt och fel ska inplanteras i barns medvetande redan från barnsben. En kul grej kanske det var för dom i natt. Men deras impulsiva dumhet gjorde två barn förkrossade. Emilia och Matilda förstår ju inte medveten elakhet så det var svårt att förklara för dom...
Men här är den i alla fall. Förevigad på bild - Vår vackra Halloweenpumpa år 2010.

Söndagsgäääsp...

Mmmm.... GÄSP med stora bokstäver;)
Trots att vi fick sovmorgon så har jag varit i dvalliknande tillstånd hela dagen. Jag sover inge bra när det är fullmmåne och vetenskapsmännen får säga vad de vill. Jag blir påverkad helt enkelt.
Det gråa vädret har bannemej inte hjälpt till heller. DET om något kan göra en seg. Men det har funnits stunder under dagen som jag även varit på gränsen till pigg...hahahah....

Det första piggelinet var då jag och Emilia åkte och bowlade. Jajemen, redan vid 10.15 var vi där. Och vi hade så kul!



Som vanligt gick jag förbi en notering med STORA bokstäver - Inga bowlingskor i kafeterian. Ägaren kom fram och påpekade det. Sen var det Krokofanterna! De var den segaste Krokofant jag någonsin ätit! Så när jag bet i den och drog...så lossnade den och flög iväg över disken och hamnade i tekannan...jag tog Emilia och gick fort därifrån.

Men hörni! Skorna! Just hate - bowlingskor! Fötterna blir plaskvåta efter man använt de plastmockasinsliknade skorna och har man problem med hålfoten så kan man använda dem ett tag så plattas hålfoten ut.  Usch nu var jag inte snäll, men allvarligt, hur snuskiga är dom inte - de skorna?!!


Det andra piggelinet fick jag då jag var med Matilda på stan och det höll i sig på promenaden i kvarteret också. Hon sjöng "Hej, jag heter Bengt" och gick jättelustigt och jag skratta så jag kved.

Men du är piggelinet borta. Jag har nämligen blivit knockad av en gunga! Ja, jag skulle kika fram bakom Matildas rygg (så jädra dumt) och hade inte snabbare reflexer än en Vandrande pinne, utan jag stod där och PANG ! Hela vänstra huvudsidan gör ont. Jag hoppas inte jag fått någon käkförskjutning, fattas bara! Och jag hoppas inte heller jag går något blåmärke! Åh! Men Matilda fick sig ett rejält skratt, för där låg jag under gungan när hon gungade fram och tillbaka över mig. Ha ha - skitkul! grrrrrr...

Men trots det så har jag fixat en ungsbakad falukorv med lök, ost och senap och till det potatismos och grönsallad. 

Senare ska jag belöna mig med ett bad - UTAN BADANKOR!!!

Jag kan inte SOVA

Vilket jag verkligen skulle behöva. Jag är trött men jag är oerhört rastlös samtidigt.
Jag var just ute och blåste ut ljuset i den fina pumpan som står på vår verandra och när jag blickade upp mot himlen så - SÅKLART! - det är fullmåne!




Enl en artikel jag hittade i SvD: 5 jan 2007

Fullmånens påverkan på människor har i alla tider varit föremål för myter och spekulationer.

I en rapport som publicerades i "journal of sleep research" bekräftar Schweiziska forskare att månen har betydelse över vår sömn och faktiskt framkallar något som skulle kunna tolkas som ett varulvsliknande beteende. (och jag som är född i Draculas land - ni kan ju föreställa er...hihi...)

I genomsnitt sover man 20 minuter kortare vid fullmåne än vid nymåne. Dessutom kan mornarna kännas tyngre, och man kan bli på sämre humör än vanligt.

Men den svenske sömnforskaren Arne Lowden är skeptisk.

- Det har med psykologiska aspekter att göra snarare än fysiologiska. Vet man om att det är fullmåne och tror att man sover sämre då, då kommer man också sova sämre, säger han.
(jamen det tro fanken! - är det inte så med allt man tror på?)

- Människan är också expert på att koppla ihop två saker som inte har med varandra att göra. Vaknar man på natten och ser att det är fullmåne så har människan en tendens att se ett sammanhang som kanske inte finns.
(jag vaknar inte, jag sover bara extra oroligt)


Arne Lowden menar att myterna kring fullmånen är en större bov i sammanhanget än själva månen.

- Personer som till exempel har borderline eller är extra känsliga i sitt emotionella liv kan påverkas av fullmånen på grund av att den är så mytomspunnen. Till exempel är besöksfrekvensen på psykiatriska akutmottagningar högre vid fullmåne, säger han. 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Men ärligt talat, statistiskt sett, enligt en annan artikel jag hittade på nätet, så är det inte bara inbillning och skrock. Det är ju inte för inte det finns ett ord som heter MÅNGALEN?! Enligt statistik så begås det fler brott och självmord just vid fullmåne.

Ja ja...vad ska man säga. Emotionell? Jajemen - det har jag väl alltid varit. Och för er som har liknande bekymmer som mig när det gäller fullmånen och dess påverkan så kan jag tala om att nästa datum för fullmåne är:

21 november
21 december

Draculina slipar sina hörntänder - moaaahaaahaaaa - och tvingar sig upp till övervåningen nu!


När kommer dom då???

Den frågan ställdes säkert runt tio gånger idag men så äntligen kom kusinerna Benjamin och Filippa.
Det har varit full ös här, det har busats och skrattats och självklart har de lyckats skrämma mig också... grrrr...
Jag är så otroligt lättskrämd!

Här låtsas de att de är på restaurang och dricker vin:)


Sen visade Emilia hur man gjorde roliga handgubbar. Till vänster Emilias - till höger Benjamins handgubbar och OJ vad gubbarna pratade!



Filippa belv hämtad av mormor Lisa runt 19.00. Och självklart fick Filippa med sig en egen liten påse med godis. De andra satte sig i sofffan med var sin godisskål och såg på Bert som tydligen alla tre gillade. Här pratar Benji med Daniel som önskar god natt.
Hahhaah...underbart! Det är svårt att få ett "normalt" kort på honom.


Så var det slutligen dags att säga godnatt och alla tre fick välja var sin bok som jag sedan läste för dom.
Det blev Boken om Någon, Världens bästa HönaPöna och Gustav och den snåla glasstanten (den sistnämnda är min favorit!).
När böckerna var lästa bäddade vi om Matilda och Benjamin och lät en lampa lysa. Deras skratt hördes länge innan de somnade. Man blir så glad i själen av barnaskratt.


Nu ska jag ta och gosa lite med min stora tjej som fortfarande är uppe. 

Hoppas ni övriga har en fin fin kväll! Nattit:) 

Myslördag

Sådana här regniga, lediga dagar är det underbart att bara få vara. Jag stressar inte igång barnen med något utan låter dem gå klädda i pyjamas så länge de vill. D v s om vi inte har något inbokat.
Idag är en riktig pyjamasdag. Och först vid halv tre klädde de på sig sina riktiga kläder. Förmiddagen har ägnats åt läsning, Nintendo och smurfar:) 


Spana in Emilias och Matildas fina Smurf-Resort! Där fanns t o m bassänger och tennisbanor och hotellet var byggt i etager. En stackars dirigent hade problem med att få ihop sin olydiga orkester. Jag låg i soffan och lyssnade till deras lek och jag fnissade till ett par gånger. Jag fick följa med in i smurfans värld som hade fullt upp med alla som ville bli "ihop" med henne, kocken hade glömt hur man lagar mat m m. Jag älskar verkligen att ta del av mina barns fantasier:)! 



Strax innanlunch så joggade/gick jag en runda. Luften är len idag och det var skönt att komma ut.
Just nu sitter jag i soffan och ska snart dricka mitt kaffe och läsa senaste numret av CHIC och MAMA.
Mmmm.....

Eftermiddagsmys

Men hej på er,
Jag hann aldrig få in något mer inlägg här igår för det var verkligen full rulle efter det att Kristina och Ebba gick. Tiden gick så fort och jag fick i rasande fart fixa iordning mig.
Eftermiddagen började som sagt med att Kristina var här med söta Ebba.
Matilda och Ebba är kompisar från dagis. Och jag har då genom Matilda lärt känna Kristina vilket jag tycker är jättkul:)




Emilia låg i soffan och läste en bok, men kolla hur hon ligger...hahahah...
Jag minns faktiskt att jag också låg så ibland.


Sen fick barnen för sig att klä ut sig i våra ytterkläder och jag måste säga att de blev såååå fiiiiina, eller hur!



En kväll av kult och grädde;)


Fredagskvällen började hos Ullis och vid 18.08 piiiip...stod jag utanför hennes dörr. Hon satte mig i jobb direkt med att skiva och hacka och bre och honungscaramellisera mandlar och...
Ok, så farligt var det inte hahahah....jag hjälper gärna till men som sagt...jag är lite hopplös i köket, men det blev bra i allafall och Ullis tilltugg försvann fort från faten. Jag ska be henne om recepten och kanske lägga ut det här sen. Hon bjöd även på goa drinkar.


Kvällen till ära skulle vi tacka av de "gamla" medlemmarna i CD&ROM och äta på KULT, restaurangen vid Smålands Museum.
Jag gillade atmosfären på KULT. Det var luftigt, modernt och här och där sågs konstverk i form av trä och glas. Jag gillade speciellt de stora ovala målningarna de hängt upp på väggarna.


Vinet och maten var god, tyckte dock att det var lite väl snålt att komma ut med två små karotter med potatis till nio vuxna. Och när vi sedan beställde in mer potatis så skulle det kosta 25 kr. Alltså! Det är inte det att 25 kr är dyrt men det är så himla småaktigt. Med den notan vi åt och drack för så hade de gott kunnat bjuda på potatis utan att lägga till ytterligare 25 kr. 
Ibland önskar jag att jag var en sån som kunde gå in och läxa upp folk. Hur TÄNKER DOM???
Alina = en kvinnlig variant av Robert Aschberg, hahaha. 
Anyway, det var en parantes. Alla beställde Entrecote men inte Åsa hon beställde fisk. Den såg smarrig ut. 


Här är vi ALLA - Det gamla, mittemellan och det nya gänget i CD&ROM :)


Ingen ville hem efter den trevliga vistelsen på KULT så vi bestämde oss för att gå vidare till:


På Gräddhyllan kan man verkligen uppleva "kult". Allt där inne andades gammal stil från 60, 70-tal, en liten tuch av 80tal också. Drinklistorna fanns att läsa på gamla Vinylskivor:) Snyggt!





Jag lovade att bara lägga ut de SNÄLLA bilderna:) men hade ni sett en del av de andra jag tog under kvällen hade ni skrattat sönder er. Jag småskrattar fortfarande åt en del bilder. Vi hade verkligen riktigt roligt och enligt mig så hade jag kunnat träffa samma gäng igen inom en kort framtid. Ni är härliga alla!!!



Dennis, en av Staffans kompisar dök upp senare under kvällen och anslöt sig till oss.
Strax innan 00.00 tackade jag för mig och tog en taxi hem.

Jag kunde inte gå och lägga mig direkt utan satte mig och skrev ner ! och ? som dykt upp under kvällen. Tankar och funderingar var tvugna att komma ut och det slutade med att jag skrev fem A4-sidor.

Du är den du är!

Och så är det bara:)

Jag kan bli så otroligt lessen på folk som inte kan acceptera olikheter hos andra.
Varför finns rädslan och skygglapparna på hos så många människor? 
Eller - varför försöker folk ibland vara något annat de egentligen inte är? Spela tuffa, vara extra roliga, följa modet fast de egentligen inte passar i just DET som är inne för närvarande?

Skulle jag vara sån så skulle jag sova hela tiden!
Jag skulle bli så trött av all den energin det skulle kräva av mig.
Nähä - så här är det,
Man har en kropp, man har en själ, och det ska man vårda väl (hahah...rimmade!)
Det jag menar är: 
Du behöver inte ha en ocean fylld av människor som "älskar" dig, för det gör dom inte, så är det bara. Men de som VERKLIGEN ÄLSKAR DIG betyder allt och då räcker det med ett fåtal. Eller...till och med bara EN!
Tillsammans med den eller dom personerna växer man, man utvecklas och man får en fin SJÄL själv. Det är inte för intet det finns ett ord som heter HARMONI.

Jag har arbetat mig fram till att känna så.
Jag var en sådan person förut - jag ville bli ÄLSKAD av alla! Var det någon som såg snett på mig så gjorde jag allt för att vinna den personen. Det funkade i ett par år - tills jag trillade dit rejält - min kropp/själ sa ifrån.
En resa som heter DUGA startade. Ångest, panik - terapi i hela 3 år.
Och den resan hade jag aldrig klarat av utan dem som verkligen älskade MIG för den jag är. De som verkligen brydde sig! Nu menar inte jag att DU ska gå i terapi för att hitta dig själv, för att hamna i balans...det jag menar är att du DUGER!!! Förbannat!
Du DUGER PRECIS SOM DU ÄR!!!!
Och du behöver inte vara ÄLSKAD av ALLA!!!

Kram på dig! 


Hej, du vinterland....

...nu är du här, alldeles för tidigt, det är bara den 21 oktober idag...
Visst är det fint när landskapet bäddas in i snö och ljusar upp allt det gråa men ÄNDÅ!


En snöflinga kan ha oändliga former och hade ni sett denna fönsterrutan på nära håll hade ni förundrats precis som jag gjorde.


Min förmiddag började med att jag glömt mina smörgåsar hemma. Jag brukar nämligen äta en till morgonkaffet samtidigt som jag läser mina mail och den andra brukar jag ta till förmiddagsfikat. Men idag hade jag som sagt glömt lägga ner dom. Så jag bad min närmsta kollega om att få låna en krona eftersom jag själv bara hade fyra kronor i min plånbok.
Jag traskade ner till godisautomaten som även innehåller knäckebröd.
Priset hade höjts med en krona så en annan godhjärtat kollega lånade mig en krona till. På väg upp till mitt våningsplan insåg jag att jag även glömt mitt passerkort hemma:(
Det var min förmiddag det....förutom att vi körde ut lönespecar och fixade utläggskopior till ekonomiavdelningen.

Lunchen tillbringade jag och Tess i centrum. Vi åt och kollade in höstmodet. Alltså - i alla kataloger och tidningar ser jag hur mycket som helst som jag vill ha - önskar jag vore gjord av pengar men väl i stan så hittade jag absolut NADA. Vi mötte Rebecka och Gabriella som var nere på stan i liknande ärenden.

Puss på dig med Becca:)

Här ser ni träden som gav mig en ofrivillig mulning.


Eftermiddagen rusade fram med statistik och boknignar av hälsokontrollstider. Sen var det dax att hämta flickorna. Alltså - finns det något mer irriterande än traktorer och andra sega transportmedel framför en när man har bråttom!!!
Och jag har ALLTID otur med det. Här hjälper det inte att tuta och blinka...


Jag sprang in på ICA Hovshaga och handlade riskakor och dricka och körde vidare till skola/dagis och hämtade Emilia och Matilda. Dags för simskola igen.
Jag simmade faktiskt 16 längder ikväll. Jag tror jag blev 2cm längre så som jag sträcke ut mig i min simning. Och vi avslutade i vanlig ordning med bubbelbadet och mååååånga varma minuter i duscharna.

Jamen! Jag hade ingen mössa med mig och jag frös. Jag lät min "turban" sitta kvar tills vi kom hem. Emilia tyckte jag såg kul ut. Och ja, andra smålog också då de såg mig men VA-DÅ-DA?


Det var början på min kväll det.
Väl hemma - kvällsmat, tandborstning, tvätt, plocka fram kläder inför morgondagen, städa upp lite inför eftermiddagsfikebesöket imorgon, hem till mamma och pappa och hämtade hem pälsen jag ärvde efter farmor. Hade jag inte behövt för väl hemma såg jag ut som en BALUBA i den.
BALUBA = mysko-tjock gammal tant.
Plockade ut och hägde upp tvätt, satte en klunk whisky i halsen, skriver på bloggen och när jag är färdig med den är det ansiktsburk som väntar:)
Jisses! Hahhaha...

Hoppas ni haft det mindre hektiskt idag.

Nattit på er!


"Hemma hos"...

...Ullis blev det en riktigt myskväll. Vi lagade mat ihop, kycklingenchilladas (eller hur det nu stavas) med god sallad till och ett glas rött.
Skärp dig Ullis! Du vara linslus i vanliga fall;)


Sådär ja, nu ser det genast bättre ut. Det var mumsigt gott och vi pratade både hights and deeps.


När vi ätit oss totalt proppmätta och jag fått "gravidmage" av all lök i maten fylldes en skål med chips och vi förflyttade oss till vardagsrummet för att börja spåna om händelser inför en happening framöver.
Ullis tog fram sin Mac och idéerna sprudlade samtidigt som vi skrattade till olika klipp på YouTube.
Behöver jag nämna att Ullis var tvungen att uppdatera sig på dagens MacWorld? För mig är allt sånt rappakalja....


Som brukligt efter att man druckit vin, vatten och kaffe blir man kissig. Jag blev det. Ullis har en katt som heter Gizmo. Och jag är lite rädd för katter.... Jag tycker om djur - absolut - men jag har respekt för dom och katter kan vara lite oberäkneliga. Gizmo känner jag inte så väl men han är fin och go men... det blev lite jobbigt när jag skulle på toa och han satt på toalocket och med trotsig blick mötte min bedjande.


Det slutade med att.....


Tja, vad ska jag säga... Han ville helt enkelt inte lämna badrummet.....

Så har även denna dagen börjat nå sitt slut. Jag körde hem med vindrutetorkarna på full speed för att frigöra sikten för allt snöblandat regn - HUGA. Ruggigt värre ute. Men här hemma, på soffan, under filten är det varmt och skönt.

Nattit alla!

Tess/Sara

Men hej!
Så har det blivit onsdag - dagen de flesta gillar allra mest, bara för att den är så nära helgen. Jag gillar också onsdagar av helt andra anledningar. Onsdagar ger mig tur, japp - det är så. Det har alltid hänt positiva saker på just onsdagar. Jag föddes på en onsdag...hahahahhah.....
Jag gillar annars tisdagarna väldigt mycket. Det däremot är lite svårare att förklara. Men tänk så här. Måndagen har du bakom dig, onsdagen framför dig och tisdagarna ger dig en skjuts mot helgen....
Kryptiskt?

Anyway.
Det bidde lunch med Tess idag. Vi åkte till Samarkand och åt på Coretto, jag beställde (som vanligt) en Panini chillil/kyckling med extra oliver och fetaost på salladen - MUMS, som Maria Montazami säger.
Sen frossade vi bland kläderna på Lindex. Vet ni - just denna årstiden är pest för håret. Det blir så statiskt och flygigt. Väldigt irriterande.

Hihi...jag la ut den "snälla" bilden....de andra provrumsbilderna hade klart varit roligare att lägga ut;)



Ok Tess...förra veckan ville du ha väskor....denna veckan skor... ;) Det spelar nog ingen roll hur många väskor eller skor Tess har för hon vill ha meeeeeeer..... Och jag håller med! Bara det inte vore så förbenat dyrt!


Till fikat i eftermiddag fick vi besök av Sara, Alve och Agnes.
De bjöd på goda muffinskladdkakor - jag åt bara en! Men jag hade nog gott och väl kunnat smaska alla på det fatet. Så gott!



Ser ni dom??? Kladdisarna de bjöd på!

Nähepp, nu är det dax att bege sig till affären och handla. Jag och Ullis ska spåna lite om julfesteriet här på jobbet;)

Potpurri av mig....

Det är fantastiskt kul att gå igenom sina gamla kort ibland...eller NOT!
Jag har skrattat så jag kiknade innan. Händelser som jag glömt dök upp till ytan och jisses säger jag bara. Lådan jag kikade i var sedan länge en låda jag lagt på "is". Ta tag i det den dagen du inte har något att göra. Och tro mig, jag hade fullt upp här hemma men så skulle jag flytta på ett par andra saker på en hylla och där låg lådan med kort - och det var ingen liten låda heller. Så jag började kika...tog upp ett...

På detta kortet är jag nog runt sex år gammal...påminner lite om "Greta Gris" som barnen sitter och tittar på just nu.


Och lite äldre på dessa, den högra bilden är tagen på Lillestadsskolan. 


Sen kommer Fagrabäcksskoletiden...med allt vad det innebar..., första mensabensan, tandställning, punkperioden, första förälskelsen, BG och andra saker som hör tonåren till......
Matilda kommenterade den högra bilden: Mamma, hur fick du sånt hår?! Hon trodde inte det var jag...hahha...



Det är inte för inte jag hatar ordet SURPUPPA! Hahhaha....sicken min!!!



Dessa bilderna är tagna hos dåvarande fotograf Bernts foto.
Spana in min bror. Så sööööt han var då...hihi... Idag är han en riktigt snygging;)



Sen kom Kungsmardstiden där jag träffade en del av mina närmsta vänninor som än idag umgås med. Det var en minst sagt galen tid och då fick jag även mitt körkort - minns alla "raggar"rundor på stan man tog då. Barbarella, here we come! 

Så var det dax för seriösa perioden. Jag lämnade Kungsmardsskolan och började jobba på K-Konsult. Det var dräkt som gällde då och högklackat, den tiden som följde var turbulent. Jag flyttade ihop med min ex, började på Visma Spcs (som jag ännu efter 18 år arbetar på) separerade med exet efter sju år och hade tokroligt med mina tjejkompisar. Ija Leon bodde under mig då, ni kan ju själva föreställa er! Ales P och jag blev kompisar via Funk/hip hop som vi båda tränade, jag och Gulle hade nattliga bladesturer, vi åt skumtomtar ihop med Anna B och Åse tog med oss till en riktigt galen helg i Götet.



Bilden ovan är tagen i sviten på Statshotellet som vi fick disponera den kvällen vi firade företagets 10års jubileum. Det var bal den kvällen;)

Jag och Ija brukade fota varandra. Detta kortet är taget vid Teleborgs Slott. För bara en liten stund sedan hade jag Niklas bakom ryggen och han utbrast - Vilket fint kort, hur gammal var du på det?  Grrrr....säger jag bara.



Under 90-talet reste jag mycket. Jag hade ett distansförhållande och jag hade VIP-kort till typ...varenda ställe i Växjö. Att stå i kö var inget för en partypingla som var ute onsdag, fredag, lördag.
Till alla er som var med då - minns ni våra träffar på Statts toalett? Martina W, jag kommer aldrig att glömma ditt försök till att bättra på mitt smink och då dörren till toan lossnade så jag fick dörren i huvet och trodde jag fått hjärnskakning. Jag kved - ni skratta ihjäl er.
Det var på Lagerlunden, i baren, jag och Niklas träffades på "riktigt". Vi hade genom Anna Brändefors setts ett antal gånger tidigare men det var då det sa KLICK:)
Perioden som följde innehöll härliga resor, förlovning, Emilia föddes, vi gifte oss, Matilda föddes, by byggde hus och här är vi idag! Jag ångrar absolut ingenting jag gjort! Jag har haft en resa fram till dagens datum på både gott och ont. Livet är föränderligt men det är viktigt att ta vara på de gottigaste stunderna och låta själen bli värmd av det. Vad livet har att erbjuda framöver? Tja, hade jag varit sierska så hade jag vetat.
Det jag vet idag är att jag ser ut så här!


Emilia kläckte en rätt - inte så kul - kommentar...grrrr....
Hon hade fått syn på ett kort i lådan där jag var toppless. Jag förklarade att man förr solade så. Då sa hon: Men mamma, det var innan du fick barn va?!
Sen retades hon tills jag sa att nu räcker det - sov! Som sagt....

Nu har ni fått en liten inblick bakåt i tiden.
Nu ska jag städa upp köket efter pannkaksgräddningen innan och spana in andra bloggar jag följer. Ska även hinna skriva lite innan det är sussa nana kudden dax.



Pust och stånk...

...och kallt om rumpan. En sak är säker - jag måste skaffa mig en sadelvärmare. För hu så kallt det är ute just nu och jag har nämligen cyklat i över 1 tim. Jag cyklade till Hovshaga centrum, därefter vidare mot Kronoberg och tog hemvägen genom Stora/lilla Smäcken/Hultet.
Sådana här kvällar är friska, det biter verkligen i kinderna och näsan känns som en gigantisk...hm...kommer inte på nåt ord. Men den är just nu illröd och snorig. Men det ar härligt och jag skulle gått och väl kunna bli tagen för fönstertittare. Jag älskar nämligen att kika in i de upplysta husen som ser så där härligt varma och mysiga ut. VA? Nej! Men hallå - det är ju inte så att jag trycker näsan mot rutan och spanar in. Självklart gör jag det mer diskret.

För övrigt har det varit en bra dag. Fullspäckad som vanligt med möten på jobbet. Mitt i lönekörningen är det också så jag och Else sitter med rättningar och dubbelkoll över vad vi gjort så det blir rätt på allas löner. En hel drös av resor och traktamenten är det också. Tror närmare bestämt att vi fått in över 50 reseräkningar! Det ni! På onsdag måste allt vara klart för att överföras till banken så det blir en tuff morgondag.

Ikväll har Niklas gröpt ur pumpan med barnen och skapat den ett ansikte. Och den blev så fin!! Han är världsbäst på det och det är hans uppgift att varje år fixa Halloweenpumpan som ska stå på verandran:)
Jag har bytt sängkläder också så nu (ska bara vänta ut eftersvettningarna Arne som jag har just nu) ska jag in i duschen och sedan krypa ner i nybäddad och fräsch säng.

Imorgon lägger jag ut lite fina mysbilder på pumpalensen och min fina skål full av kastanjer:)

Nattit på er!

PS. Kör försiktigt imorgon bitti - det var glashalt i morse!

Underbara söndag

Och vart tog den här dagen vägen då? Jo, det ska tala om att även denna dag blev fullspäckad. Vi började med att åka till Strandbjörket där vi satte oss i solen och fikade.


Fika skulle även fåglarna i parken få göra. Vi hade med oss en massa bröd som vi smulade sönder och som sedan i skräckblandad panik kastades ut till änderna. Det var jag och Emilia som bjöd dem på fest. Vi skrattade så jag var nära att kissa ner mig. Aptiten var det inget fel på hos dom....jisses! Har ni någon gång blivit naffsad av en and???!!!


Färgerna i parken var ljuvliga. Hade önskat att jag haft med mig staffliet och mina färger och en ren duk och kunnat måla av färgprakten. Många nyanser av gult.


Oj vad det lektes. Mina flickor körde bil och de flög iväg, de åkte på skateboardbanan och lekte inte-nudda-vatten och lilla Isabelle (Matildas docka) blev räddad av krokodilen.

Till hösten hör Kastanjer. Jag plockade en hel kasse! En del av dem ligger nu i en skål på köksbordet.

 
Familjen åkte vidare till Mc Donalds medans jag själv lämnades av hemma så jag kunde byta om och gå vidare till Karin N som höll i M&I partyt jag var bjuden till.
Här ser ni Sandra i full fart med att visa höstens kollektion för oss.

Och som vanligt var det mycket fiiiiiiint! Jag gillar verkligen kvaliten och färgerna. Jag passade på att handla lite kläder i julklapp till flickorna. 


Här står självaste värdinnan Karin och förbereder fikat. Åh...så gott det vaaaaa!!! Jag tog två stoooora bitar:)




De andra åt under mer städande former....;) Tack goa Karin för att du bjöd in mig. Det var supermysigt!

Det var en välbehövlig promenad jag fick sedan med Ulrika R och vi hann ventilera en hel del på rundan vi tog. Jag är så glad för att jag funnit en sån fin vän på så nära håll. Det är bara 15 meter till hennes dörr:)

Barnen är badade och sövda och vi sitter i soffan, jag med ett glas vin, och tittar på Rallybrudar på TV4. Än så länge vet jag inte vad jag tycker om den.

Nyhetsmorgon...

...med en stor kopp kaffe och ett par goda mackor med mjukost och olivmortadella på är en perfekt start på söndagen.

Jag gillar verkligen att ligga här i soffan på divandelen med gosefilten om mig och se nyheter om världen, trender och allmänhälsa. 

Emma Danielsson, modeexpert på Expressen,

visade och pratade bl a om väskor/skor idag. Alla sorters klackar funkar denna höst.

Just nu chattar hon på webben så jag skickade iväg en fråga jag med:

_____________________________________________________________________________________
Alina

De flesta stövlarna är rundade framtill. Men jag har ett par fina camelfärgade stövlar med svart dragkedja men där själva tåpartiet är rakt. (kantigt) Är det ok att ha det? / alina

09:28
Emma Danielsson

Den kantiga tån är inte särskilt trendig men det är heller inget fel med att ha det så kör på det om du gillar det. Kamelfärgat är dessutom en stark trend just nu.
______________________________________________________________________________________

Trender i höst är:

-Smycken! Stora sådana. Man kan bära en väldigt diskret outfit och ha ett stort intressant smycken och ändå sticka ut. Enligt Emma så fanns det snygga accesoarer på:

asos /mangoshop / forever 21

- Stövlar över jeansen i år är tydligen inte särskilt trendigt längre. 
- Man kan bära svart väska till bruna skor och vise versa men - man skulle undvika att bära exempelvis brunt i olika nyanser. "En brun sko ihop en en brun väska i en annan nyans känns sådär, då kör jag hellre på en svart väska." svarade Emma.
- Päls! Är superINNE! 
- Pilotjackan är den starkaste trenden för män! Snyggt och manligt men även en klassisk ullrock som bärs över kostym är helt rätt. Får gärna stilkrocka med slitna jeans och kängorna?
- Rött och camel är höstens starkaste färger.
- Vida byxor! 
- Kjolen som slutar under knät är en trendig modell i höst som ingår i det rådande Mad men-modet. Det är alltså ute med kortkort.


http://blogg.expressen.se/emmasmode/

Emmas blogg är en av de modebloggar jag följer.


"Pump" träning...

...på högklackat!

Det fick jag erfara idag.

Dagen började med att jag ringde återbud till Idrottskliniken där jag bokat in mig på Step pump. Jag ansåg att jag vaknat alldeles för nära inpå passet så jag åt frukost i lugn och ro istället.
Därefter åkte jag ner till stan, köpte en barbie på BR, bytte in lite saker på Body shop och fick med mig ett orange läppstift, mascara och Tee tree oil. In på Lindex och bytte kläder till andra kläder åt barnen. Stod och dividerade om pumpor på stortorget och fick med mig en hem på närmare 10 kg! Att gå storgatan igenom med den och alla mina kassar på högklackat...det var träning det! Folk fick väja för min raska gång och mina fingrar var krökta en bra stund efteråt.
Hem och åt lunch, packade in Barbien till Bella ihop med Matilda som hon skulle ha med sig till kalaset. Cyklade iväg med henne och lämnade henne på kalaset. Hem igen och bytte om, fikade med resten av familjen och Emilias kompis Ida. Åkte till stugan för att se över mammas pelargonier - som jag fick konstaterat - hade frostat ihjäl! Förbenat!
Bytte om igen och åkte ner på stan och tog en snabbfika med FAF på Palladium. Åkte hem, ställde bilen, cyklade för att hämta Matilda som för närvarande leker med My.

Och sen dök Åse upp på snabbvisit:) med sina söta flickor Nelly och Saga. Åse är även hon en sådan person som är svår att fånga på bild. Hon har en viss tendes till att alltid vilja göra miner. Detta kortet på henne är en av de andra fem som hon ser "normal" ut på...hahahahha....puss på dig vännen!




Och här är jag nu....
Så den träningen som jag bokade av i morse kan jag lungt säga att jag kompenserat med alla annan "naturlig" täning som jag haft för mig idag.

Nu ska jag börja med middagen. Och sedan förhoppningsvis pusta ut i soffan med ett glas viiiiiiin:)


Åh vilken fredag....

...finns det en film som heter och ibland önskar också jag fick byta plats med någon av mina döttrar för en dag.
Tänk att bara få bli hämtad från skola/dagis, bli erbjuden fika, få göra precis vad jag vill tills middagen skall serveras och därefter få krypa upp i soffan och titta på Barda samtidigt som jag smaskar i mig godis och kaminens värme sussar mig till ro?

Så kommer det dock aldrig att bli utan istället har jag städat huset blankt invändigt. Blank är även jag, fast av svett.
Men nu är det klart i alla fall och duschen väntar. Har haft en härlig dag hitills.
Jag älskar verkligen halvdagarna på jobbet på fredagarna. Det är guld. Idag t ex hann jag med att gå runt sjön med Antonia innan jag hämtade flickorna. Vädret har varit otroooooligt fint idag. Sådana höstdagar är underbara.

Antonia fick vara motiv ett par ggr innan hon sa till mig på skarpen att vi faktiskt skulle gå runt sjön i raskare takt, inte stanna överallt;)






Tack för den promenixen Antonia, det var susen!

Därefter hämtade jag mina godingar som sagt och där fick jag skåda fantasifulla mossgubbar. Visst är de ljuvliga!



Kolla in Emilias. Hon hade till och med hittat ett mosshjärta. Hon frågade om jag kunde gissa vilken som var hennes och jag hittade hennes direkt:)!



Det var dax för klippning för flickorna idag så vi åkte direkt till EMA Hårstudio vid Hovshaga centrum.
De blev så fina och de skuttade ut glada från salongen efter att ha tackat Nadia för klubborna dom fick för att de varit så duktiga.



Åhåjaja...hur trött kan man va....(jag alltså). Nu som sagt en dusch och sen ska jag förvandlas till chipsätande soffpotatis och vet ni - jag struntar totalt i att jag bygger upp mer fluff!

Kram på er:)

Snart är det dags för....

.....fredags myyyyyyyys! :)

Godmorgon på er alla "monsterdiggare". Idag ska jag berätta för er hur man slipper löv i sin carport samtidigt som man får sig ett gott skratt.

Man placerar den stora golvfläkten bakom, till exempel, några cyklar så den inte syns. När någon sedan passerar framför carporten trycker du igång fläkten på hösta speed och löven virvlar rakt på personen och carporten blir samtidigt städad.....fniss...fniss...


Nina nina ni nanna....

Kvällens boktisp....

Ahhh...önskar jag hade haft en bra bok att läsa. Jag ligger nerbäddad i sängen sen kl 21. Supermega seg efter vistelsen i simhallen på tre timmar. Otroligt tråkig är jag, speciellt mot min man, men jag kan inte hjälpa det. Duntäcket var för lockande. Efter att ha stått i duschen och ökat värmen till max efter hand och sedan bastat känner jag mig helt slut.
Och även om jag haft en bra bok så hade jag nog inte orkat läsa den heller. Jag har däremot filat på min bok. Den kan jag ju styra hur jag vill. Riktigt kul och intressant faktiskt hur hjärnan och fingrarna funkar för ibland rör sig fingrarna snabbare över tangentbordet än jag hunnit formulera en tanke och berättelsen bara blir till.

Min coach, ska snart höra av sig till mig igen och jag är så spänd av förväntan. Vi har annars haft mest kontakt via nätet. Jag har nu påbörjat resan till att eventuellt i framtiden kunna få min bok utgiven.
Ett fåtal personer har fått läsa delar ur den. Och snart är det dags att lämna ut hela altet till den gruppen jag valt ska få läsa allt och ge mig feedback och rättningar på det jag skrivit.
Det tar tid, men är det något som faktiskt kan få mig på bra humör är det mina karaktärer. Jag älskar att följa dom och bygga upp dom. Det är en häftig känsla. Gillar jag inte någon är det bara att radera.....hahahha...tänk om det vore så lätt i det dagliga livet.

John Blund knackar på fönstret och sömnpulvret han har med sig känns rejält. Gääääääsp....så nattit på er. Sov gott och jag hoppas vi alla får en bra fredag imorgon:)


Sangriaaaaaa

Vilken kväll det blev igår:)

Jag satte mig på cykeln och trampade ner mot centrum. Kan tänka mig att utifrån min rubrik så kan det tolkas att jag drack Sangria igår men nepp, jag var på restaurang Sangria (Storgatan 30) och njöt av härlig tapas med Helena och Therese.



Vi hade grymt kul. Skrattattackerna flödade och Helena överraskade med kommentarer som fick mitt vin att fastna i halsen...
Tess känner jag så pass väl redan....hahhahah...så jag vet hurdan hon kan va.
Det är underbart att se och uppleva nya sidor hos sina vänner.

Vi diskuterade allt från rakade bringor, resor, mode, mystik, övernaturligt, färger, "så här lång" och annat. 



På bilden ser ni Ivan, den perfekte värden/servitören. Han var öppen och glad och gjorde verkligen vår vistelse på Sangria till en riktigt fin kväll.
Och jag måste ge dig - Ivan - en eloge för hur du bemötte min fråga om köttet;)



 Det är väldigt svårt att få till ett normalt kort på Therese! Tro mig...jag har försökt.

 Jag håller i dig hårt Heleeeeeena;)

Runt 21.30 tackade vi för oss och tog en minipromenad. Väldigt mini - för vi stannade till vid väskaffären på västergatan tror jag det ligger, och kikade in. Den ska läggas ner och de har mycket snygga väskor, plånböcker och hanskskar där. Ett tips om man är ute efter det eller t o m vill köpa en tidig julklapp.



Här lämnade Helena oss. Hon åkte hemmåt och vi - jag och Tess - såg på varandra. Hemmåt? Nejdå. Vi gick istället till PM och satte oss där.

Puss på dig Helena, du fräscha och härliga kvinna - och tack för alla skratten och en riktigt trevlig kväll "så far"...

.

Som sagt. Jag och Tess fann ett bord på PM och vi beställde en Frozen Margarita och en Dry Martini med extra oliver. Kan tillägga att oliverna var gigantiska. Såg lite halvt loj ut då jag smaskade i mig dem. Inte direkt kvinnligt....hahahha...O M G!

 

Det var fullsmockat med folk på PM och atmosfären var....hahahhaha....förlåt Tess men nu måste jag bara få lägga ut bildserien jag tog på dig!
Jag har försökt, som jag skrev ovan, att få med Therese på bild utan roliga grimaser eller nåt. Det är svårt - beviset kommer här nedan....hahahha....piiiiiip...

 Ok, blir det bra så här? Eller? Nej, lite stirrig i blicken....
 Vad sa du? Inte bra denna heller? Lite frågande i blicken....
 Näääää...kom igen då! Du kan väl åtminstone försöka Tess! Sluta skratta.
 Näe, inte så. Nu ser du mer förförsikt sömnig ut.
 Ej godkännt! Nu scher du shååååå...hick....schååååål!
 Yippi - det börjar närma sig.
Då rycker Tess kameran ur min hand. Ge mig den förbaskade kameran sa hon och började klicka av.

 Snyggo!  Äh, fy farao vilken hemsk bild. Har jag inte haft komplex för min näsa eller mina kinder innan (vilket jag alltid haft) så får jag det defenitivt ännu mer nu.
 Jag skratta så mycket att jag fnös upp min dyra Dry Martini i näsan och ut över bordet.

 Men ser du bordet Tess. Allvarligt! Titta! (behöver jag nämna att en av servitörerna där inne kom och damp ner en hög med servetter på bordet?, han flina diplomatiskt och går vidare)

 Ordning i klassen!

Som sagt vi hade en galet härlig kväll. Det är befriande med skratt (trots att det ibland kan leda till käkont och skallavärk). Helena - Du skulle följt med dit!!! Nästa gång håller jag hårdare i dig;)

Tess - du är en underbart härligt människa som ger otroligt mycket positiv energi. Du är som en uppfriskande vind (ok...inte alltid då...;)), du är rak och ärlig och ibland till och med lite "elak" (me like) och jag måste bara få säga att jag blev både skrämd och förvånad över att vi satte så klockrena ord på varandras känslor....
Ibland tror man att man är själv i sina tankar om saker.

Så var det dax att cykla hemmåt. Tess tog på sig sin reflexväst, tände lamporna och tog på cykelhjälmen medans jag...levde farligt....
Inte bra - så det ska investeras i hjälm (Emilia gillar inte sin längre...men jag vet inte om jag vill ha en med giraffer på...) och bättre lysen.

Och till alla er där ute!!!
Livet förlängs av relationer man mår bra av - ta vara på varandra, våga vara lite "galna" och skratta mycket!

Chiao!



Ingen fotboll för mig...

Jag har bojkottat tvn ikväll trots fotboll och andra bra serier jag velat se. Istället har jag joggat (utan äggklocka) i 40 min och gjort en helsikes massa sit-ups...tufft!
Jag saknar verkligen min träning från Step & Stage. Förr tränade jag 3-4 ggr i veckan, aerobics, jazz, funk/hip hop och pump. Jag har ALDRIG kännt mig så himla otränad som jag känner mig just nu. Jag fixar ju inte ens att gå upp för två trappor på jobbet till fikat utan att flåsa fult.

Chipset och annat gott jag stoppat i mig har gjort sitt och jag har gått upp två jäkla mjölpaket i vikt! Jag hatar fluffet! Näe, ni andra som ser mig, ser ju så klart inte det, för det är inte badsäsong just nu, men JAG känner det. Det känns när jag går, det synns när jag sitter - AND I HATE IT!!!

Och jag är nästan alltid trött också. Visst, jag har ett späckat schema men får man in lite träning i sitt liv så ökar ju endorfinerna och andra prusilusker som gör att man mår bra och blir piggare:)

Jag kan riktigt se era höja ögonbryn och menade blickar då ni läser detta men - SHUT UP! Det är verkligen ingen 40års-kris.
Jag vill må bra helt enkelt och på köpet får jag kroppen jag vill ha. Jag har aldrig varit fåfängd, det vet ni som känner mig riktigt väl.

Anyway...nu har jag druckit upp ett stort glas vatten och ska ta mig till duschen på rätt darriga ben. Sen ska jag sätta mig med min VAIO och skriva på ett intressant kapitel;)
Jag säger bara en sak: DILDOS...hahahahha.....ja, faktiskt.....

Nattit på er alla!

Tiiiiisdag

Att vakna upp och se en blå himmel utanför fönstret gjorde det enkelt att stiga upp idag. Trots sömnpulver från John Blund i mina ögon och kyla utanför täcket så fixade jag morgonprocedurerna galant. Utan några som helst konflikter.

Igårkväll donade jag med att plocka fram kläder och accesoarer till Emilia. Idag ska tydligen alla barnen i hennes klass vara utklädda till något yrke. Vad tror ni hon klädde ut sig till då;)



Den söta lilla donnan var snabb med att klä på sig idag. Här sitter hon och kikar på Dora, på tv. Ett måste på morgonen innan det är dags för frukost.



Nu har jag precis smaskat i mig halv tio mackan och druckit mitt kaffe.
Vi börjar bli många nu på företaget. Bara sedan efter semestern har det anställts 25 nya medarbetare:)
Nu dags för lite schemaändringar.


En härlig lunchdate

Det är underbart med spontanmöten och idag blev det så. Ella och jag hade sedan länge pratat om att vi ville ses och idag blev det av. Som bonus följde Arina med och hennes underbart söta lilla dotter Nathalie.

Charmtrollet Nathalie blev ju så klart hungrig hon med när vi andra åt.



Sicken liten sötnos!

Vi åt gott på Piazza Teatro och skratten flödade, jag har nämligen hittat min kopia på att göra - eller råka ut för saker. Men som sagt...det måste vara någon genetiskt gren i det. Ella är nämligen fenomenal på att faktiskt råka ut för saker precis som mig.
Jag känner mig genast lite mer lättare till mods...eller NOT! hahhaha...men oj vad vi skrattade.


Jag och Ella



Det var riktigt kul att träffa Arina också och jag hoppas det blir mer sådana härliga stunder ihop som vi fick idag. Den energin jag hade efter att ha lunchat med dom har hållt igång mig tills nu.

Arina och Alina

Tack Ella för lunchen än en gång! Och jag hoppas du får en underbar resa till NY! Som sagt...fyll inte bagaget med skor och väskor på vägen hem;).

För övrigt har dagen varit fullspäckad med möten på jobbet. Kom hem först vid 21.00 idag efter julfestplanering med personalföreningen CD&ROM på jobbet.
Idéerna var många och nu tror jag nog vi hittat rätt:)

Nattit alla goa därute (hoppas alla sover gott ett par nätter till - snart är det fullmånedax igen) !


Lé Äggklocka

Ja, jag heter ju inte Alina för intet....

Jag har haft lite coaching av min bror när det gäller träning. Han sa nämligen till mig att jogga 30 min var bättre än att gå i 1 tim.
Om intresseklubben vill anteckna så tycker jag att det är URTRIST! Men jag ville ändå ge det en chans.
Så igår gav jag mig ut. Jag ville dock inte jogga längre än just 30 min så...för att hålla koll på tiden så ställde äggklockan på 30 min och la ner den i fickan. 
Döm de jag mötte om deras förvåning då jag passerar dem med ett långt ringande ljud när tiden gått ut! Det slog mig aldrig att jag kunde ställa klockan på mobilen....;)

En skön kvällspromenix

Ja, det har faktiskt blivit en vana och flickorna tycker det är lika skönt som jag. Men dagen började med dagg i gräset.



Bilden är tagen ute vid stugan där jag tillbringade förmiddagen. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är underbart att ha en hideaway där jag kan vara bara jag. Ok, inte så mycket hideaway egentligen men där finner jag mitt andrum. Att dona i trädgården är som balsam för själen och jag fick mycket gjort.
För övrigt så trixade vi i egen trädgård hemma också, ställde in trädgårdsmöbler och studsmattan och plötsligt så var man tvungen att inse, att trots fint och varmt väder, så är det faktiskt höst. 
Men sådana dagar som idag är guld! Det riktigt glöder på himlen vid skymning.

 

Och vår runda som inte skulle bli så lång blev rätt lång ändå.
Matilda somnade nöjd i sin säng runt åtta tiden. Efter att få ha öppnat fasters och kusinernas paket och blivit firad ännu en gång så var det extra skönt att krypa ner i nybäddad säng med Barbapappasängkläder.
Emilia däremot har kommit in i en spökperiod. Hon lånar bara böcker som är "rysliga". Boken som jag läste för henne ikväll heter "Dödens sång". Låter värre än vad det är. Jag fnissar mest åt historien men hon blev faktiskt riktigt rädd. Så jag fick sitta en stund och intyga henne att spöken faktiskt inte finns...inte ens vid Halloween:)

På tal om Halloween så har jag noterat i min kalender att jag ska köpa en stor pumpa på torget på onsdag som vi ska gröpa ur och göra ansikte på. 

Hahhahah...förlåt...hahahah...har "Härmed förklarar jag er Chuck och Larry" på i bakgrunden. En riktigt sjuk film...hihi....

Anyway. Spanade igenom min kalender. Insåg att jag glömt att höra av mig till en av mina närmsta väninnor som fyllde år i fredags! Jag är så lessen Kristina!!!! Jag brukar aldrig glömma men jag är totalt hopplös:( nuförtiden. Inte riktigt mig själv....
Nästa vecka blir en tuff vecka. Jag redan tre möten inbokade på måndag och resten av veckan verkar inte bli så mycket mindre inbokat. 
Nåväl. Bäst att ta vara på de sista timmarna av söndagen då. 
Ska BLÄ (ja, det är ett småländskt uttryck för att bläddra) lite i nya CHIC och bara va.

Kramzi till er alzi:)!

Bomschakalaaaaak

Ungefär så känner jag mig just nu...hahaha.... VILKEN DAG!

Återkommer om en stund. För nu ska jag ut och promenera med Matilda och Emilia. Älskar dessa kvällspromenader. Himlen är så underbar!


PS. I love you

Filmen är slut nu och jag sitter här och stortjuter. Snörvlar rätt högt, försöker kväva det under filten men...åhhh....
Kärlek är så vackert, kärlek kan vara så svårt. Det kan vara glödande rött precis som himlen var vid skymningen ikväll eller becksvart som natten är just nu.
Kärlek kan lyfta dig, få dig att sväva, få dig att känna dig speciell, få dig att känna dig som den enda på jorden som är älskad på just det där speciella sättet.

Jag minns mig själv för ca 12 år sedan, på bryggan ute vid stugan. Det började skymma och jag satt där och tittade ut över det blanka och stilla vattnet. Jag var ensam och jag grät. Jag minns att jag störde mig på myggorna som till och med dom kom i par. Till och med dom hade någon men inte JAG. Så jag smockade till en...så den blev själv...

Jag minns min mormors ord: Men Alinos (smeknamn uttalat på rumänska), det finns alltid ett lock till varje gryta. Och jag minns mitt svar: Men mormor, tänk om locket till just min gryta kommit bort? Eller...blivit skevt...eller...värst av allt...hittat en likadan gryta som den passar bättre till?
Min mormors svar på det: Dumheter, du är en unik gryta och till det krävs ett lock. Så är det bara. Det du har inom dig kokar bara över om du inte har rätt lock. Den finns där ute på puben så gå ut och dansa med dig.
Hahhah...hon var underbar. Fick mig alltid att skratta, fick mig alltid att må så bra. Åh, jag saknar henne så. Det var också en speciell kärlek, kärleken till min mormor.

Filmen var så tänkvärd, den bjöd på sköna vyer över Irland (ett land jag defenitivt tänker besöka någon mer gång), den beskrev kärleken på ett sådant vackert sätt. Ja, visst var storyn ledsam men budskapet var väldigt mycket - LEV I NUET. Hindra inte kärleken utan fånga den, se den, bevara den, lev den, njut den. Och framför allt. Man lever bara en gång. Nattit alla ni där ute:)

Igår

Men hej!

Det blev en riktigt härligt kväll hos Martin och Malin, Ida och Ella:)



Vi blev bjudna på god mat och gott vin och när barnen ätit färdigt kunde vi i lugn och ro sitta och avnjuta mat och dryck. Det blev en hel del skratt, och samtalsämnen flödade. Jag tycker alltid det är lika kul att uppleva att "världen är allt bra liten och Växjö är ännu mindre". Vi har umgåtts/umgås med gemensamma vänner eller känner många som visa versa umgås med. Flickorna bjöd oss på underhållning under kvällen. Ida och Ella sjöng och dansade. Det var egentligen bara vid matbordet och då, vid dansuppvisningen vi såg dom, annars såg vi inte röken av dom.





Som alltid när man har roligt går tiden fort och det var dax för oss att tacka och cykla hemmåt i höstkylan. Vi hade nog kunnat stanna kvar i den fina stämningen länge länge men idag var det dax för kalaaaaaaas! Matildas barnkalas:)

Tack Malin och Martin för en fin fin kväll!

 

Jamen då...

Aj aj aj...det bultar och det bankar... i min mun! I tandköttet runt min tand. Innan jag hämtade flickorna från skola resp dagis åkte jag förbi tandläkaren. Han fick öppna upp rotfyllningen igen och lägga på nytt bakteriedödande medel.
Och ja, jag hade rätt även denna gången. Mitt tandkött hade blivit inflammerat någonstans under rotfyllningen. Suck. Det gjorde faktiskt så ont att tårarna rann ner i öronen på mig. Det blir ju så när man ligger ner....

Äsch...ryckte upp mig och hämtade flickorna. Hem och ringde till Antonia och hörde om hon ville komma förbi på en fika och japp, hon kom:)





I vanlig ordning glömde jag bort lunch. Inte bra, men det blir lätt så då jag ska hämta flickorna vid 13.00 på fredagarna. Så jag fixade lite till mig. Jag hade just beklagat mig för Antonia över mitt fluff då hon, när hon såg vad jag skulle äta, utbrast:

"Ska du äta det där? Skyll dig själv då!"

Hahhaha...ja, hon har så rätt så. Men...gott var det, olivmortadella på mackan och Riskvik med sylt. Smaskens:)



Nu är det snart dax att bege sig till danskolan med Matilda. Jag beklagar mig över posten som idag bara innehöll tråkiga räkningar och en tidning till barnen från Mc Donalds.



Men innan vi åkte iväg så pratade jag lite och lekte med Matildas elefant. Jag brukar göra det ibland. Prata med deras gosedjur och de svarar med roliga röster.
Elefanten spanar in min tand här på bilden...med snabeln...mysko....
Hahhaha...jag har minst lika roligt som barnen när jag sätter fart!


Ännu en frajtag

Det känns som det var igår jag skrev liknande titel.
Med rasande fart fylls dygnets timmar.

I natt sov jag på "longplay" - någon som känner igen just det ordet;)
Jag har sovit riktigt gott och det känns som jag sovit riktigt länge också, så när jag slog upp mina bruna så var det hopp ur säng direkt utan ett antal snoozningar!

Så vad händer en sån här fredag då? Tja, er andra har jag ingen koll på men jag själv ska arbeta halvdag, därefter direkt till tandläkaren och kolla upp om jag har inflammation i glipan mellan tänderna, sen hämta mina flickor, handla, köra Matilda till dansen och avsluta med trevlig kväll hos fam Ejermark:)

Just nu känner jag mig så här:


Men allvarligt!

Vad är det med vissa personer....!?
Det går inte att såra mig, få mig att känna mig obetydelsefull och sen helt plötsligt tro att allt är bra igen utan att ens ha brytt sig om att fråga mig hur jag mår på ett par veckor! Och hur många chanser ska man dela ut?
Det är ingen vänskap!

Men det är så med en del personer. De klarar helt enkelt inte av ledsamhet....

Min erfarenhet säger att förr eller senare hamnar personer som gjort så mot andra, själva i det.


I HATE YOU

....because I love you!

Ja, Prince låt är förknippad till en gammal händelse och den texten är så....
Jag blir så arg på mig ibland. På hur hjärnspöket fungerar. Mitt i en kontroll av kostnadställen så dök den låten upp i huvudet på mig!
Grrrr.....

Men det är just så hjärnan fungarar. Saker och ting kan ligga latent och sedan - utan förvarning - överraska en.

Bort med Prince och dumma tankar - tillbaka till kostnadställen, övertidsstatisktik och hälsokontroller!

Huller om buller

Ja, det kan det verkligen bli i min väska med jämna mellanrum - huller om buller alltså. Så ibland gör jag så här:



Projekt upprensning med andra ord. Jag har verkligen ALLT i min väska. Ni ser ju själva. Problemet är mobilen ibland. Jag hatar när den ligger längst ner i väskan och det börjar ringa. I sådana lägen borde jag låta den ringa för det är så svårt att hitta den. Man gräver runt och blir bara irriterad. Det har till och med hänt att jag hällt ut allt (oftast händer det i bilen) bara för att jag är för nyfiken för att låta det bara ringa.

Så - pust - nu är det ordning och reda i min väska igen:)

Tandläkarbesöket med Emilia gick bra. Jag fick lite bakläxa dock på att borsta hennes käktänder längst in lite bättre. Annars såg allt ok ut.

Därefter hem, åt ett par pannkakor och begav mig iväg på cykel. Har jag nämt för er att jag har fluffat till mig?
Om inte så kan jag säga att jag lagt på mig 5 kg och jag har gett mig attans på att det ska bort. Varje gång jag passerar spegeln i lite mindre påklätt tillstånd så... tycker helt enkelt inte om det jag ser!
Så - jag stack iväg på cykel som sagt.
Första stoppet gjorde jag hos Åse. Vi pratade en liten stund och sedan cyklade jag från Hovshaga till Högstorp via centrum. Där stannade jag till hos Daniel och Sandra och lämnade lite kläder till Filippa som blivit för små för Matilda. Jag drack ett glas vatten och Daniel coachade mig lite i träning. 
"Nu cyklar du hem och så äter du INGET och då menar jag INTE ENS FRUKT, man ska inte äta efter kl 18"
O M G! Mitt chips!!!! :(
Men så är det.
Har jag kunnat sluta röka då kan jag fixa detta med.
Svetten rann längs med ryggraden så jag satte mig på cykeln igen för att inte bli för kall. 

En och en halv timmes cykling - det var hur skönt som helst. Och kvällsluften var inte så där stickande kall utan mer mjuk...kan man säga så?

Nu har jag tagit mig en dusch och sitter i soffan och väntar in "Välkommen åter". 

Nattit på er!

 

Jag kan fortfarande inte behärska mig...

...till att inte skratta när en olycka inträffar eller när någon slår sig. 

Ärligt!
Jag har försökt - tro mig - och jag försöker. Jag biter mig i kinden, jag nyper mig själv men...usch...Alina då!

Idag hände en liten parkeringsincident.
Det såg så jäkla kul ut! Personens bil (som parkerades bredvid min) hoppade lixom in i själva träräcket framför bilen. Stolpar flög och flis yrde. Jag stängde av motorn och vågade knappt titta in i bilen bredvid. Rädd för att jag skulle börja skratta.
Så jag gjorde det jag skrivit ovan. Jag bet mig själv och nöp mig själv.
Men när jag gick ut sedan och stod brevid personen och vi kikade på skadorna så....brast allt och jag börja gapflabba!

"Förlåt! Det är verkligen inget att skratta åt! - men shit, fattar du hur kul det såg ut, du skulle själv skrattat" sa jag, precis som om det skulle släta över mitt beteende. Och tror ni jag frågade om personen skadat sig eller nåt?
Nej, det gjorde jag långt senare.

Så...Snälla PERSON, du vet vem du är. Om du läser detta...var inte arg på mig. Det är en dumt nervöst beteende som jag försökt arbeta bort ända sen jag var barn.
Om det ger dig någon tröst så kan mina föräldrar och bror intyga.....
Skönt att du inte skadade dig i alla fall...men biiiiiiiiilen....hahahha...skuttet frammåt....hahahha....förlååååååt....

Google

Är det något jag gillar att se på tv så är det dokumentärer.

Ikväll startade KOBRA igång med att visa en dokumentär om Google. Och ja - jag var okontaktbar i ca 30 min. Det var riktigt intressant att följa deras framfart på marknaden, på hur de får fatt på information och hur de tar hand om sina anställda.
Måste säga att det sistnämnda var ganska likt Microsoft. 

Hoppas den läggs ut på SVTPlay för när jag har smält kvällens program skulle jag vilja se om den.

Blev ingen tur till Åse, jag la mig i ett bad i stället och sen som sagt soffläge och dokumentär.

Nattit


Sicken tisdag det blev...

Tjolla hopp tjolla haaaa....vilken tisdaaaa'

Att jobba halvdag är stressande i sig. Underbart att hämta barnen så tidigt men på något lustigt vänster så måste saker och ting fixas och trixas just den dagen man jobbar kortast. 
Och självklart måste allt ske samtidigt vad gäller övriga saker också. 
Fadderlunch mellan 12.30 - 14.00
Tandläkaren med Emilia 13.45
Fiollektion med Emilia 14.20

Förstår ni!

Stressen i mig kröp så jag ringde återbud till tandläkaren för att åtminstone få äta maten i lugn och ro. Hon fick en ny tid imorgon. Stressen kröp ännu mera i mig då vi hamnade bakom en gigantisk kö till maten. Någon konferens fick vi höra. Senare, när jag skulle hämta kaffet var kaffet slut och en minikö bildades bredvid mig. En man som jag sett i gigantkön innan stod också nära mig och jag var bara tvungen att stilla min nyfikenhet.
"Är du en av dem som är med på konferensen?"
"Ja" svarade han.
"Så vad är det för slags konferens, ni är rätt många"
"Vi får höra nyheter och lära oss om träinpregnering" sade han.
"Ok, det lät intressant....en hel dag bara för det?" Han nickade.
Kaffet kom och jag fyllde två koppar och gick tillbaka till vårt bord och i tankarna tänkte jag NOT - det lät INTE intressant...

Anyway - jag fick en välbehövligt skön paus då Emilia spelade fiol. Hon är en riktigt liten stjärna! Jag passade på att läsa Nöjesnytt och spana in höstens trender från butikerna i Växjö.



Under tiden som jag satt där så passerade en kille mig. Han gick in i ett rum och sedan passerade han förbi mig till ett annat rum igen och...jag säger bara Woaaaaooooo! Han började spela ett stycke på piano. Och han spelade så bra att jag satt där ute i väntrummet och rös och njöt om vartannat. När han spelat klart så gick han förbi mig igen och då kunde jag inte låta bli (typiskt för mig som alltid att inte låta bli!)

"Men du! Vilket underbart stycke du spelade, det var precis det jag behövde just nu. Härligt"
Och egentligen fattar jag inte hur jag lyckades men han spelade ett stycke till för mig och det var så vackert att jag faktiskt blev tårögd. Fråga mig inte vad stycket hette men det var precis i min smak. Om du läser detta Henrik får du gärna skriva vad den heter:)



Sen var det dax för hans lektion i Violast (tack Allan för korrigeringen;)) och jag gick in till min Emilia och hennes lärare Görel Gårsjö (Stråklärare på Kulturskolan i Växjö).
Kulturskolan har även bra målarkurser, dans m m så är ni intresserade av att hobbyera er:) så gå in på www.vaxjo.se och sök på A-Ö under K, därefter Kulturskolan så får ni upp allt de erbjuder.



Kolla in vilken fin vägg eleverna målat! Vi stod en lång stund och spanade in all kreativitet!



Nästa stop blev biblioteket för mig och Emilia. Jag hade nämligen toalt glömt bort att vi skulle ha lämnat in listan med "Sommarboken" den 20 september. Dumma mig! Men en mycket vänlig kvinna såg mina desperata ögon och gav Emilia ett fint diplom och så fick hon välja sig en bok - Fnissarnas hämd, blev det.

Självklart var en fika ett måste i bibliotekscafét. De har så mumsich goda muffins där. Jag och Emilia delade på en stor chokladmuffins topad med vitt choklad.

 

När vi fyllt på med energi var det dax att låna böcker. Och oj vad vi lånade! 6 st till Emilia och 11 böcker till Matilda fick vi med oss hem.
Emilia vill helst läsa deckare och spökhistorier. Eftersom hon läst alla Lasse Maja böckerna så fick vi hjälp med att hitta nya spännande böcker bl a dem om "Kioskdeckare Kalle Skavank" av Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem.
Till Matilda lånade jag bl a "Petter och den gåtfulla trädgården" av Ulf Löfgren och "Pite och Palt" av Ann-Christine
Magnusson.



På vägen hem handlade vi. Och så stannade vi till hos Ebba som Matilda fått följa med hem efter dagis idag.
Jag startade igång med maten och flickorna fick vänner på besök.

 Här är Ebba, Vilma och Emilia
 Och här är Emilia och Lovisa

Vid 18.00 piiiiip var maten klar och vi satte oss till bords och åt Fiskpinnar med spenat (spenaten gjord efter mammas goda recept), ett kvällsmatsval av Emilia.



Nu är klockan 19:45 och jag är totalt slut. Bokstaligen. Finito. Akutos tröttos.
MEN!
Jag ska ut och gå! Ja, faktiskt. Ska förbi Åse en runda.

C U tomorrow:)


Hårshampo/diskmedel

Ett tips!

Ibland när jag duschar, tvättar jag kroppen med det sista hårshampot...

Idag läste jag på flaskan: "För extra volym och mer fyllnad"

Shit!!! - Inte konstigt att man har problem med att kontrollera vikten!!!

Från och med nu ska jag använda DISKMEDEL för på den flaskan står det:

"Tar bort även det svåraste fettet" ;)

Tänk om det vore så lätt...hahahha...
Jag tror jag fortsätter med mitt Paolo Roberto program ett tag till sen får vi se om jag fyller badkaret med diskmedel och bubblar upp/ner mig...MOAHAHAAAAA.....

Puss Gunilla Lund för att du alltid får mig att skratta!


Kvällspromenad

En kvällspromenad med barnen var välbehövligt...för mig. Det var faktiskt Matilda som ville ut och Emilia var inte sen att haka på. Men de hade sina sparkcyklar och jag hade kunnat ge mycket för att ha en jag också. Ska bannemej köpa mig en! Fick testa lite på Emilias och det var riktigt kul.
Det var meningen att jag skulle ut och gått med Gulle ikväll men Niklas kommer hem rätt sent så därför passade jag och flickorna på medans det var ljust.

Men Gulle och jag pratade i telefon i ca 40 minuter. Så länge har vi inte pratat på länge just i telefon. Deeptalk och hightalk...hahaahh...och vi kom in på "Uppkopplingar". Något som alltid intresserat mig är människans förmåga att känna av andras energifält. Att beröra genom tankar. Och det funkar faktiskt...för de som har förmågan.

Paranormala fenomen genom hjärnaktivitet är vetenskapligt bevisat så jag är absolut inte ute och cyklar.

Så med andra ord - tänker du på mig när jag tänker på dig;) Ja, det är faktiskt så. Spooookie!

Passade på att dona med mina planteringar lite och titta:  Från kaos - till resultat.




Planering av julfest

Redan nu planeras det för fullt när det gäller årets stundande julfest. Och planering krävs. När företaget har 350 anställda så gäller det att synkning av vissa saker sker på bestämda tider.

Med skräckblandad glädje (för ja, vi har skrattat sönder oss när vi spånat av saker....) har vi nu delegerats vissa uppgifter som ska kollas upp inför nästa veckas möte.

Jul...känns långt borta med tanke på grönskan jag ser utanför mitt fönster. Barnen har bara lättare överdragsbyxor på sig och en fleecejacka. Himlen är blå och solen skiner. Liiiiiite svårt att komma in i julstämning då:)

Med lite "Ho ho" ska jag nog lyckas förflytta fram mig i tiden ett par månader...

Denna veckan...

...kommer att bli fullsmockad och jag suckar när jag blickar över dagarna i kalendern. Den enda dagen som jag än så länge har blank i kalendern är söndagen. Annars är det fullt upp med möten, träning, personliga möten och en massa aktiviteter för flickorna.

Får väl se till att hämta energi från någon källa då;)

På tal om energi. Eftersom det blev som det blev med min promenad igår...ofrivilligt på nästan två timmar...så fortsatte jag träningen hemma. Rock-a-rockring har gett mig träningsvärk. Men de ska bort! De otäcka handtagen som börjat fluffa upp sig baktill i midjan. JUST HATE!!!!
Så ja, jag får väl ut och gå, på säkra marker, och rocka fett, så får jag nog energin...hahahha....

Ha en bra start på måndagen alla!

Vilken härlig dag det varit

Sötnosen Matilda fyller 5 år idag!
Det har varit en riktigt härlig dag. Hennes dag började med att vi sjöng för henne  och så fick hon öppna paketen från oss.



Hon fick en massa kul som hon önskat sig:)

Titta vilket fint kort hon fick av Emilia!



Emilia hade även gjort en skattkarta. Det var riktigt kul att se Matilda följa den till presenten Emilia gjort till henne på fritids.



Efter en mumsig frukost och lite städ och förberedning inför eftermiddagen så åkte jag och Emilia till Domkyrkan. Mamma hade tipsat om att det var Änglasöndagen idag.

Väldigt stämningsfullt och vackert och barnkören var bara så bra!



Glöm inte bort att änglarna finns
Glöm inte bort att änglarna finns,
att dom är här för att se hur du har det,
och dom kan hjälpa dig fast dom inte syns,
glöm inte bort att änglarna finns.

Vid 15.00 prick såf fick Matilda äntligen öppna dörren åt kusiner, gudföräldrar, far- och morbröder, mor- och farföräldrar. Fullt hus blev det och ännu mer paket att öppna.

 Här kommer kusinerna Benjamin och Filippa.

  Vovven Fluffy blev en klar favorit:)

Sen blev det dax för tårta och sång! Hipp hipp hurra på din födelsedag!!!!



Kusinerna Linus, Benjamin och Filippa tyckte det var smaskens med godisfatet vi ställde fram. Nästan bättre än tårta och bullar.







Sandra fixade till Emilias frisyr. Hon är så bra på allt vad hår heter! Om jag skulle göra någotliknade det hon gör skulle jag få anfall ett antal gånger. Jag har provat på peruker, på Emilias hår, på mitt eget. Det går helt enkelt inte. Jag har ingen teknik alls för det. Det är hästsvansar eller vanliga flätor.... men kolla -



Emilia och gudmor Sandra som hon ser upp till och älskar:)

Och sen var kalaset slut. Vid 18 hade alla gått och Matilda satt nöjd och belåten i soffan och spelade Nintendo med Emilia. Hon har verkligen fått en riktigt fin super duper födelsedag. Hon har blivit rejält uppvaktad idag och stått i fokus och det är precis så det ska vara. Hennes ögon har tindrat och skrattat. 

Jag fick nojan "arne" efter allt jag smaskat i mig...tårta...bullar....choklad....godis....lite till tårta....ännu lite till tåååårta.... O M G! Så jag bytte kläder och drog ner kepan över öronen och begav mig på en promenix.

 Men vet ni....jag gick vilse i någon mysko skog, typ...nånstans vid Kronoberg.... Och då hade det börjat skymma så pass att jag börjat göra upp plan A, plan B och plan C. Kunde se mig själv där i skogen, mörkrädd och hungrig...smaskandes på en svamp och sugandes på mossa för att få i mig vätska... Jag sprang faktiskt mot slutet för då hade jag fått panik! Jag kom ut till slut... och fick gå en lång lång bit hem från slottsruinen...hm.... Nåväl - powerwalk på 90 minuter blev det.

Nu pustar jag ut i soffan och tittar på en rätt kass film på TV3 - På smällen. Gäääääsp....nattit!


Matilda 5 år!!

Ja, mitt lilla hjärta Matilda fyller 5 år idag! Stora tjejen nu:)
Hon hade svårt för att somna igårkväll och vaknade med tuppen i morse. Redan vid 06.30 frågade hon om det var dags för paketen...söööötnosen!

Hon fick öppna massor av paket och hon blev som jag misstänkt så där hoppigt överlycklig. Det var underbart att se och det pirrade i mig också av glädje! Jag berättar mer om det sen och självklart om presenterna...hahaha...hon sa det nu (hon står bredvid).

Nu väntar vi på att släkten ska ringa på dörren och sen blir det kalajs:)!

Senare ikväll får ni kika ut hit igen. Då lägger jag inte bilderna från dagen.

Vi har nämligen även varit på Änglamässan i Domkyrkan. Så fint och så otroligt stämningsfullt. Barnkören var super och därefter bjöds det på änglakakor och kaffe/saft.

C U later

Paketinslagning

Det är så kul att slå in paket och just nu slår vi in paket, massor av paket. Vi har en bestämd liten dam som heter Matilda som fyller 5 år imorgon:) Det ska bli så spännande att se henne öppna paketen. Det finns inget härligare än barn som blir så där hoppigt överlyckliga över något de får som de önskat sig.
Sist jag blev så där överlycklig för något var den 15 september;) och då både skrek och hoppade jag av glädje.

JAG LÄNGTAR OXÅ till imorgon. Jag älskar att göra mina barn glada och det ska bli så kul när resten av familjen kommer imorgon. 
Hon har önskat sig en Hello Kitty tårta och det har vi beställt hos Askelyckan. Förra gången jag beställde just en sådan tårta därifrån så ifrågasatte jag Kittys mun. "NI har ju inte satt dit någon mun oå Kitty ju!"
Kvinnan bakom disken såg frågande på mig och sedan gick hon ut till bagaren och kom ut efter en stund och förtydligade att Hello Kitty inte har någon mun. Misstänksamt betalade jag tårtan och begav mig hemmåt.


Och ni ser ju själva - HON HAR INGEN MUN! Så imorgon när jag hämtar tårtan ska jag bara betala den och hålla tyst!

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på filmen "Salt". Bredvid mig ska det stå en skål med chips och i min hand ett glas whisky. 

Nattit på er!



 

Planteeeera meeera

Dagen började med bakning. Det vankas ju kalas här så bullar är ett måste på kalasbordet. Mina två bagerskor var som alltid redo:)



Matilda tyckte bara det var roligt en stund, sedan gick hon för att klä på och mata Isabelle (hennes favvodocka).



Emilia däremot hjälpte mig med både pensling och pärlsockring.

När bullarna var färdiggräddade fixade jag iordning en bricka med bullar, saft och kaffe och så fikade vi ute, då var det fortfrande hyfsat soligt.
Sen åkte vi till Växjö Garden Center. Jag tycker verkligen det är roligt med träd och blommor, plantering och grodd, sekatör, kratta och....äsch - ALLT som har med just trädgårdsplanering att göra. Åh...det finns ju så mycket att välja mellan!



Som sagt en hel vetenskap.....

Mitt i trädgårdsdjungeln träffade vi på familjen Nordbäck som också letade växter och träd.

Inget dåligt ställe att ha kurragömma på. My, Matilda och Emilia försvann fort in i leken och vi såg knappt till dom på en bra stund.




Och tur var väl det för vi dividerade en hel del. Jag och Niklas alltså, men det gjorde även Karin och Pär och vi fastnade för likvärdiga plantor och träd. Spana in deras fullastade bil:)



Och vår var inte mindre lastad, hela bagageutrymmet fullt - osså ett träd mellan bena fick jag ha hela vägen hem.



Och vet ni vad det bästa är! Hi hi...!!! Jag fick med mig två stycken fina Rhododendronbuskar med mig hem. Dessa buskarna gör vita blommor och de kommer att bli sååååå fina!
Ok då...det är ett steg på vägen i alla fall. Fortfarande inte helt hundra på att jag lyckats övertala Niklas till att köpa "tantvarningsbuskarna". Jag har tills på måndag på mig "blink blink" ;)


Frajtag igen

Trots ont i halsen och begynnande förkylning så känner jag mig väl till mods.
Jag tycker verkligen det är skönt att få gå hem redan vid 13 på fredagarna. Idag blev det visserligen lite senare tack vare ett möte på jobbet men det handlade om max 30 min.
Hämtade mina godingar och Elin, en kompis till Emilia följde med hem.

De är så härliga, idag lärde dom mig en ramsa:

   HEJ!

   Axel,

   Vill du leka?

   Jätte-hjärna!

Fyndigt;)

Sen gick vi en promenad så Matilda kunde lägga sina inbjudningskort till sitt kalas i sina vänners brevlådor.

 Lägg till en fjäder i håret på mig och ett gevär och jag förvandlas till en jägare...hahahha.....

Nu har jag påbörjat maten.


Det blir pestolax med vitlöksduschad ungsbakad potatis, serverad till smörrostad sparris och saltkokta ärtor. Två såser kommer det att stå på bordet. Chillitoppad créme fraiche med paprikafärg och vitlökspresad créme fraiche med äkta vitlök i.
Till det dricks det öl eller om så vinkällaren vill så bjuds det på något vitt husmansvin.

Alltså - allvarligt talat....hahhaha.....jag bara älskar detta. Varför skriver aldrig restauranger på ett enkelt språk i deras menyer? De ska alltid få det att låta så komplicerat och märkvärdigt.  

Ha nu en riktigt bra kväll alla! Jag skålar med er just nu med en liten whiskystänkare;) Skååååål!


Mamma Robot

"Får jag en glass"
"Mamma! Toalettpappret är slut"
"Jag behöver en sax"
"Mamma....nåt"

Jag har gjort det till en grej här hemma, att ibland förvandlas till en Robot. Jag får glasartad blick och så går jag med ryckiga rörelser. Ibland pratar jag också med neutral metallisk röst.
Jag tycker verkligen det är kul att spexa för mina barn och när de blir på det humöret att de bara kräver en massa då förvandlas jag och blir okontaktbar:)
En gång så hakade "Mamma Robot" upp sig vid en vägg. Jag låtsades att jag inte kunde backa så jag stod och gjorde upprepade rörelser till ett försök att förflyttas och så lät jag samtidigt.
Emilia och Matilda skrattade åt det först men sen när jag tittade på Matilda så förändrades hennes ansiktsuttryck från glatt till förvåning och sedan till rädlsa.
"Mamma...." sade hon med tunn röst "jag vill inte att du ska vara jobot länje för jag bli jädd".

Så söööööt! 

Igår kände sig Mamma Robot ensam och fick då sällskap av två små robotar:)


RSS 2.0